همه حواشی نوزدهمین جشن حافظ
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبر گزاری آنا، «نوزدهمین جشن سینمایی تلویزیونی حافظ» شب گذشته با حضور جمع زیادی از چهرههای شناخته شده سینما و تلویزیون، با شناخت برگزیدگان خود در برج میلاد تهران برگزار شد.
این جشن که از آن به عنوان بزرگترین جشن خصوصی سینما و تلویزیون یاد میشود، توسط زنده یاد علی معلم بنیانگذاری شد و پس از درگذشت ناگهانی وی در اسفندماه سال 1395 توسط اعضای خانوادهاش تداوم یافته است. در جشن دیشب هم به روال دو سال گذشته، آذر معماریان (همسر علی معلم) به عنوان دبیر اجرایی و تهیه کننده و امید معلم (فرزند زنده یاد معلم) به عنوان دبیر به حاضران خوش آمد گفتند.
نوزدهمین جشن سینمایی تلویزیونی حافظ علاوه بر معرفی منتخبان خود، حواشی و نکات جالبی را نیز به دنبال داشت که بخشی از آن در ادامه میآید:
با این که در دعوتنامهها ساعت پذیرش 19 و ساعت ورود به سالن 20 اعلام شده بود اما درهای سالن همایش از ساعت 21 به روی مهمانان گشوده شد و جشن نیز به صورت رسمی از ساعت 21/30 آغاز شد.
بسیاری از مهمان که از ساعت 19 و حتی به خاطر پیش بینی ترافیک اطراف برج میلاد زودتر از این ساعت خود را به سالن برگزاری جشن رسانده بودند، حدود 2 ساعت و نیم در لابی مرکز همایشهای برج میلاد معطل شدند
ساعت 19/30 اعلام شد که مهمانان برای پذیرایی شام به طبقه فوقانی مرکز همایشها بروند. سرو شام در آن ساعت از روز برای بسیاری از مهمانان غیرمنتظره بود!
برای توصیف کیفیت غذای ارائه شده برای پذیرایی شام واقعاً نمیتوان از واژه خاصی استفاده کرد. وضعیت غذا به قدری نامطلوب بود که هم اهالی رسانه، هم مهمانان و هم مردمی که برای حضور در این جشن بلیت تهیه کرده بودند به شدت گلایه داشتند. ظرفهای غذایی که تنها دو یا سه قاشق از آن استفاده شده بود به وفور روی میزها دیده میشد. ضمن این که بر خلاف آن که ظاهراً غذای گرم به عنوان پذیرایی شام توزیع شد، اما غذاها کاملاً سرد و بسیار بی کیفیت و غیرقابل استفاده بود. البته احتمالاً در بخش وی آی پی و پذیرایی از هنرمندان و سلبریتیها اوضاع به گونهای دیگر بود!
رضا عطاران،عبدالله اسکندری، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، شبنم قلیخانی، گلاب آدینه، نورا هاشمی، سیروس الوند، ماهور الوند، شاهرخ استخری، هاتف علیمردانی، حسام منظور، سینا سرلک،حامد عنقا، علیرضا زریندست، جمشید گرگین، ملیکا شریفینیا، کمند امیرسلیمانی، بهاره رهنما،مرجانه گلچین، بانیپال شومون، نوید محمدزاده، پیمان معادی، الهه حصاری، زهرا داوودنژاد، مریم مؤمن، عادل فردوسیپور، سروش صحت، امین حیایی، امین زندگانی، الیکا عبدالرزاقی، محمد سریر، عبدالرضا اکبری، پندار اکبری، علیرضا خمسه، علی سرتیپی، همایون ارشادی، مهران غفوریان، حمید گودرزی، مجید مظفری، مسعود فروتن،هومن سیدی، محمد بحرانی، خسرو دهقان، امیرمحمد زند، سپیده خداوردی، پانتهآ پناهیها و سیاوش خیرابی از جمله چهرههای حاضر در این مراسم بودند.
در شروع مراسم و با آغاز پخش تیزری تبلیغاتی درباره برج میلاد تعداد زیادی از حاضران با این تصور که قرار است سرود ملی جمهوری اسلامی ایران پخش شود قیام کردند که با سپری شدن چند ثانیه به اشتباه خود پی بردند. اتفاقی که با خنده توأم با تشویق خود آنها و سایر حضار همراه شد.
