قانون حمایت از حقوق اطفال به فراموشی سپرده شده است
سهراب سلیمزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با انتقاد از اجرایی نشدن دقیق قانون حمایت از اطفال و کودکان گفت: با اینکه این قانون در سال 91 تصویب شده است اما در آن دوران بهدلیل نواقصی که در برخی مفاد قانون وجود داشت، لایحه اصلاحیه توسط قوه قضائیه در سال 86 به مجلس شورای اسلامی ارسال شد اما با وجود گذشت حدود 10 سال از اصلاح لایحه، هنوز در مرحله اجرا مشکلاتی وجود دارد و بهطور کلی این قانون به بهترین نحو ممکن اجرایی نمیشود. طبق این قانون اذیت و آزاد کودکان به هر نحوی جرم محسوب شده و طبق قانون باید حمایتهای ویژه از اطفال صورت گیرد.
وی تصریح کرد: وقتی موضوع کودکآزاری مطرح میشود همگان تصور میکنند که تجاوز جنسی رخ داده است، با اینکه کودکآزاری فقط به این بخش خلاصه نمیشود و حتی برخی از والدین نیز با رفتار خود بهنوعی کودکآزاری کرده و این رفتار قطعاً در روحیه کودکان تأثیر گذاشته و در آینده بروز نامناسبی در جامعه خواهد داشت.
این حقوقدان گفت: کودکان زمانی میتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند که در محیط آرامش و ایمنی رشد کنند و از طرفی اگر مسئولان اجرایی به قانون حمایت از حقوق اطفال توجه ویژهای داشتند، امروز با حجم بالایی از کودکآزاری مواجه نبودیم.
سلیمزاده افزود: طبق قانون کودکآزاری از جرائم عمومی بوده و نیازی به شاکی خصوصی ندارد اما یکی از مشکلات این حوزه، اثبات وقوع کودکآزاری در مراجع قضائی است لذا باید تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه هر فعلی که روح و جسم کودکان را اذیت کند جزو موارد کودکآزاری محسوب میشود گفت: قانون در این مورد بهصورت دقیق به همه موارد اشاره کرده است و اگر به همه مفاد قانون عمل شود قطعاً شاهد کاهش این موضوع در جامعه خواهیم بود.
این حقوقدان اظهار کرد: البته کودکانی که در خانوادههای کمبضاعت رشد میکنند بیشتر از سایر کودکان در معرض خشونت قرار دارند و طبق بررسیهای صورت گرفته آزار و اذیت کودکانی که والدین معتاد دارند بیشتر از سایر اطفال است.
انتهای پیام/4110/
انتهای پیام/