11 هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند
علیرضا شیخعطار در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اقدامات بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: اولین اقدام در دوره جدید مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی تدوین استراتژی راهبردی جدید و تصویب آن در هیئت امنا و هیئت رئیسه دانشگاه بود. معاونت بینالمللی دانشگاه مکلف شد بر اساس این استراتژی، اسناد بالادستی و راهبردیهای مقام معظم رهبری در زمینه سیاست خارجی اقدام کند.
وی افزود: در این زمینه فلسفه و هدف جذب دانشجویان غیرایرانی و ایجاد شعب در خارج براساس سه محور الهامبخشی از سند چشمانداز، تمدنسازی اسلامی و لابیسازی در کشورهای دوست از طریق فارغالتحصیلان که در فرمایشهای مقام معظم رهبری مکرر به چشم میخورد، استوار شد.
معاون امور بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: اکنون دانشگاه آزاد اسلامی 11 هزار دانشجوی غیرایرانی دارد که از این نظر نسبت به سایر دانشگاههای کشور پیشتاز است.
شیخعطار ادامه داد: در جذب دانشجو برای اینکه بتوانیم خدمات بهتری ارائه دهیم 35 واحد را که کیفیت بالایی دارند انتخاب کردیم. همچنین جذب دانشجویان ایرانی در واحدهای بینالمللی که قبلا مرسوم بود را متوقف کردیم چراکه این نوع جذب دانشجو در شأن دانشگاه نیست. قبلاً برخی از دانشجویان پذیرفته نشده در کنکورهای ارشد و دکتری با پرداخت هزینه بیشتر جذب واحدهای بینالمللی میشدند، اکنون دیگر این مدل از پذیرش را در دانشگاه نداریم.
وی ادامه داد: پیش از این دانشگاه چهار شعبه بینالمللی در کشورهای لبنان، امارات، افغانستان و انگلستان داشت، قرار است از سال جاری واحدهایی در کشورهای سوریه، عراق و عمان نیز ایجاد شود. یادداشت تفاهمهایی بین وزرای آموزشی عراق و سوریه با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شده است. اکنون هم اقدامات لازم در حال اجراست. در آیندهای نزدیک در کشورهای آذربایجان، پاکستان، ترکیه و برخی از کشورهای آفریقایی نیز واحدهایی ایجاد خواهیم کرد.
معاون امور بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دوره مدیریت جدید دانشگاه، رؤسای واحدهای برونمرزی منصوب شدند تا براساس راهبردهای تدوینشده حرکت کنند. در طول یک سال گذشته در این واحدها جذب دانشجو دوبرابر شده است. قبلاً حدود هزار دانشجو در این واحدها مشغول به تحصیل بودند اکنون به بیش از دو هزار نفر رسیده است.
شیخعطار افزود: درباره تأسیس واحد در سوریه و عراق و ایجاد رشته در این واحدها اظهار کرد: ایجاد رشته در واحدها به صورت تدریجی است و با جلب موافقت مقامات دولتی این کشورها صورت میگیرد. ایجاد رشتههای هایتک دارای فناوری نوین و پیراپزشکی نظیر پرستاری، اتاق عمل، داروسازی و بیهوشی در این کشورها مورد نیاز است که با هماهنگی مسئولان و مطالعات میدانی آنها را ایجاد خواهیم کرد.
وی بیان کرد: برنامه ما این است که از ترم پیشرو جذب دانشجو داشته باشیم ولی اگر برخی اقدامات زمانبر شد نهایتاً ترم تحصیلی دوم در سال جاری این واحدها راهاندازی میشوند.
انتهای پیام/4107/4040/پ
انتهای پیام/