دستگاه شبیهساز زلزله ساخته شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کامیاب نیری دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران گرایش زلزله در دانشگاه شهید بهشتی و فارغالتحصیل رشته مهندسی عمران دانشگاه صنعتی کرمانشاه در خصوص دستگاه شبیهساز زلزله، عنوان کرد: با توجه به مفاهیم کلاسیک رشته مهندسی عمران در خصوص بارگذاری جانبی، دوره تناوب سازهها و نیز اهمیت درک کانسپتهای مهندسی زلزله در طراحی درست سازهها، ایده اولیه این طرح و ساخت آن به ذهن اینجانب رسید.
وی افزود: دانشجویان رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی تنها با گذراندن یک درس تحت عنوان «مهندسی زلزله» میبایست اصلیترین سناریو طراحی سازهها یعنی «طراحی در برابر بارهای جانبی» را صرفاً بهصورت مفاهیم تئوری درک کنند و همزمان قادر به استفاده از آن در طراحی سازهها هم باشند.
حال با کمک این دستگاه و چندین آزمایش که شامل مفاهیم بنیادی است، میتوان درک درستی از این مبانی اعم از دوره تناوب سازهها در شرایط سازهای و ساختگاهی مختلف، سختی سازهها با توجه به سیستمهای سازهای و اتصالات، آزمایشهای مرتبط با ساختگاه، میرایی در سازه و انواع میراگرها و بررسی مودهای ارتعاشی در سازهها به دانشجویان مهندسی عمران انتقال داد.
مهندس نیری در پایان سخنان خود چنین بیان کرد: با توجه به مفاهیم ذکرشده اقدام به ساخت دستگاه و طراحی آزمایشهای مختلف، با توجه به ایده اولیه و پردازش آن نمودم که با کمک آن بتوان دانشجویان مهندسی عمران در مقطع کارشناسی را به درک قابل قبولی از رفتار سازه در شرایط مختلف رساند.
گفتنی است اختری رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه ضمن بازدید از انجام آزمایشهای این دستگاه و عملکرد آن، عنوان کرد: از این دستگاه میتوان در راستای آشنایی و درک دانشجویان مهندسی عمران با مفاهیم اصلی مهندسی زلزله استفاده کرد.
وی یادآور شد: این دستگاه بعد از اضافه کردن بخشهای دیگر به آن میتواند به مرحله ثبت اختراع نیز برسد.
انتهای پیام/4084/پ
انتهای پیام/