دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 تير 1398 - 11:05
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور خبر داد:

رتبه نهم ایران در ثبت آثار ملی در یونسکو/13 سال تلاش برای ثبت جهانی جنگل هیرکانی

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در حال حاضر ایران و آمریکا هر کدام با ثبت 29 اثر در یونسکو در رتبه نهم جهانی قرار دارند.
کد خبر : 403142
97-06-c07-204.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،  محمدحسن طالبیان صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت ثبت جنگل‌های هیرکانی در فهرست آثار یونسکو در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد اظهار کرد: تا سال 2019 آثار جهانی ثبت‌شده در یونسکو برابر با  یک‌هزار و 121 اثر بود که ۸۹۶ اثر در موضوع فرهنگی، ۲۱۳ اثر طبیعی و ۳۹ اثر هم ترکیبی است.


معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: در حال حاضر ایران و آمریکا هر کدام با ثبت 29 اثر در یونسکو در رتبه نهم جهانی قرار دارند.


 


طالبیان گفت: از اول انقلاب و به دلیل شرایط جنگ و بازسازی بعد از جنگ حدود ۲۴ سال زمان داشتیم تا آثار خود را در یونسکو ثبت جهانی کنیم ولی این فرصت را از دست دادیم.


وی ادامه داد: یونسکو به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای، سالانه از هر کشور یک پرونده را قبول می‌کند و سالانه  بیشتر از 27 پرونده را نمی‌پذیرد.


معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: امسال در چهل و سومین جلسه یونسکو ۳۵ اثر مورد بررسی قرار گرفت و از آثار طبیعی شروع کردند که اول کشور چین بود اما پرونده‌اش مشکل داشت. در این جلسه ۲۸ پرونده فرهنگی، پنج پرونده طبیعی و یک اثر ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت که ۲۹ اثر در این اجلاس ثبت شد.


طالبیان گفت: برای ثبت اثر در یونسکو حتماً باید آن اثر در فهرست موقت قرار بگیرد که برای جنگل‌های هیرکانی این اقدام را انجام دادیم.


وی عنوان کرد: جنگل‌های هیرکانی به‌عنوان بهترین و مهم‌ترین جنگل در سطح جهان مطرح است و مهم این است که جامعه محلی و کشور ارزش این جنگل‌ها را بداند.


معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی برای ثبت این اثر ۱۳ سال آن را دنبال کرد و تمام سازمان‌ها و ارگان‌ها از جمله سازمان محیط زیست ، سازمان جنگل‌ها و مراتع، آبخیزداری و جهاد کشاورزی در این زمینه کمک کردند.


طالبیان ادامه داد: قرار است در آینده‌ای نزدیک پرونده ثبت جهانی ارسباران را دنبال کنیم.


وی بیان کرد: طول جنگل‌های هیرکانی 850 کیلومتر است که هم باستانی بوده و هم فسیل زنده در آن وجود دارد؛ اگر مسئولان نام استان گلستان را به نام قبلی خود که هیرکانی بوده بازگردانند جشن خوبی را به همین مناسبت در آنجا برگزار می‌کنیم.


معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خاتمه عنوان کرد: با کشور روسیه مکاتباتی انجام دادیم تا برخی از آثار موزه‌ای را به نمایش بگذاریم یعنی نمایشگاه‌های مشترکی به‌خصوص در بخش موزه‌ای داشته باشیم.


انتهای پیام/ ۴۰۴۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب