دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1398 - 08:05
شعبانی با آنا مطرح کرد:

ورود دانشگاه آزاد اسلامی ماهشهر به حوزه ارتباط با صنایع

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر گفت: با طرح فعال‌کردن شرکت توسعه آزاد پاسارگاد به‌دنبال ورود جدی به فعالیت‌های اقتصادی و ارتباط با صنایع هستیم.
کد خبر : 400590
BS0K1670.jpg

پژمان شعبانی به مناسبت سالگرد راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر در 9 تیرماه 1367 در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح وضعیت این واحد دانشگاهی پس از 30 سال فعالیت علمی اظهار کرد: سال 1367 به‌دلیل وضعیت خاص منطقه ماهشهر و وجود پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌های متعدد، این ارگان‌ها به‌منظور رفع نیاز علمی خود و خانواده‌ کارکنان، پیگیر راه‌‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر شدند و با حمایت آنها این واحد دانشگاهی با دو رشته مهندسی شیمی و پتروشیمی و بعد مهندسی کامپیوتر راه‌اندازی شد و فعالیت خود را آغاز کرد.


وی افزود: این دانشگاه به مرور گسترش پیدا کرد و اکنون حدود 100 رشته مقطع عمدتاً در حوزه‌های مهندسی نفت، پتروشیمی، حفاری (به‌دلیل مجاورت با صنایع نفتی) از مقطع کاردانی تا دکتری دارد. حدود 4 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و با احتساب ورودی‌های انباشته از سال‌های گذشته، تاکنون نزدیک به 90 نفر دانشجوی دکتری و 115 عضو هیئت علمی و تقریباً به همین تعداد استاد حق‌التدریس داریم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر ادامه داد: با توجه به داشتن کادر علمی و فضای تخصصی، عمدتاً در حوزه ساخت یک‌سری کاتالیزورهای صنعتی محصول داریم و اخیراً تعدادی سنسورهای گاز نیز در این دانشگاه ساخته شده که در مرحله تست صنعتی است و تقریباً می‌توان گفت در مرحله آخر است و بعد از آن وارد مرحله پروژه محصول می‌شویم که بالای 100 هزار عدد نیاز منطقه برای خریداری است.


شعبانی بیان کرد: در حوزه مدارس سما نیز خیلی خوب پیش رفته‌ایم، به‌دلیل اینکه شرایط استاندارد و آن ترازی را که مورد نیاز بود و دانشگاه روی آن حساسیت داشت، لحاظ شد و از فضای دانشگاه به نحو احسن استفاده کردیم و همان سال نخست نزدیک به 600 دانش‌آموز گرفتیم و اکنون مردم دو برابر ظرفیت برای ثبت‌نام فرزندان‌شان پرونده گذاشته‌اند؛ بنابراین در قسمت مدارس سما حال و آینده روشنی داریم.


وی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های دیگر به‌دلیل اینکه در جوار صنعت هستیم، طرح فعال‌کردن شرکت توسعه آزاد پاسارگاد (شتاپ) را که تمام سهام و حق و حقوق آن برای دانشگاه آزاد اسلامی است و فقط راه‌اندازی شده بود و فعالیت آنچنانی نداشت، آغاز کردیم و موفق شدیم مجوز فعالیت این شرکت را در شورای اقتصاد دانش‌بنیان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بگیریم و اکنون تنها مشکلی که وجود دارد این است که هنوز درگیر بوروکراسی اداری برای سپری‌کردن شرایط حقوقی لازم هستیم تا این نمایندگی به‌صورت رسمی به ما داده شود و با حفظ شرایط مربوط بتوانیم وارد فعالیت‌های اقتصادی بر پایه دانش صنایع شویم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر تصریح کرد: صنایع کشور اکنون با وجود رسالتی که برای‌شان تعریف شده است در بخش پژوهش سرمایه‌گذاری نمی‌کنند و عمدتاً نیازهای‌شان را در قالب مزایده و مناقصه برطرف می‌کنند که ما می‌توانیم و مصرّ هستیم با توجه به کادرهای متخصصی که در دانشگاه داریم و دانشجویانی که عمدتاً فعالان حوزه‌های صنعتی هستند، وارد این مناقصه‌ها و مزایده‌ها شویم.


شعبانی گفت: کشت و صنعت آلوئه‌ورا و محصولات بر پایه آن، فعالیت دیگری است که اکنون مراحل نهایی را برای ایجاد طی می‌کنیم تا خط تولید آنها به دانشگاه منتقل شود و در این راستا با یک شرکت دانش‌بنیان وارد قرارداد شده‌ایم و شاید تا یک یا دو هفته دیگر اگر مجوز لازم داده شود، خط تولید پالپ و عصاره آلوئه‌ورا را راه‌اندازی می‌کنیم. در حقیقت اگر همین امروز به ما مجوز بدهند تا 10 روز دیگر خط تولید آلوئه‌ورا در دانشگاه راه‌اندازی خواهد شد.


وی ادامه داد: به‌راحتی می‌توانیم همه دانشجویان‌مان را در این قسمت مشغول به کار کنیم که بعد به آنان بورس تحصیلی بدهیم و هم در قبال کارشان از تخفیف شهریه از صفر تا 100 درصد بهره‌مند شوند و امید به آینده در این دانشجویان بیشتر شود.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب