دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر اجرایی کنفرانس ملی علوم شناختی:

توجه به گام دوم انقلاب اسلامی مهمترین هدف کنفرانس علوم شناختی و رسانه است

دبیر اجرایی کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه با بیان اینکه در این کنفرانس جوانان عرصه علوم شناختی و رسانه حضور دارند، توجه به گام دوم انقلاب را مهمترین هدف برشمرد.
کد خبر : 403266
MHV_6939.JPG

محمد حیدری در گفتگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه توسط خبرگزاری فارس با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، یازدهم مهر سال جاری برگزار می‌شود.


وی افزود: تاکنون ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز تحقیقات صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، پایگاه‌های استنادی علوم جهان اسلام(ISC) و سیویلیکا، انجمن ایرانی روابط بین‌الملل، سازمان بسیج رسانه، مؤسسه نشرآوران و دانشگاه‌های علم و صنعت، علامه طباطبایی، علوم پزشکی بقیه الله(عج)، شاهد، هنر، آزاد اسلامی، تربیت دبیر شهید رجایی، فرهنگیان، پیام نور، جامع علمی کاربردی، دانشکده رسانه فارس و خبرگزاری‌های ایرنا، ایسنا، تسنیم و مهر برای شرکت در نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه اعلام همکاری کرده‌اند.


عضو شورای سیاست‌گذاری نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه درباره محورهای کنفرانس، گفت: روش‌های تحقیق در علوم شناختی و رسانه، فلسفه ذهن و رسانه، انسان شناسی و زبان‌شناسی شناختی و رسانه، علوم اعصاب و رسانه، هوش مصنوعی و رسانه، علوم‌ تصمیم و رسانه، روان‌شناسی شناختی و رسانه، جامعه‌شناسی شناختی و رسانه، اقتصاد رفتاری و رسانه، بازاریابی عصبی و رسانه، سیاستگذاری عمومی و رسانه و تربیت فردی و رسانه است.


این مدرس دانشگاه ادامه داد: ترویج روش‌های علوم شناختی در رسانه مانند دلوژن، فضای رسانه‌ای، ابررسانه، فراشناخت و فراحافظه، آشنایی با آخرین یافته‌های ابزارهای علوم شناختی در رسانه، مقایسه مروری بر کارهای پژوهشی انجام شده در زمینه آسیب شناسی روان - تنی رسانه در کشورهای مختلف، استفاده از روش‌های پیشگیرانه آسیب‌های رسانه به ویژه در کودکان زیر ۱۸ سال، استفاده از روش‌های توانبخشی و آگاهی‌بخشی در جلوگیری از ترویج دلوژن‌های رسانه‌ای، کاربردهای فلسفه و علوم اعصاب در پیشگیری از مشکلات رسانه‌ای، کاربرد ابزار زبان شناسی رسانه‌ای در گسترش و کنترل اطلاعات و عواقب آن، کاربرد هوش مصنوعی در علوم شناختی برای به‌روزرسانی انتقال اطلاعات، بررسی آثار روان شناسی اجتماعی و آثار جامعه شناسی رسانه در مشکلات اقتصادی و تربیتی، بررسی آثار جامعه شناختی و روان شناسی محیط رسانه‌ای بر تصمیم‌سازی و آثار تربیتی محیط رسانه بر حکمرانان سالم را جزو اهداف برگزاری کنفرانس برشمرد.


دبیر اجرایی نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر اهمیت علوم شناختی روز‌به‌روز در حال افزایش است، علوم شناختی را دانشی عنوان کرد که با ذهن و تفکر برون آمده از مغز ارتباط دارد. در سال‌های اخیر اهمیت علوم شناختی روز به روز در حال افزایش است چرا که این حوزه دانشی با ذهن و تفکر به برون آمده از مغز ارتباط دارد.


حیدری گفت: فرآیند دیداری و شنیداری از مهم‌ترین ورودی‌های مغز است که بخش اعظم مسیرهای علوم شناختی را فعال می‌کند. این اطلاعات ورودی را می‌توان از نظر منابع اطلاعات به ۴ دسته تقسیم کرد: اطلاعات مربوط به خود فرد که حوزه خودشناسی انسان را می‌سازد و هویت و انسان‌شناسی را در بر می‌گیرد؛  اطلاعات مربوط به انسان‌های دیگر با زمینه‌سازی ارتباط جمعی و جامعه‌شناسی که کمیت و کیفیت ارتباط با سایرین را تشکیل می‌دهد؛ اطلاعات ورودی از طبیعت شامل موجودات جاندار و بی جان را تشکیل می‌دهد و همانند ورودی‌های دیگر شامل فلسفه خاص هر یک از مولفه‌ها نیز هست و ورودی اطلاعات حسی از جهان متافیزیک مانند شنیدن و تصور‌های ذهنی.


وی ادامه داد: سه مولفه اول در حافظه و مولفه آخر در فراحافظه ثبت می‌گردد و نمود بیرونی آن گرایش‌های مذهبی است. در نهایت به چهار بعد فوق علاوه بر حافظه، زبان و هیجان نیز اضافه می‌شود. در دنیای امروز که فضای مجازی و رسانه حرف نخست را می‌زند، رسانه جایگاه ممتازی دارد چرا که تمامی مؤلفه‌های فوق را از طریق فیلم، موسیقی، خبر و هنر ارائه می‌کند به ویژه اگر منبع انتقال اطلاعات موثق باشد مانند خبرگزاری یا رادیو و تلویزیون بنابراین پرداختن به تولید علم در این زمینه و توسعه فناوری‌های شناختی در زمینه رسانه بسیار اهمیت دارد و کنفرانس به این مهم می‌پردازد.


عضو شورای سیاست‌گذاری نخستین کنفرانس ملی علوم شناختی و رسانه با بیان اینکه در این کنفرانس متخصصان و اندیشمندان جوان عرصه علوم شناختی و رسانه حضور دارند، توجه به گام دوم انقلاب اسلامی را مهمترین هدف این کنفرانس برشمرد و افزود: مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت جوانان در گام دوم انقلاب اسلامی تأکید داشته‌اند، ما نیز سعی کرده‌ایم از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های جوانان در عرصه علوم‌شناختی و رسانه با کارهای علمی و تحقیقاتی استفاده کرده و در جهت تحقق این هدف مهم حرکت کنیم.


به گفته وی، دانشگاهیان می‌توانند با شماره تلفن 02188937745، و دورنگار 02188937737 با ستاد اجرایی این کنفرانس تماس بگیرند، وب‌گاه این کنفرانس www.fnccsm.com و پست الکترونیک آن fnccsm@farsnews.com است، دریافت هر ایمیلی غیر از آدرس پست الکترونیک اعلام شده فاقد اعتبار است.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب