یادبود ستاره فقید در آسمان فرهنگستان هنر
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی هنری آسمان در فرهنگستان هنر شامگاه دوشنبه میزبان جمعی از هنرمندان، مدیران فرهنگی و هنری و علاقهمندان زندهیاد جمشید مشایخی بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون بود.
آیین نکوداشت زندهیاد جمشید مشایخی به همت فرهنگستان هنر و همکاری نهادهایی همچون بنیاد رودکی، خانه سینما، بنیاد سینمایی فارابی، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، موزه سینما و بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران برگزار شد.
چهرههایی همچون مسعود کیمیایی، علی نصیریان، ایرج راد، احترام برومند، فاطمه معتمدآریا جهانگیر الماسی، شاهین فرهت، داریوش اسدزاده، سیروس ابراهیمزاده، علی دهکردی، علیرضا اوسیوند و مهرداد فلاحتگر از جمع هنرمندان در این مراسم حاضر بودند.
منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، سید محمدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، بهمن نامورمطلق سرپرست رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان، سید محمد بهشتی عضو پیوسته فرهنگستان هنر، محمدجواد حقشناس و احمد مسجدجامعی اعضای شورای شهر تهران، محمدمهدی حیدریان، محسن مهرعلیزاده و جهانگیر الماسی نیز از جمله مدیران و چهرههای فرهنگی حاضر در این برنامه بودند.
حضور پررنگ مردم و علاقهمندان هنر در این مراسم به گونهای بود که سالن بزرگ اجتماعات مجتمع آسمان تقریباً پرشده و تعداد زیادی از حاضران نیز در راهروهای کناری ردیف صندلیها ایستادند. این در حالی بود که موقعیت مکانی این سالن در خیابان زعفرانیه و دوری راه در کنار گرمای این روزهای تهران، میتوانست مانع از حضور مردم باشد. با این حال علاقهمندان به زندهیاد مشایخی نشان دادند که یاد و خاطره بازیهای وی و البته روحیه مردمداری و ایراندوستی این بازیگر برجسته تئاتر سینما و تلویزیون از یادها زدودنی نیست.
این مراسم با اندکی تأخیر که البته رسم مالوف برنامه های این چنینی است آغاز شد و اجرای آن بر عهده سید عباس سجادی مجری تلویزیون و شاعر کشورمان بود.
سجادی در بخشی از صحبتهای خود گریزی هم به نقل قولهای شنیدنی مشایخی میزد و از جمله خاطرهای از حضور نادر مشایخی (فرزند جمشید مشایخی و آهنگساز و رهبر ارکستر) برحسته کشورمان در برنامه تلویزیونی دستان را بیان کرد. جایی که به اصرار سجادی و تهیهکننده دستان، عوامل این برنامه ساعتی را به همراه نادر مشایخی مهمان خانه جمشید مشایخی میشوند.
سجادی عنوان کرد که در آن جلسه صمیمانه، زندهیاد مشایخی با همان لحن خودمانی درباره کارهای فرزندش گفت: من آهنگهایی که نادر مشایخی میسازد را نمیفهمم و خیلی هم خوشم نمیآید چون موسیقی ایرانی را دوست دارم اما این را هم میدانم که در کارش واقعاً موفق است!
پیش از بیان این خاطره که با همراهی و خنده نادر مشایخی روی سن همراه بود، گروه تلفیقی ارکستر (ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی) با هدایت او دو قطعه موسیقی اجرا کردند.
قطعه اول با عنوان «افسوس همه عمر دیر رسیدیم» به یاد جمشید مشایخی اجرا شد. قطعهای که نامش برگرفته از دیالوگ معروف حبیب ظروفچی (با بازی جمشید مشایخی) در فیلم سوتهدلان بود. جایی که پس از درگذشت برادر شیرین عقلش مجید، در مسیر راه زیارت امامزاده داود جمله معروف همه عمر دیر رسیدیم را بیان کرد. این جمله به گفته جمشید مشایخی در فیلم مستندی که در همین برنامه پخش شد پیشنهاد خود او به علی حاتمی بود.
قطعه دومی هم که در این مراسم اجرا شد، داستان رستم و سهراب بود که با اجرای استادانه دکلمه اشعار این بخش مشهور و غمانگیز شاهنامه فردوسی توسط یک از بانوان این گروه همراه بود. افتتاح نمایشگاهی از پوستر فیلمهایی که زندهیاد جمشید مشایخی در آنها ایفای نقش کرده و همچنین جوایز و تقدیرهای دریافتی این هنرمند شهیر که در گالری طبقه زیرزمین مجموعه آسمان آماده شده بود، بخش پایانی این مراسم بود.
نمایشگاهی که در آن میشد مروری بر کارنامه پربار جمشید مشایخی داشت. با مشاهده این تصاویر خاطرهانگیز، نقشهای ماندگاری همچون کمالالملک، خاندایی در فیلم قیصر، حبیب ظروفچی در سوتهدلان و مرد روستایی در فیلم گاو را به نظاره نشست.
شامگاه دیشب مجتمع آسمان میزبان ستارهای پرنور بود که هرگز در یادها غروب نخواهد کرد و یادش همواره در دل عوام و خواص ایرانیان خواهد ماند.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/