رضا یزدانی و اعضای گروهش که در اولین بخش از مراسم روی صحنه رفتند با مشکلی غیرمنتظره مواجه شدندو آن کوتاه بودن سیمهای متصل به سازهایشان بود که برای حرکت آنها محدودیت ایجاد میکرد. یزدانی با خونسردی و با نزدیک کردن پایه میکروفون به خود، این مشکل را حل کرد اما نوازندگان چارهای جز ساکن ماندن و مراقبت برای قطع نشدن سیمها نداشتند.
پیش از این که فرزاد حسنی به عنوان مجری روی صحنه بیاید، رؤیا نونهالی متن کوتاهی را با مطلعی از اشعار حافظ قرائت کرد. او در بخشی از این متن گفت: در جشن حافظ شانزدهم هرگز فکر نمیکردیم که آخرین جشن بدون حضور علی معلم را برگزار میکنیم. اما حالا سه سال بعد از نبودنش، باز هم دور هم هستیم و آمدهایم همگان را به مهر و لبخند دعوت کنیم. در این احوال مردمان و روزگار، سهل نیست که نگذاریم این چراغ کم فروغ شود.
متن تقدیرنامه رامین جوادی (آهنگساز ایرانی سریال بازی تاج و تخت) که تندیس افتخاری جشن حافظ را دریافت کرد توسط امیرهوشنگ هاشمی (از اعضای هیئت داوران) به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسوی قرائت شد. رامین جوادی که امکان حضور در جشن حافظ را نداشت با ارسال پیامی از این جشن و جایزه تشکر کرد و آن را باعث افتخار دانست. امید معلم نیز عنوان کرد جایزه جوادی در مراسمی رسمی توسط اصغر فرهادی به او اهدا خواهد شد.
تقریباً همه هنرمندان زن که برای دریافت جایزه یا اهدای جوایز روی صحنه آمدند در صحبتهای خود به توانمندی و ویژگیهای اخلاقی گلاب آدینه در این مراسم اشاره کرده و او را الگویی برای گذشت، فداکاری و البته فعالیت حرفهای در عرصه هنر معرفی کردند. آدینه در این دوره از جشن حافظ تندیس این جشن برای یک عمر فعالیت هنری را از دست دخترش نورا هاشمی دریافت کرده و در سخنان کوتاهی از مهدی هاشمی، سوسن تسلیمی و داریوش فرهنگ تشکر ویژه کرد.
فرزاد حسنی در بخشی از صحبتهایش گفت: «یاد و خاطره علی معلم و خوشپوشی او که معمولاً با پوشیدن لباسهای روشن همراه بود هیچگاه از خاطر من پاک نمیشود. برای همین امشب با کتی به رنگ روشن روی صحنه هستم که یادآور لباس پوشیدن آن مرحوم باشد». زمانی که علیرضا خمسه که کت و شلوار یک دست سفید پوشیده بود برای اهدای یکی از جوایز روی سن آمد نیز به این نکته اشاره کرد که با این کت و شلوار او بیشتر شبیه علی معلم است تا فرزاد حسنی!
خمسه همچنین با نقل یک لطیفه یاد و خاطره علی معلم را زنده کرد: می گویند فردی به مجلس ختم رفته بود. وقتی در مجلس نشست، نگاهی به دور و برش انداخت و بعد به نفری که کنارش نشسته بود گفت: همه دوستان و آشنایان هستند، اما هر چه نگاه میکنم خبری از خود آن مرحوم نیست! من هم از زمانی که به سالن آمدم دنبال علی معلم میگردم چون ایمان دارم که او بین ما حاضر و شاهد این گردهمایی است.
زمانی که ارشا اقدسی (بدلکار سینما و تلویزیون) به همراه عبدالله اسکندری برای اهدای بهترین تندیس دستاورد هنری روی صحنه آمدند، همه حضار غافلگیر شدند؛ اقدسی در حالی روی سن آمد که شعلههای آتش از سرش زبانه میکشید و منظرهای جالب و البته تا حدی خوفناک را به وجود آورده بود.
