دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1398 - 18:00
تیموتی‌های خسته بازمی‌گردند؛

تجاوز جنسی و قتل سوغات سربازان بازگشته از جنگ‌های آمریکا

بسیاری از سربازان آمریکایی بعد از بازگشت از جنگ‌های این کشور در خارج سوغات شومی مانند تجاوز، خشونت و اختلال‌های روانی برای مردم آمریکا به ارمغان می‌آورند.
کد خبر : 397368
n00752821-b.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، عملیات «تیموتی جیمز مک‌وی» در اوکلاهاماسیتی در سال 1995 که طی آن، کامیونی پر از تی.ان.تی را منفجر کرد، نمادی از انفجار درونی و خشونت نهفته در ارتش آمریکا علیه نظام حاکم بر این کشور است. مک‌وی، یکی از  سربازان آمریکا در جنگ اول خلیج فارس بود که بعدها بزرگترین حادثه انفجار را در آمریکا پیش از 11 سپتامبر رقم زد.


ابتدا بعد از انفجار اوکلاهماسیتی برخی از رسانه‌های آمریکا مک‌وی را یکی از افراد نزدیک به جریان‌های فاشیستی و رادیکال در ارتش آمریکا معرفی کردند؛ اما در اصل، مک‌وی یکی از سربازان آمریکایی با اختلال روانی در جنگ‌های ویرانگر واشنگتن در سراسر جهان بود.



او در دیدار و گفتگوهایش طی سال‌های دستگیری تا اعدامش در آمریکا با گورویدال، نویسنده معروف آمریکایی مطالب جالبی را عنوان کرده است. مک‌وی دلیل اصلی تصمیمش برای طراحی انفجار بزرگ اوکلاهامای آمریکا را اقدامات سربازان آمریکایی و جنایت آنها در سراسر نقاط جهان اعلام کرد.


او در جایی از کتاب منتشر شده در مورد خودش به گورویدال گفته بود: «نمی‌دانیم با بچه‌های گرسنه جنگ عراق اینجا چه کنیم، بزرگسالان شکست خورده از ما غذا می‌خواهند. این مسئله از نظر روحی برایم سخت و خیلی آزاردهنده است. تازه می‌توانم درک کنم که چگونه و چرا سربازان آمریکایی در ویتنام به دست بچه‌ها کشته می‌شدند».


تمام رفتارهای خشونت‌آمیز سربازان آمریکایی در همین جمله مک‌وی خلاصه شده است. خشونت‌ و اختلال‌های روانی سربازان آمریکایی ریشه در عملکرد ارتش این کشور در سراسر جهان دارد. نویسنده کتاب  جنگ دائم برای صلح دائم، آمریکا را نمادی از کشوری می‌داند که برای راحتی خودش در جهان دست به همه کاری می‌زند و صدها هزاران نفر از مردم بی‌گناه جهان را کشته است.



البته این بومرنگ جنایت‌های ارتش آمریکا در داخل کشورشان هم تأثیرات فراوانی داشته است. خشونت‌های جنسی و اختلالات روانی، نمونه‌ای از سوء رفتارهای سربازان آمریکایی است. 


ساختمان فدرال شهر اوکلاهاماسیتی در سال ۱۹۹۵ با انفجار مهیبی فروریخت و بر اثر این حادثه حداقل ۱۸۰ نفر که تعداد زیادی از ‌آنها مردم عادی بودند. با تحقیقات پلیس آمریکا مشخص شد که تیموتی مک‌وی عامل این انفجار بوده است. در بازجویی‌ها وی علت این اقدام را انتقام‌جویی از مرگ ۸۰ تن از اعضای داویدیان در حادثه واکو اعلام کرد که البته بیشتر از سوی رسانه‌های آمریکایی به آن دامن زده شد.



امروز که سالروز اعدام مک‌وی به وسیله تزریق مواد سمّی است باید بدانیم که افراد آسیب‌دیده روانی مثل او کم نیستند. میزان خشم و خشونت سربازان آمریکایی شاغل و کهنه‌ سرباز بازگشته از جنگ به کابوسی وحشتناک تبدیل شده است. ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در همین رابطه با ابراز نگرانی از خشونت‌های سربازان آمریکایی گفته بود که روزانه به طور میانگین ۲۰ کهنه‌سرباز و نظامی آمریکایی خودکشی می‌کنند؛ یعنی سالانه بیش از ۶ هزار نظامی جان خود از دست می‌دهند که یک تراژدی بزرگ است. آمار خودکشی نظامیان آمریکایی ۱.۵ برابر افراد غیرنظامی است.


