افزایش قیمتها سرانه مصرف شیر را کاهش داده است
مجید واحدی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: قیمت محصولات لبنی ازجمله شیر با بالا رفتن قیمت دلار افزایشیافته است و همین موضوع سبب شده که میزان مصرف این ماده غذایی در مردم کاهشیافته و این موضوع نگرانیهایی را به دنبال داشته است.
وی با تأکید بر اینکه شیر ارزانترین منبع تأمین پروتئین مردم در کشور است تصریح کرد: سازمان غذا و دارو بارها نگرانی خود را از این موضوع ابراز داشته و توصیههایی را به ستاد تنظیم بازار داده تا راهکارهایی برای تأمین شیر افراد کمدرآمد در نظر گرفته شود.
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که سرانه استاندارد مصرف شیر سالانه در کشور 160 کیلوگرم است اما مردم نصف این میزان نیز شیر مصرف نمیکنند و با گران شدن قیمت شیر مصرف آن از این میزان نیز کمتر شده است.
واحدی تأکید کرد: شیر باید بهصورت خالص به ست مصرفکننده برسد و افزودن هر ماده غیرمجاز به شیر مصرفی سبب بسته شدن خط تولید آن میشود. مصرف شیر برای جلوگیری از نرمی استخوان در کودکان، بروز راشیتیسم در نوجوانان، کسب کلسیم مورد نیاز مادران باردار یا شیرده و خانمهایی که در سنین یائسگی قرار میگیرند و همچنین سالمندان اهمیت زیادی دارد.
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی معتقد است مصرف شیر باید از کودکی نهادینه شود و افراد جامعه باید به این موضوع توجه داشته باشند که حفظ سلامتی با مصرف شیر و لبنیات ارتباط مستقیم دارد و مصرف آن را در سید غذایی خود قرار دهند.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/