فرزاد حسنی با مشاهده وضعیت اقدسی به اسکندری گفت: استاد اگر امکان دارد سریعتر نام برنده را بخوانید چون میترسم آتش به جاهای دیگر بدن ارشا و دکور ما هم سرایت کند! سپس رو به اقدسی گفت«لااقل بگو ببینم فتیله را چطور میتوانم پایین بکشم!»
در نبود عوامل سازنده تنگه ابوقریب (محسن روزبهانی، جواد مطوری، محمد برادران و حسن ایزدی) «بانیپال شومون» بازیگر این فیلم، جایزه بهترین دستاورد هنری را به نمایندگی از آنها از اقدسی و اسکندری دریافت کرد.
هایده صفییاری هنگام دریافت تندیس بهترین تدوین به گریه افتاد و در حالی که تلاش میکرد جلوی اشکریختن خود را بگیرد گفت: از عوامل فیلم «عصبانی نیستم» تشکر میکنم به ویژه رضا درمیشیان که شاهد بودم در چند سال اخیر چه رنجی را برای اکران این فیلم تحمل کرد.
وقتی حمید گودرزی به همراه مستانه مهاجر برای اهدای جایزه تدوین سینمایی روی صحنه آمدند، فرزاد حسنی که چند سالی است در تلویزیون اجرا ندارد، به طعنه حمید گودرزی گفت: ببخشید که من جلوی شما دارم اجرا می کنم!
بامداد افشار بعد از دریافت تندیس بهترین موسیقی متن فیلم برای موسیقی «مغزهای کوچک زنگزده» جایزه خود را به اعضای گروه «پینار» از استان مازندران تقدیم کرد که به او در ضبط آواهای چوپانی و بومی آن منطقه کمک کردند.
پوریا کاکاوند پس از دریافت نشان ویژه عباس کیارستمی برای فیلم «گلدن تایم» گفت: این فیلم به امیر نادری تقدیم شده بود و خوشحالم که حالا اسم کارگردان بزرگ دیگری همچون زنده یاد کیارستمی را هم در کنار خود میبیند. او همچنین عنوان کرد که در فیلم «گلدن تایم» 47 بازیگر از مانیا علیجانی 10 ساله تا کیومرث پوراحمد 70 ساله ایفای نقش کردهاند و از آنها ممنون است.
مهران غفوریان که به همراه علیرضا خمسه برای اهدای جایزه بهترین بازیگر کمدی مرد روی صحنه آمده بود هنگام خواندن نام نفر برنده، نام سعید آقاخانی که با فیلم نون.خ در میان نامزدها بود را اعلام کرد که با تشویق حضار همراه شد، اما بلافاصله گفت از او میخواهم که روی صحنه بیاید و نام برنده را اعلام کند! فرزاد حسنی در واکنش به این شوخی غفوریان با خنده گفت: نمیدانم مهران میخواست انتقام چه چیزی را از آقاخانی بگیرد؟! آقاخانی هم با آمدن روی صحنه نام امین حیایی را برای بازی در ساخت ایران 2، به عنوان نفر برگزیده اعلام کرد.
علیرضا خمسه از اولین برخورد خود با علی معلم هم خاطرهای نقل کرد: من سالها پیش در آموزشگاه باغ فردوس، بازیگری تدریس میکردم. یک روز که میخواستم کلاس را شروع کنم، دیدم یک آقای بلندبالا و خوش پوش و باوقاری در زد و وارد کلاس شد. من هم ناخودآگاه گفتم بچهها برپا، استاد آمد!
خمسه همچنین در واکنش به صحبتهای مهران غفوریان که در کنار او ایستاده و به حاضران گفت «از خدا میخواهم که به همه دختر بدهد چون خیلی شیرین است» بلافاصله عنوان کرد: من هم امیدوارم هیچ دختری پرستو نشود و امیدوارم هیچ پرستویی امشب روی من کار نکند، چون من امشب با پرستوی خودم آمدهام!
در فاصله پخش یکی از تیزرهای تبلیغانی تعداد زیادی از حاضران در سالن از جمله هنرمندانی که در ردیفهای جلو نشسته بودند سالن را برای دقایقی ترک کردند. حسنی پس از بازگشت روی سن و دیدن صندلیهای خالی به طعنه و با خنده گفت: فکر نمیکردم در این زمان کم اینقدر صندلیها خالی شود. امیدوارم همه برای خوردن آب بیرون رفته باشند و نه سیگار کشیدن!
