دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 تير 1398 - 10:55
جبرائیلی:

کتاب «روایت رهبری» روایت خواص است

نویسنده کتاب روایت رهبری با تأکید بر نقش خواص در جامعه اسلامی عنوان کرد: این کتاب روایت خواص است.
کد خبر : 402804
_MID0035.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراسم رونمایی کتاب «روایت رهبری» که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله‌العظمی سید علی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در ایام سالگرد انتخاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری منتشر شده بود، با حضور برخی از مسئولین فرهنگی، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای صبح امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.


سید یاسر جبرائیلی در این مراسم ضمن خیرمقدم به حضار، درباره کتاب روایت رهبری گفت: اگر بخواهم در یک جمله این کتاب را معرفی کنم، باید بگویم این کتاب پاسخ به دو پرسش است. سؤال اول اینکه رهبر جمهوری اسلامی چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد و سؤال دوم اینکه رهبر جامعه اسلامی چگونه باید انتخاب بشود و چطور نباید انتخاب شود.


وی بیان کرد: حضرت امام خمینی (ره) در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با مشروعیت و مقبولیت جایگاه رهبری را داشتند اما این جایگاه در نظام تعریف نشده بود.


نویسنده کتاب روایت رهبری عنوان کرد: در بخشی از کتاب، فلسفه ولایت فقیه در طول تاریخ بررسی شده است. بحث ولایت فقیه در زمان پیامبر اکرم (ص)، اهل‌بیت (ع) و عصر غیبت تشریح شده است.


جبرائیلی اظهار کرد: امام خمینی (ره) امر ولایت فقیه را به مردم واگذار کردند، امام با پشتوانه عظیم مردمی اصل ولایت فقیه را در قانون اساسی گنجاند.


وی با اشاره به مخالفت‌های جریان‌های مختلف در ابتدای انقلاب گفت: جریان لیبرال در ابتدای انقلاب روبروی جمهوریت و اسلامیت انقلاب و اصل ولایت فقیه ایستاد.


نویسنده کتاب روایت رهبری با بیان اینکه مطالب مهمی از تاریخ انقلاب برای نسل امروز در کتاب روایت رهبری تشریح شده است، عنوان کرد: دولت موقت که از طرف امام مأمور اداره کشور در برهه گذار انقلاب اسلامی بود پس از تصویب اصل ولایت فقیه قصد منحل کردن مجلس خبرگان را داشتند که با اطلاع امام خامنه‌ای از این جریان و تیزبینی امام خمینی (ره) از این کار جلوگیری شد.


جبرائیلی بیان کرد: مسئله مهم بعدی که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفته، ماجرای آیت‌الله منتظری است. این اتفاق از انتخاب تا فرآیند عزل ایشان مورد بررسی و مداقه قرار گرفته که در این بخش تلاش‌های حضرت آقا برای عزل نشدن آیت‌الله منتظری و مواضع ایشان در طول این ماجرا بیان شده است.


وی درباره فصل سوم این کتاب گفت: بخشی از کتاب مربوط به انتخاب حضرت امام خامنه‌ای به عنوان رهبر توسط خبرگان است. در این فصل تلاش‌های امام خمینی (ره) در طول این سال‌ها برای نشان دادن رهبر واقعی و تأکید امام برای انتخاب امام خامنه‌ای به رهبری است.


نویسنده کتاب روایت رهبری اظهار کرد: بخش قابل توجه برای بنده و احتمالاً مخاطبان کتاب جامعیت امام خامنه‌ای است. ایشان در حوزه فرهنگ پیش رو و جنگ و سیاست خارجه صاحب اندیشه و نظر هستند. در بحث کار تشکیلاتی امام خمینی (ره) ایشان را جانشین شهید بهشتی معرفی کردند و به دانشجویان و جوانان توصیه کردند به سراغ ایشان بروند.


جبرائیلی بیان کرد: در دهه 60 امام خامنه‌ای در خطبه‌های نماز جمعه در ساحت‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر مبنای قرآن و دین نظریه‌پردازی کرده‌اند که این دیدگاه‌ها در کتاب مرور شده است. مجموعه این توانمندی‌ها و ویژگی‌های شخصیتی باعث شد امام خمینی (ره) ایشان را شایسته رهبری بدانند و خبرگان نیز نظر امام را تأیید کرد و ایشان را به عنوان رهبر انتخاب کردند.


وی افزود: سؤالی که مطرح شده است این است که اگر نظر امام خمینی (ره) را مجلس خبرگان تأیید می‌کند یا مجلس خبرگان و اعضاء آن در حال حاضر هم‌نظر امام خامنه‌ای هستند پس خود خبرگان نظرشان چیست؟ برای پاسخ به این سؤال باید به تاریخ مراجعه کنیم در تاریخ مواردی وجود دارد که خبرگان به نظر پیامبر هم اعتنا نکردند و مهم‌ترین این واقعه مسئله سقیفه است. از این جهات نقش خواص در جامعه اسلامی بسیار پررنگ است و روایت رهبری روایت خواص است.


نویسنده کتاب روایت رهبری گفت: سه رویداد اصلی مطرح شده در این کتاب از یک الگوی مشخص تبعیت می‌کند در این رویدادها جمهوریت و اسلامیت نظام به طریق اعلی خود را نشان می‌دهد.


جبرائیلی افزود: در مهرماه سال 1367 امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری را برای تصدی رهبری جامعه پیشنهاد می‌کند و در آبان‌ماه همان سال ویژگی‌های رهبر جامعه را تشریح می‌کنند که نشان‌دهنده این است که امام خمینی (ره) ویژگی‌های رهبری را در امام خامنه‌ای می‌بیند. نکته قابل توجه این است که در همان ایام در منشور روحانیت امام خمینی (ره) ذیل مباحثی بحث این را که چه کسی نمی‌تواند ولی‌فقیه باشد نیز تشریح می‌کنند.


وی در پایان با اشاره به حس شخصی خود در طول کار بر روی کتاب روایت رهبری گفت: در این سه سال تألیف، به خاطر انس و الفت با ادبیات حضرت آقا حس خوبی داشتم. امروز حسرت آن روزها را می‌خورم و به دنبال فرصتی هستم تا مجدداً به آن دوران بازگردم.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب