آیا سامانه موشکی سوم خرداد قابلیت رهگیری 4 هدف بهطور همزمان را دارد؟
گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سعید امینی؛ در روزهای اخیر برخی از دشمنان ایران اسلامی تلاش کردهاند تا کارآمدی و هوشمندی سامانه موشکی سوم خرداد را زیر سؤال ببرند.
این مغرضان که چشم دیدن موفقیت انقلاب اسلامی و توان رو به پیشرفت نظامی کشورمان را ندارند ادعا کردهاند که سامانه موشکی سوم خرداد که پهپاد جاسوسی آمریکا یا همان گلوبال هاوک را منهدم ساخته، توانایی درگیری با چهار موشک را ندارد، بلکه فقط میتواند سه موشک را رهگیری کند.
در اینجا باید گفت که این بدخواهان یا از روی اشراف به علوم نظامی یا از روی ناآگاهی نسبت به این علوم و برای فریب افکار عمومی، به سه موشکی که روی این سامانه نصب شده است، اشاره میکنند، اما آنها به تمامی جزئیات نپرداختهاند؛ لذا در این گزارش کوتاه تلاش شده است به جزئیات این سامانه پرداخته شود و سپس اثبات کنیم که سوم خرداد چگونه توانایی درگیری همزمان با چهار هدف را دارد، اما ابتدا پیش از ورود به موضوع اصلی بهتر است که به مشخصات کلی این سامانه اشاره شود.
سامانه پدافند موشکی «سوم خرداد» با قابلیت تحرکپذیری بالا در سال ۱۳۹۳ تولید شده است. این سامانه مجهز به موشکهای میانبُرد و ارتفاع متوسط بوده که میتواند در ارتفاع ۲۷ کیلومتری با اهداف مشخص درگیر شود.
بُرد درگیری سامانه «سوم خرداد» با اهداف موردنظر حدود ۷۵ کیلومتر است که در کنار این قابلیت، توانایی درگیری با چهار هدف را بهطور همزمان داراست.
«مقابله با هواپیماهای تاکتیکی و استراتژیک»، «انواع بالگرد»، «موشک کروز» و «پهپاد» ازجمله مأموریتهای این سامانه است و باید شرایط کار در جنگ الکترونیک را به این سامانه پدافندی افزود.
برای اينكه قدری بيشتر با اين سامانه آشنا شويم، ابتدا بهتر است كه ساختار هر گردان یا سامانه سوم خرداد را بشناسيم. هر گردان از سامانه موشكی سوم خرداد از چهار آتشبار، يک رادار هشدار اوليه بهنام بشير و يک پست فرماندهی تشكيل شده است.
رادار سه بعدی بشیر
همچنین هر آتشبار از سامانه موشكی سوم خرداد، از دو پرتابگر سه موشکی تحرکپذیر، تشكيل شده كه روی خودروی يكی از پرتابگرها، رادار ردگيری نصب شده است؛ به اين معنا كه هر آتشبار میتواند بهطور مستقل با هدف درگير شود.
يک آتشبار سامانه موشكی سوم خرداد (متشكل از دو خودروی حامل 6 موشک)
نحوه شليک از سامانه موشكی سوم خرداد هم اينگونه است كه این سامانه میتواند از موشکهای اصلی (سه موشک اول) و يا ذخيره خود (سه موشكی كه روی خودروی دوم نصب است) برای زدن هدف استفاده كند. اين يعنی، هر سامانه موشکی سوم خرداد، 6 موشک دارد، نه سه موشک.
بهتر است بدانيم كه در سامانه موشکی سوم خرداد، پرتابگر اصلی با پرتابگر ذخيره یا كمکی مرتبط است و شليکكننده میتواند تصميم بگيرد كه با كدام پرتابگر، هدف را مورد اصابت قرار دهد.
اينكه گفته شده، سامانه موشكی سوم خرداد در آنِ واحد میتواند با چهار هدف درگير شود، معنايش اين است كه هر آتشبار یا سامانه میتواند چهار موشک در آنِ واحد به سوی چهار هدف مختلف شليک كند؛ یعنی سه موشک از آتشبار اصلی و یک موشک از آتشبار ذخیره و یا کمکی.
در پایان اشاره به این نکته حائز اهمیت است که نباید فریب اینگونه سیاهنماییها و جنگ رسانهای دشمن را خورد؛ زیرا افرادی که این شبهات را مطرح میسازند نه دلسوز ملت ایران هستند و نه قصدشان افزایش آگاهی ملت؛ لذا امروز شعور و آگاهی مردم ایران اسلامی به حدی افزایش یافته که دیگر فریب چنین حربههایی را نمیخورند.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/