با وجود این که پوشش هنرمندان و برگزیدگان در مقایسه با سالهای گذشته نسبتاً بهتر بود، اما متأسفانه وضعیت ظاهری سایر مهمانان و حاضران در سالن به هیچ عنوان با شئونات اسلامی و عرفی همخوانی نداشت. متولیان این جشن نیز همچون بسیاری از مدیران فرهنگی کشور تنها به درج جملهای تشریفاتی در کارتهای دعوت مبنی بر لزوم حفظ شئونات اسلامی بسنده کرده و هیچ توجهی به این وضعیت نامطلوب فرهنگی نداشتند. نکتهای که باید حتماً در برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
امین زندگانی و نرگس آبیار که برای اهدای جایزه بهترین کارگردانی تلویزیونی روی صحنه آمده بودند، لباس بلوچی بر تن داشتند. زندگانی در توضیح این کار گفت: یک خیاط در شهر قلعه گنج (واقع در استان کرمان) از من قول گرفت که این لباس را بپوشم. آرزوی من این است که روزی برسد که نهادهای مردمی و خیرین علاوه بر ساختن مدرسه و بیمارستان، در مناطق محروم سالنهای سینما و تئاتر و کنسرت هم بسازند چون بعد از سواد، فرهنگ مهم است.
نرگس آبیار هم عنوان کرد: خیلی خوشحالم که آقای زندگانی لباس بلوچی پوشیدند. لازم می دانم از قوم خوب و اصیل و خونگرم بلوچ یاد کنم. آبیار همچنین از فاطمه گودرزی که او هم لباس سورن دوزی مناطق بلوچ نشین را به تن کرده بود تشکر کرد.
الیکا عبدالرزاقی که همراه کوروش تهامی برای اهدای جایزه به روی صحنه آمده بود گفت: در این مراسم آمدن به پشت تریبون برایم خیلی سخت است، چون من هر سال در جشن حافظ روی سن میآیم و هر سال هم در صحبتهایم سوتی میدهم!
حسنی در بخشی از برنامه گفت: چون قرار بود اجرای جشن حافظ را به عهده داشته باشم و همزمان در نمایش «هوس و هفت دقیقه» نیز بازی داشتم خواهش کردم که به احترام این جشن و یاد علی معلم، به من اجازه حضور در این مراسم را بدهند که خوشبختانه عوامل این تئاتر موافقت کردند و باید آز آنها تشکر کنم.
جمشید گرگین بعد از اهدای تندیس بهترین فیلمبرداری به هومن بهمنش برای فیلم متری شیش و نیم، از حاضران خواست تا فیلم سرخپوست که فیلمبرداری آن به عهده بهمنش است را هم در سینما ببینند و از توانمندی بهمنش در فیلمبرداری لذت ببرند.
هنگام اعلام نامزدهای بهترین چهره تلویزیونی، حاضران در سالن یکپارچه عادل فردوسی پور را تشویق کردند و پژمان جمشیدی هم با اشاره به این تشویق گرم و پرشور گفت: به نظر میرسد دیگر کاملاً روشن است که چه کسی برنده شد و خوشحالم که اینجا دیگر حق عادل ضایع نشده است! نام فردوسیپور را خواند.
پس از این که حاضران در سالن چند دقیقه و به طور ایستاده فردوسیپور را تشویق کردند، او به روی سن آمد و در حالی که تلاش میکرد بغض و احساساتش را پنهان کند گفت: چقدر خوبید شما! من احساسم این است که روح و انرژی مثبت علی معلم در این سالن جاری است. انتخاب شدن توسط مردم و بیست سال در کنار آنها بودن مایه مباهات است. جایزه را به همه عزیزانی که در این بیست سال از من حمایت کردند تقدیم میکنم، از همه اهالی رسانه، مردم، هنرمندان و ورزشکاران که در این مدت وحشتناک و عجیب غریب از من حمایت کردند.
اجرای گروه ایهام به سرپرستی زانیار خسروی که همراه با پخش تصاویری از حضور علی معلم در ادوار گذشته جشن حافظ بود فضای خاصی به سالن بخشید و مورد توجه حاضران قرار گرفت.
نوزدهمین جشن سینمایی تلویزیونی حافظ حدود ساعت یک بامداد جمعه بیست ویکم تیرماه به پایان رسید.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/