همچنین ویلیامز، مأمور سابق اداره امور آسیب‌دیدگان جنگ نیروهای مسلح آمریکا اظهار کرد که بر اساس آمار موجود، تعداد شاکیانی که از اختلال روانی در اثر تعرض و آزار جنسی رنج می‌برند، از 35.6 درصد در ۲۰۱۱ به ۵۶.۶ درصد در ۲۰۱۸ افزایش داشته است. در سال ۲۰۱۱ آمار سربازان دارای اختلال روانی در اثر تعرض جنسی که اداره رسیدگی‌کننده شکایتشان را قبول کرد، حدود 26.9 درصد بود که ۳۳ درصد کمتر از سربازانی بود که دارای اختلال روانی در اثر حادثه جنگی بودند؛ اما این فاصله در سال‌های اخیر کمتر شده است.


آمارهای رسمی و غیررسمی نشان از وضعیت بسیار اسفبار اخلاقی در ارتش آمریکا دارد. گفتنی است در پایگاههای نظامی آمریکا واقع در کره جنوبی بیش از 200 مورد آزار و اذیت جنسی مخابره و گزارش شده است. همچنین در یک پایگاه دریایی آمریکا در سال 2016 میلادی 270 مورد آزار و اذیت جنسی اعلام شده است.



انحطاط در ارتش آمریکا در زمینه سوءاستفاده‌های جنسی و روانی بسیار زیاد است. در پایگاه‌ فورت هود در تگزاس 199 مورد، پایگاه دریایی در سان دیگوی کالیفرنیا 187 مورد، پایگاه کمپ لی جوئن در کارولینای شمالی 169 مورد، کمپ پندلتون در کالیفرنیا 157 مورد، پایگاه فورت براگ در کارولینا 146 مورد آزار و اذیت جنسی گزارش شده است.در مجموع سربازان آمریکایی در سال 2016 بیش از 15 هزار تجاوز جنسی مرتکب شده‌اند.


این مورد تنها در موضوع زنان آمارهای عجیب‌تری را نشان می‌دهد. طبق اطلاعات وزارت دفاع آمریکا در سال 2016 بیش از 15 هزار سرباز زن ارتش آمریکا مورد تجاوز جنسی از سوی همقطاران خود قرار گرفته‌اند و در مجموع، 90 درصد از زنان شاغل در ارتش آمریکا به نوعی مورد آزار، اذیت و خشونت جنسی قرار می‌گیرند.


آمارهای دیگر اختلال روانی در ارتش آمریکا بسیار فاجعه‌آمیزتر است. بر اساس این آمارها در سال 2009 در آمریکا استخدام افراد مبتلا به اختلالات روانی به دلیل خودکشیهای زیاد ممنوع شده بود، ولی دوباره طرح گرفتن سربازان از میان این افراد مورد بررسی قرار گرفت؛ به دلیل اینکه میزان ورودی به ارتش آمریکا در حال کاهش بود.


یکی از مقام‌های ارتش آمریکا که کارشناس و متخصص درمانی است گفته بود که از 10 سال پیش به این سو، 42 درصد به تعداد سربازان دچار اختلال روانی افزوده شده است و هم اکنون 9 هزار و 925 نفر از این کارشناسان به مداوای بیماران مبتلا به انواع اختلالات عصبی مشغولند.



گفتنی است؛ به گفته پژوهشگران اندیشکده رند در فاصله سال‌های ۲۰۱۲ تاکنون 8 هزار و ۲۸۶ نفر از سربازان آمریکایی مبتلا به «پی تی اس دی» (اختلال استرس پس از حادثه)، ۲۴ هزار و ۲۱۵ نفر از آنها به افسردگی‌های روانی و ۶ هزار و ۲۹۰ نفر به هر دوی این اختلالات، تشخیص داده شده‌اند.


به این تعداد باید نرخ خودکشی را هم اضافه کرد. یک تحقیق نشان از این داشت که میزان خودکشی سربازان آمریکایی از سال 2004 تا 2012 به شدت افزایش داشته است. در این تحقیق همچنین مشخص شد که 25 درصد از سربازان مشکلات روانی را تجربه کرده‌اند و از این میان می‌توان به 6 درصد افسردگی، 9 درصد استرس پس از حادثه و تعدادی تلاش برای خودکشی اشاره کرد. همچنین روزنامه وال استریت ژورنال اعلام کرد که میزان خودکشی سربازان آمریکایی از سال 2004 تا 2008  تا میزان 40 درصد افزایش داشته است. یعنی در هر 80 دقیقه یکی از سربازان سابق ارتش آمریکا اقدام به خودکشی می‌کند. ضمن اینکه تنها در سال 2012 نزدیک به 121 مورد قتل توسط سربازان بازگشته از جنگ عراق رخ داده است.



و بالاخره اینکه تاکنون بیش از 4 هزار و 500 نفر از سربازان آمریکایی در عراق کشته شده‌اند که این افراد فرزند و همسر داشته و موجی از یتیم‌شدگان آمریکایی در این کشور رخ داده و سبب ایجاد مشکلاتی از قبیل بیماریهای روانی و خشونت فرزندان آنها شده است. 


انتهای پیام/4106/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب