ابهامات قانون مالیات بر ارزشافزوده بر طرف نشده است
کیکاووس کاوسی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به تنوع مالیاتهای پرداختی توسط بنگاههای تولیدی تصریح کرد: تا قبل از مالیات بر ارزشافزوده، سه نوع مالیات از واحدهای تولیدی اخذ میشد.
وی افزود: مالیات حقوق، مالیات تکلیفی و مالیات عملکرد یا اصطلاحاً مالیات بر درآمد انواع مالیاتهایی بود که بنگاههای تولیدی موظف به پرداخت آنها بودند اما از 9 سال قبل مالیاتی تحت عنوان ارزش افزوده ابلاغ شد که هر سال هم درصدی به آن اضافه میشود.
این کارشناس اقتصادی با تشریح ابهامات مالیات بر ارزش افزوده اظهار کرد: از آنجا که مالیات بر ارزش افزوده در کشور ما پدیده تازهای است اغلب کارشناسان مالیاتی بر آن احاطه و تخصصی که لازم است در اجرا و دریافت آن داشته باشند، ندارند و گاهی سؤالها در این بخش بیپاسخ میماند.
کاوسی لزوم تعیین میزان واقعی ارزش افزوده کالا را برای این نوع مالیات مهم دانست و خاطر نشان کرد: مالیات بر ارزشافزوده همانطور که از اسمش پیداست، مالیاتی است که اگر یک کالا در یک پروسه ارزش افزوده پیدا کرد، باید به آن مقداری که ارزش افزوده پیدا کرده مالیات بپردازد نه از صفر تا قیمت نهایی و اغلب هم در چندین مرحله تا رسیدن به دست مشتری این مالیات اخذ شود.
وی با تأکید بر الزام در رونق تولید داخلی تصریح کرد: مدتهاست نرخ دریافت مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد شده و گاهی هم مکرر گرفته میشود و این بر هزینههای بالاسری تولید افزوده است و بلای جان تولید شده است.
به گزارش آنا، از ابهامات قانون مالیات بر ارزش افزوده میتوان به تاریخ تعلق مالیات، نحوه و مدت زمان استرداد مالیاتهای پرداخت شده به صادرکنندگان، پذیرش اعتبار مالیاتی فعالان اقتصادی، ممیز محوری در رسیدگی به اظهارنامههای مالیاتی و خلأ در تعریف مفاهیم مورد نیاز برای اجرای قانون نام برد که پس از سالها هنوز موجب نارضایتی بنگاههای تولیدی است و مرتفع نشدهاند.
انتهای پیام/4129/4083/
انتهای پیام/