دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در دیدار ایوبی و هاشمی بررسی شد؛

ظرفیت یونسکو در بهینه‌سازی امور شهری

رئيس شورای اسلامی شهر تهران و دبیرکل كميسيون ملی يونسكو در ايران، ظرفیت یونسکو در بهینه‌سازی امور شهری را بررسی کردند.
کد خبر : 402879
5e5d7300-fec9-41cd-9471-bccb11e300e0.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیش از ظهر امروز با حضور در كمیسیون ملی یونسكو در ایران با حجت‌الله ایوبی دبیركل این كمیسیون دیدار و گفتگو كرد.


حجت‌الله ایوبی در این دیدار اظهار کرد: كمیسیون ملی یونسكو در كشورهای عضو به شیوه‌های مختلف اداره می‌شود؛ این کمیسیون در ایران زیر نظر وزارت علوم و تحقیقات و فناوری قرار دارد.


وی ادامه داد: كمیسیون ملی نماینده ایران در یونسكو و نماینده یونسكو در ایران است و همه امور مربوط به یونسكو از طریق این كمیسیون پیگیری می‌شود؛ كارشناسان مختلف در گروه‌های مختلف در كمیسیون ملی یونسكو فعال هستند و خوشبختانه جایگاه ایران در یونسكو به رغم همه فراز و فرودها قابل قبول است.


دبیركل كمیسیون ملی یونسكو در ایران اضافه كرد: دفتر منطقه‌ای یونسكو در ایران نیز برای تسهیل امور ایران، افغانستان، تركمنستان و پاكستان در ایران قرار دارد كه با كمیسیون ملی یونسکو-ایران همكاری می‌كند.


ایوبی با بیان اینکه شهرهای خلاقی داریم كه از سال 2004 نام‌گذاری شده‌اند، یادآور شد: شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و اصفهان به عنوان شهر خلاق در بخش صنایع دستی به ثبت رسیده است.


وی با اشاره به ظرفیت‌های بهینه‌سازی امور شهری در طرح‌های مطرح شده در یونسکو افزود: هر دو سال یک بار می‌توانیم چهار پرونده برای شهرهای خلاق ارائه دهیم. شهرهای مشهد و شیراز را به عنوان شهرهای خلاق در ادبیات، شهر سنندج را شهر خلاق موسیقی و بندرعباس را نیز برای صنایع دستی به عنوان شهر خلاق پیشنهاد دادیم و امیدواریم دو شهر از ایران به تعداد شهرهای خلاق کشور اضافه شود.


ایوبی اظهار کرد: یكی دیگر از كارهای ما ثبت میراث ناملموس است. 23 ثبت جهانی داشتیم و هر سال هر كشور برای ثبت این میراث سهمیه مشخصی دارد و اخیراً جنگل‌های هیركانی به عنوان بیست و چهارمین میراث جهانی به ثبت رسید و بی‌تردید ثبت جنگل‌های هیركانی به نام ایران، اتفاق خوبی است.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران تأكید كرد: هر دو سال یك بار یونسكو دو شخصیت برجسته هر كشور را به عنوان مشاهیر اعلام می‌کند و سالی كه در آن قرار داریم مربوط به شیخ شهاب‌الدین سهروردی است؛ همچنین ثبت جهانی یک هزار و 700 و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه جندی‌شاپور را هم داشتیم و برای این موضوعات برنامه‌هایی تدارک دیده شد.


وی با بیان اینکه از هشتم مردادماه برنامه‌های متنوعی برای بزرگداشت شیخ اشراق در نظر گرفته شده، عنوان كرد: سهروردی تصویری ندارد و ما به دنبال تهیه این تصویر و سردیس از شیخ اشراق هستیم. همچنین امسال دو پرونده ابوریحان بیرونی و عطار نیشابوری را در دست اقدام داریم و پرونده فارابی هم به صورت مشترک با قزاقستان در حال پیگیری است.


ایوبی ادامه داد: همچنین در مراسمی از استاد کابلی تقدیر خواهیم كرد؛ استاد كابلی در خط و خوشنویسی شخصیت بزرگ و جریان‌ساز است.


وی در ادامه پیشنهاد داد: می‌توان همزمان با هشتم مرداد سالروز بزرگداشت شیخ اشراق به عنوان فیلسوف نور برای چند شب برخی از ساختمان‌های زیبا را انتخاب كنیم و با ویدیو مپینگ با نور نمایش‌هایی را به اجرا درآوریم و این مراسم هر سال می‌تواند به این بهانه برگزار شود.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در ادامه پیشنهاد برگزاری کارگاه‌های آموزشی و فعالیت‌های علمی و ترویجی در جهت انتقال تجارب بین‌المللی در حوزه شهری را ارائه کرد.


مدیر گروه فرهنگ كمیسیون ملی یونسكو در ایران نیز در این دیدار اظهار کرد: شهرهای هوشمند برای تهران مدل خوبی محسوب می‌شوند و یونسكو روی این مدل‌ها كار می‌كند و می‌توانیم از تجربیات یونسکو در این زمینه استفاده كنیم.


بهمن نامورمطلق ادامه داد: در هفت حوزه صنایع دستی، رسانه، فیلم، طراحی، خوراک، ادبیات و موسیقی شهر خلاق داریم؛ به عنوان نمونه رُم شهر خلاق فیلم و سینما است ولی هنوز متأسفانه تهران در هیچ حوزه‌ای كاندیدای شهر خلاق نشده است.


وی یادآور شد: از فرصت شهرهای خلاق نتوانستیم آنچنان كه باید استفاده كنیم و باید آگاه باشیم که شهرهای خلاق تصادفی انتخاب نمی‌شوند.


مدیر گروه فرهنگ كمیسیون ملی یونسكو در ایران ادامه داد: تجربیات جهانی درباره شهر در زمینه‌های مختلفی مانند سرمایه‌های فرهنگی، هوشمندسازی، پسماندها و... وجود دارد و یونسكو نجات آینده زمین را در ایجاد شهرهای خلاق می‌داند.


رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت كاركرد كمیسیون ملی یونسكو در ایران از همراهی شورای شهر با كمیسیون در طرح‌های مختلف خبر داد و تأکید کرد كه در این راه همراهی‌های لازم انجام خواهد شد.


محسن هاشمی رفسنجانی در این جلسه، ضمن استقبال از توسعه همکاری میان کمیسیون ملی یونسکو-ایران و مدیریت شهری تهران، اظهار کرد که بررسی و اجرایی شدن پیشنهادات مذکور از طریق کمیسیون های فرهنگی -‌ اجتماعی و خدمات شهری شورا و معاونت‌های مربوطه در شهرداری تهران پیگیری خواهد شد.


حجت‌الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو-ایران، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، آرش امینی مدیرکل امور بین‌الملل و حوزه ریاست، جواد صباغ معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو-ایران و نسرین فخری مدیر گروه آموزش از جمله حاضران در این دیدار بودند.


انتهای پیام/4072/4104/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب