دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 تير 1398 - 10:42

هاآرتص: اسرائیل به دنبال از بین بردن اسناد نکبت است

رژیم صهیونیستی به دنبال محو اسناد و مدارک مربوط به فاجعه اشغال فلسطین "نکبت" در سال 1948 است.
کد خبر : 402545
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، روزنامه عبری زبان هاآرتص فاش کرد که بخش بایگانی سری وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اسناد تاریخی مربوط به نکبت را از بین می‌برد.


این روزنامه اشاره کرد که کارکنان بخش "مالماب" سری‌ترین بخش وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در راستای طرحی برای محو کردن آثار و اسناد نکبت ازجمله اسناد جنایات گروهک‌های یهودی و کشتار فلسطینیان، طرحی هدفمند را برای حذف اسناد نکبت در پیش‌گرفته است.


در همین راستا، "تمار نوفیک" تاریخ‌نگار صهیونیست اظهار داشت که در جریان مطالعه تاریخ دوره نکبت متوجه شده است که برخی اسناد مربوط به نکبت و هویت عاملان ارتکاب جنایت علیه فلسطینیان، ناپدیدشده و از بین رفته است.


نوفیک تصریح کرد که مدت‌زمان زیادی به دنبال اسناد و مدارک ناپدیدشده بوده و زمانی هم که بر پی بردن به محل این اسناد اصرار داشته، مسئولان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به او گفته‌اند که این اسناد در صندوقی امن نگهداری می‌شود.


روزنامه هاآرتص به نقل از "یحئیل حوریف" رئیس بخش "مالماب" تا سال 2007 آورده است که عملیات از بین بردن اسناد مربوط به نکبت را که تا امروز هم ادامه دارد، او آغاز کرده است و تلاش‌های صورت گرفته برای از بین بردن هرگونه اسناد و آثار مربوط به نکبت 1948 کاملاً منطقی است!


حوریف در پاسخ به این سؤال که هدف از پنهان کردن اسناد نکبت چه بوده، گفته است که هدف زیر سؤال بردن مقبولیت پژوهش‌ها و مطالعاتی است که در مورد تاریخ مشکل آوارگان فلسطینی انجام‌گرفته است.


به گفته هاآرتص، یکی از فجیع‌ترین اسنادی که در مورد تاریخ مسئله آوارگان فلسطینی نوشته‌شده است، توسط یکی از اعضای "شای" خبرگزاری وابسته به گروهک جنایتکار هاگانا بوده که در آن زمان دلایل کوچاندن عرب‌ها از فلسطین را مستندسازی کرده است.


این سند در آغاز روایت اسرائیلی را که سال‌ها شایع بود، رد می‌کند. بر اساس روایت دروغین رژیم صهیونیستی تخلیه روستاهای عرب نشین (فلسطینی نشین) پس از آن صورت گرفته است که عناصر سیاسی عربی ساکنان این روستاها را تشویق به رفتن کرده‌اند.


این سند اشاره می‌کند که 70 درصد از عرب‌ها به سبب عملیات‌های نظامی یهودیان مجبور به ترک سرزمین خود شدند. این سند پایه و مبنای مقاله‌ای بود که بنی موریس در سال 1986 منتشر کرد اما سال‌ها بعد به دستور تیم "مالماب" ناپدید شد.


هاآرتص تأکید کرد که تیم مالماب بخش دیگری از اسناد را نیز که از گفتگوی دکتر لیف طوف و ژنرال افراسا تمیر به‌دست‌آمده بود و بخش مهمی از عملیات کوچاندن فلسطینیان را مستندسازی کرده بود، از بین برد.


در این سند آمده است که اخباری مبنی بر بازگشت کاروان مهاجران از اردن به سمت روستاهای تخلیه‌شده به گوش می‌رسید و بن گوریون تصمیم به تخریب این روستاها گرفت تا کسی نتواند به آنجا بازگردد و تمامی این روستاها را در عرض 48 ساعت با خاک یکسان کرد.


هاآرتص همچنین در گزارش خود به تشریح عملیات از بین بردن اسناد پرداخته است، ازجمله پرونده‌ای که مربوط به یک طرد و اخراج بادیه‌نشینان است. این گزارش می‌افزاید که در آغاز تأسیس رژیم صهیونیستی، نزدیک به 100 هزار بادیه‌نشین در النقب زندگی می‌کردند و پس از 3 سال، جمعیت آنان به تنها 13 هزار نفر رسید.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب