دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 تير 1398 - 08:20
روستاآزاد در گفتگو با آنا:

مجلس پتروپالایشگاه‌ها را با اصلاح فضای کسب‌وکار تقویت کند

عضو دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تقویت پتروپالایشگاه‌ها در وهله اول نیازمند خلاصی فضای کسب‌وکار از قوانین دست و پاگیر است که مجلس باید به آن ورود کند.
کد خبر : 399918
636801444230424007.jpg

رضا روستاآزاد در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به اهمیت جایگاه پتروپالایشگاه‌ها در تکمیل زنجیره ارزش افزوده نفت اظهار کرد: کشور ما در منابع نفت و گاز ثروتمند است، اما از آنجا که اقتصادش را براساس صادرات نفت خام و گاز بنا کرده، با مشکلات فراوانی مواجه است.


وی با بیان اینکه به‌جای صادرات نفت خام و گاز می‌توانیم این انرژی‌ها را پالایش کنیم و به‌صورت صدها فرآورده صادر کنیم، تصریح کرد: آمریکایی‌ها در طول 40 سال انقلاب اسلامی از طریق نفت خام ما را تحت فشار و تحریم گذاشتند در حالی که در پتروشیمی و محصولات آن تحریم‌ها کمرنگ‌تر بود.


عضو دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه خوشبختانه نفت ایران سنگین نیست و از نظر کیفیت بسیاری از فرآورده‌های نفت را می‌توان از آن گرفت و صادر کرد گفت: زنجیره تولید کالاهای پالایش نفت بی‌نهایت است و مرحله به مرحله می‌توانیم نفت خام و گاز را به فرآورده دیگری تبدیل کنیم و بعدی را به دیگر فرآورده و هر قدر در این زنجیره جلو برویم تحریم‌ توان کمتری خواهد داشت.


روستاآزاد اضافه کرد: در پتروشیمی می‌توانیم گاز طبیعی را به PVC تبدیل کنیم که صادرات راحت‌تری دارد و حتی می‌توانیم PVC را به لوله پلیکا بدل کرده و صادرات را تسهیل‌تر کنیم.


وی با بیان اینکه انواع پلاستیک‌های صنعتی، بهداشتی و علمی از PVC گرفته می‌شود، اظهار کرد: ممبرین یا غشائی که می‌توان با آن آب را شیرین کرد و حتی بسیاری دیگر از واکنش‌های پلیمری را می‌توان با PVC انجام داد که طبیعتاً دشمنان نمی‌توانند در این رابطه ما را تحریم کنند؛ بنابراین هرقدر در خط تولید پلیمری به مراحل بعدی برسیم، تحریممان مشکلات بیشتری برای دشمن دارد و این خطی است که ما باید در آن پیش برویم.


عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: ایران در داشتن پالایشگاه و پتروشیمی سابقه طولانی دارد و اکنون طوری شده که توان علمی و صنعتی آن را داریم که پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی را خودمان تولید کنیم که نمونه آن پالایشگاه اراک و ستاره خلیج فارس است که خودمان آن را تجهیز می‌کنیم.


روستاآزاد با بیان اینکه هر چند سالیان سال تکنولوژی پتروشیمی داشتیم، اما خیلی وقت‌ها خود را به خارج وابسته دانستیم، گفت: اکنون توان آن را داریم که با سازماندهی، بسیاری از خطوط تولیدی و فرآیندی پتروشیمی را راه‌اندازی کنیم.


عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی آمریکا لیبی را تحت فشار قرار داد و کارشناسانش را از پالایشگاه‌های لیبی خارج کرد، متخصصان ایرانی بودند که صنایع پتروشیمی لیبی را نجات دادند و پالایشگاه‌های آنان را اداره کردند.


وی ادامه داد: در پتروشیمی توان خوبی داریم که اگر بتوانیم آن را تقویت کنیم و به توان علمی خود انسجام دهیم، خواهیم توانست در حوزه پتروشیمی حرف‌های بزرگتری بزنیم.


روستاآزاد با انتقاد از اینکه متأسفانه آیین‌نامه‌های دست و پاگیر در فضای کسب‌وکار آزار دهنده است، گفت: پتروپالایشگاه‌ها، اجزای مشترکی با صنایع دیگر دارند، برای مثال پتروپالایش با صنعت خودرو مشترکات زیادی دارد و حتی با صنایع غذایی؛ بنابراین فضای کسب‌وکار برای تولید کننده موانع زیادی دارد که مجلس شورای اسلامی باید به آن وارد شود.


عضو دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی وقت زیادی برای اصلاح فضای کسب‌وکار گذاشت و کارهایی هم انجام شد، اما ایرادهای زیادی هنوز وجود دارد، تصریح کرد: تقویت پتروپالایشگاه‌ها در وهله اول نیازمند این است که فضای کسب‌وکار از قوانین دست و پاگیر خلاصی یابد.


ی اضافه کرد: اگر سرمایه‌گذاری بخواهد یک پالایشگاه کوچک تأسیس کند، از گرفتن فضای کار تا مصرف سوخت، آب و برق و ... به‌قدری تحت فشار قوانین دست‌وپاگیر قرار می‌گیرد که یکسال باید بدود تا مجوزهای اولیه را اخذ کند؛ در صورتی که اگر همین پروسه را بخواهیم در کشوری مانند گرجستان طی کنیم، طی یک‌هفته همه مجوزهای لازم تأمین می‌شود و فضای کسب‌و‌کار از این جهت بسیار تسهیل شده است.


روستاآزاد با تأکید براینکه کشور ما مقدار زیادی پلی‌اتیلن سبک و سنگین و بسیاری از پلیمرها را دارد که دنیا محتاج آن است، خاطرنشان کرد: بسیاری از این پتروشیمی‌ها اکنون به خارج صادر می‌شود و یک مرحله جلوتر آن دوباره به کشور وارد می‌شود که این موضع اسفناکی است.


عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: بسیاری از فرآورده‌های پتروشیمی که آمریکا اکنون آن را هم تحت فشار قرار داده باید به محصولات بعدی تبدیل شود؛ به‌طور مثال مسواک از پلی‌اتیلن ساخته می‌شود که ما آن را صادر می‌کنیم بعد مسواک را وارد می‌کنیم که متأسفانه از این دست محصولات زیاد داریم. بنابراین به‌جای اینکه گرانول‌های PVC، پلی‌اتیلین و مواد پلیمری را صادر کنیم، بهتر است مصنوعات مرحله بعد آن را تولید و آنها را صادر کنیم.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب