ریزگردهای شیمیایی مرگبار هستند
به گزارش خبرنگار اجتماعی آنا تحقیق تازهای که در دانشگاه نیویورک صورت گرفته است، نشان میدهد که نوع خاصی از آلودگی هوا که آنقدر ریز است که به چشم دیده نمیشود، شمار مرگومیر در شهرهای بزرگ را به شدت بالا میبرد.
این ذرات ریز مرگبار با قطر کمتر از یک دههزارم اینچ یا 2.5 میکرومتر به راحتی از سپر دفاعی سیستم ایمنی بدن عبور میکند و جذب خون میشود و در اعماق ریه جای میگیرند. امکان اینکه بتوان مانند ذرات بزرگتر و طبیعی گرد و غبار این ذرات را با سرفه یا عطسه از بدن خارج کرد نیز وجود ندارد.
به گزارش futurity.org که بازتابدهنده پژوهشهای برتر دانشگاهی است، پژوهشگران دانشگاه نیویورک متوجه شدهاند که حتی افزایش جزئی در میزان این ذرات ریز شیمیایی در هوا (در حد 10 میکروگرم در هر متر مکعب هوا) باعث افزایش میزان مرگومیر به اندازه 3 درصد در مجموع و 10 درصد در مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی میشود. همچنین میزان افزایش مرگومیر ناشی از بیماریهای ریوی برای غیرسیگاریها در صورت وجود این میزان آلودگی شیمیایی هوا تا 27 درصد بالا میرود.
پروفسور جورج تارستن، استاد بهداشت جمعیتی و طب محیطزیستی دانشگاه نیویورک با اشاره به اینکه دادههای این پژوهش در جهت تقویت یافتههای پیشین در مورد مرگبار بودن این نوع آلودگی است، میگوید «مطالعه ما به ویژه از این لحاظ قابل توجه است که دادههای مورد تحلیل قرار گرفته ما از منابع دولتی و مستقل گرفته شده است.»
این پژوهش که نتایجش در ژورنال Environmental Health Perspectives منتشر شده است، یکی از طولانی مدتترین و دقیقترین تحقیقات از نوع خود در ایالات متحده آمریکاست. در این پژوهش از دادههای برگرفته از چند مرکز بهداشتی در آمریکا استفاده شده که شامل اطلاعات مربوط به بیش از 566 هزار داوطلب مرد و زن در سنین 50 تا 71 از ایالتهای کالیفرنیا، فلوریدا، لوئیزیانا، نیوجرسی، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و کلانشهرهای آتلانتا و دیترویت بوده است. دادههای برگرفته از مرکز کنترل کیفیت هوا در این تحقیق با اطلاعات و سوابق مربوط به ریسک مرگومیر و قرار گرفتن این افراد در معرض آلودگی در فاصله سالهای 2000 تا 2009 مقایسه شده و در نهایت نتایج مربوط به ارتباط هوا با ذرات شیمیایی ریز و ریسک مرگ ومیر به دست آمده است.
به گفته دکتر ریچارد ب. هیز، اپیدمیولوژیست و سرپرست این پژوهش قرار است در مرحله بعدی مطالعه بهصورت دقیقتر به میزان خطر آلودگیهای ناشی از هریک از منابع آلودگی مانند اگزوز خودروها، کارخانههای مواد شیمیایی و نیروگاههای با سوخت فسیلی پرداخته شود.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/