دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 تير 1398 - 10:58
دبیر علمی هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی:

قطع مصرف بی‌رویه داروها نقش مهمی در خودمراقبتی دارد

دبیر علمی هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی و آموزش بیمار گفت: قطع مصرف بی‌رویه داروها نقش مهمی در خودمراقبتی داشته و استفاده بی‌رویه از این داروها، خود باعث بروز بیماری‌ می‌شود.
کد خبر : 403291
100819669692.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، الهام شکیبازاده در نشست خبری که صبح امروز در ساختمان شفا معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تشریح برنامه‌های هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی و آموزش بیمار برگزار شد، گفت: سازمان جهانی بهداشت توانایی افراد، خانواده و اجتماع را در حفظ سلامت خود، به عنوان خودمراقبتی معرفی کرده است و تفاوتی نمی‌کند که حمایتی از سوی مراکز بهداشتی صورت گیرد یا نگیرد.


وی تأکید کرد: این موضوع مهم هفت ستون دارد. اول سواد سلامت افراد است و این موضوع اشاره به توان افراد بر اطلاعات سلامت خود دارد. دوم خودآگاهی افراد است، یعنی افراد از ظرفیت سلامت خود اطلاعاتی داشته باشند، به‌طور مثال قند خون و فشار خون خود بدانند.


دبیر علمی هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی و آموزش بیمار تصریح کرد: فعالیت بدنی از جمله مواردی است که در خودمراقبتی مطرح است و پس از آن تغذیه سالم، رژیم غذایی مطلوب و دریافت کالری مناسب از جمله مسائلی است که در این حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.


شکیبازاده به اجتناب از خطر و کم کردن آن اشاره کرد و افزود: رعایت بهداشت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای خودمراقبتی است و می‌تواند به سادگی مانع از بروز بسیاری از بیماری‌ها شود.


وی با بیان اینکه قطع مصرف بی‌رویه داروها می‌تواند نقش مهمی در خودمراقبتی داشته باشد، بیان کرد: گاهی استفاده بی‌رویه از این داروها، خود باعث بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.


دبیر علمی هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی و آموزش بیمار تصریح کرد: امسال بیش از 100 مقاله به دبیرخانه سمپوزیوم ارسال شده است و تا 26 تیر ماه تعداد آن افزایش پیدا خواهد کرد.


شکیبازاده با تأکید بر اینکه دوم مرداد ماه روز جهانی خودمراقبتی است، تصریح کرد: گروه‌های مختلف پزشکی و ارتقای سلامت در این سمپوزیوم شرکت کرده‌اند و تلاش می‌شود با آموزش سبک زندگی درست، آمار بیماری‌ها را کاهش دهیم.


وی خاطرنشان کرد: 63 درصد مرگ و میرها به دلیل سبک زندگی نادرست است و بر اساس آمارهای جهانی، از 57 میلیون مرگ در سال گذشته، 36 میلیون آن به خاطر سبک زندگی نادرست بوده است.


دبیر علمی هفتمین سمپوزیوم خودمراقبتی و آموزش بیمار در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص اینکه ایران در چه سطحی از خودمراقبتی در جهان قرار دارد، افزود: در دنیا استاندارد مشخصی نداریم که بر اساس آن سطح ایران را مشخص کنیم و همه کشورهای دنیا بر روی بحث مراقبت‌ها، قبل و بعد از بیماری تأکید دارند.


شکیبازاده اضافه کرد: در بحث درمان به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کرده‌ایم اما در بحث پیشگیری و مراقبت‌های پس از بیماری هنوز نقطه‌ضعف‌هایی داریم که تلاش می‌کنیم با برپایی چنین جشنواره‌ها و سمپوزیوم‌ها، این خلأ را جبران کنیم.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب