دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
38 سال پس از شهادت؛

شهید چمران همچنان الگوی جوانان و نوجوانان ایران است

شهید چمران 38 سال پس از شهادت همچنان الگوی جوانان و نوجوانان ایران است.
کد خبر : 399524
13980329000961636965773196709412_45365_PhotoT.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراسم سی و هشتمین سالگرد شهادت شهید مصطفی چمران شامگاه چهارشنبه با حضور شخصیت‌های لشکری و کشوری و جمعی از دوستداران آن شهید در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.


تالار اندیشه حوزه هنری از همان ابتدای مراسم تقریباً پر شده بود. خیلی هم جای تعجب ندارد مراسمی برای شهیدی که پس از 38 سال هنوز الگوی بسیاری از جوانان و نوجوانان است با استقبال روبرو شود. با گذشت 38 سال از آن عروج ملکوتی هنوز اگر کسی بخواهد یک مجاهد تربیت شده مکتب اسلام را نشان دهدT نام و تصویر شهید چمران را نشان می‌دهد. شهیدی که هر آنچه در دنیا هست را دید. تحصیل‌کرده آمریکا بود اما به مصر سپس به لبنان رفت و در روزگاری که شیعیان در تنگنا بودند برای آن‌ها از جان مایه گذاشت. با وقوع انقلاب اسلامی خود را به ایران رساند و کرد آنچه کرد و جاودانه شد. در همه سنگرها حضور داشت و در نهایت به آنچه که کمترین اجر در مقابل رشادت‌ها و مجاهدت‌هایش بود رسید و عاشقانه پر کشید. 


مهدی چمران که یکی از مهمان ویژه و به نوعی میزبان این مراسم هم بود از همان دقایق نخستین مراسم در سالن حاضر بود. هنوز زمان زیادی از مراسم نگذشته بود که مهمان ویژه این مراسم کم کم به جمع حاضر در تالار اندیشه اضافه می‌شدند. غلامعلی حدادعادل، دریادار حبیب‌الله سیاری، سید محمد حسینی، محمد رویانیان، حبیب کاشانی و تعدادی از همرزمان شهید چمران از چهره‌های برجسته‌ای بودند که خود را به این مراسم رسانده بودند.



 مراسم طبق برنامه و رأس ساعت با تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید توسط قاری جوان هادی قدرتی آغاز شد. سپس کلیپی کوتاه درباره فعالیت‌های شهید چمران برای حضار پخش شد. در ادامه مراسم قطعه موسیقی با نام مصطفی چمران با اجرای خواننده جوان کسری کاویانی برای اولین بار اجرا شد.



در بخش دیگری از برنامه کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب درباره مجاهدت و ویژگی‌های شهید چمران پخش شد. پس از پخش این کلیپ که نشان‌دهنده جایگاه ویژه شهید چمران در نظر امام خامنه‌ای بود، صابر خراسانی شاعر برجسته آیینی برای شعرخوانی به روی سن آمد. خراسانی شعرهایی در مدح اهل بیت (ع) و شهدای دفاع مقدس خواند که برخی از اشعار این شاعر چشمان حضار در سالن را تر کرد.


پس بخش شعرخوانی، مداح اهل بیت (ع) حاج حیدر خمسه نوحه‌خوانی کرد و از اینکه در چندین مراسم مربوط به شهادت شهید چمران حضور داشته ابراز خوشحالی کرد.



در ادامه مراسم مجری برنامه با دعوت از مهدی چمران برادر شهید چمران و دریادار سیاری که در برهه از جنگ تحمیلی همرزم شهید چمران بود از آن‌ها درخواست کرد تا خاطراتی را از این عارف مجاهد برای حضار بیان کنند.


مهدی چمران این سیاستمدار کهنه‌کار با خواندن برخی از مناجات‌های شهید چمران از جامعیت و همه‌فن‌حریف بودن شهید چمران گفت. در میانه صحبت‌هایش هم با توجه به اینکه غلامعلی حدادعادل در جلسه حضور داشت با کمک حضار به‌دنبال برخی از اصلاحات و کلمات فارسی برای جایگزینی کلمات خارجی می‌کرد که این موضوع باعث خنده چندباره حاضران در مراسم شد.



دریادار حبیب‌الله سیاری هم با بیان اینکه درباره شهید والامقام دکتر چمران کتاب‌های زیادی منتشر شده است و مردم با جایگاه و فعالیت‌های او آشنا هستند به ذکر چند خاطره از برخوردهای رودررو و نحوه آشنایی خود با شهید چمران در غائله کردستان پرداخت. وی به نقش ویژه شهید چمران در رفتن نیروهای نظامی ایران به سمت فناوری زیردریایی هم خاطراتی را بیان کرد.


انتهای پیام/4072/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب