دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1398 - 10:23
زارع در گفتگو با آنا:

دانشگاه‌ها با تبعیت از فقه جعفری در حوزه‌های علوم دینی سرآمد باشند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان گفت: دانشگاه اسلامی نباید تک‌بعدی و تک‌ساحتی بوده و باید در حوزه‌های مختلف علوم دینی و طبیعی، سرآمد، مبتکر و خلاق باشد.
کد خبر : 401210
636752805690725951_md.JPG

مهدی زارع در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در لارستان با تسلیت این ایام پر از اندوه شهادت امام جعفر صادق(ع) اظهار کرد: امام جعفر صادق(ع) بزرگترین استاد و پرورش‌دهنده هزاران دانشجو و متعلم نقش بزرگی در پیشبرد علوم مختلف داشته است.


وی اضافه کرد: تلاش‌های منحصر به فرد آن امام همام به گونه‌ای بود که ایشان نه‌تنها ملقّب به رئیس مذهب تشییع شده و نام شیعه و مذهب امامیه به آن حضرت گره خورد؛ بلکه دیگر فرق اسلامی نیز وامدار تلاش‌های این شخصیت برجسته در توسعه علوم مختلف بوده‌اند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با بیان اینکه ائمه اربعه اهل سنت همه شاگرد و متأثر از اندیشه‌های آن امام گرانقدر بوده‌اند؛ به‌گونه‌ای‌که تمامی آنان به شاگردی امام صادق(ع) افتخار می‌کردند، عنوان کرد: مالک بن انس (امام اهل سنت) در این باره می‌گوید: «هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به قلب هیچ بشری خطور نکرده است، مردی که با فضیلت‌تر از جعفر بن محمد باشد».


زارع دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شرایط سیاسی و اجتماعی دوران امامت امام جعفر صادق(ع) این اجازه را داد تا با تأسیس دانشگاهی اسلامی به تربیت شاگردانی تراز اول مبادرت فرمایند، یادآور شد: اغراق نیست اگر بگوییم، اولین مؤسس دانشگاه اسلامی، امام جعفر صادق(ع) بوده است و تربیت شاگردانی همچون ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مفصل بن عمر، هشام بن حکم ، جابربن حیان و بسیاری دیگر از بزرگان و اندیشمندان مکتب جعفری را برعهده داشته‌اند.


وی تأکید کرد: عصر امام صادق(ع)، زمان مناظرات علمی درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی و برخورد کلامی با مذاهب گوناگون بوده و ایشان با استفاده بردن از این فرصت، گستره عظیمی از حوزه‌های مختلف علوم را مورد توجه خود قرار دادند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان توضیح داد: امروز این تجربه گرانبها در اختیار ما است و ما می‌توانیم با پیروی از منهج شریف امام صادق(ع) ، گام‌های استواری برای تحکیم مبانی اعتقادی و گسترش علوم برداریم.


زارع متذکر شد: برخی از شاگردان امام صادق(ع) دانشمندانی بزرگ در حوزه‌های علوم پایه و علوم طبیعی بوده‌اند؛ به عنوان مثال جابر بن حیّان پدر علم شیمی از شاگردان این مکتب عظیم بوده است و این نشان می‌دهد که دانشگاه اسلامی نباید تک بعدی و تک ساحتی بوده و باید در حوزه‌های مختلف علوم دینی و طبیعی، سرآمد، مبتکر و خلاق باشد.


وی ابراز امیدواری کرد: امید است با کمک همکاران عزیز بتوانیم دانشگاهی  اسلامی و در تراز آموزه‌های دینی و انقلاب اسلامی به نسل جوانمان معرفی کرده و از ادامه‌دهندگان راه پرافتخار آن امام همام باشیم.


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب