دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نظرات 9 مرجع تقلید درباره میزان زکات فطریه مشخص شد

نظرات آیات عظام خامنه‌ای، مکارم‌شیرازی، نوری‌‌همدانی، صافی‌گلپایگانی، سبحانی، علوی‌گرگانی، شبیری‌زنجانی، وحیدخراسانی و جوادی‌آملی درباره میزان فطریه اعلام شد.
کد خبر : 385660
آمادگی-هزار-پایگاه-برای-جمع-آوری-زکات-فطره-در-استان-البرز.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، فتوای آیات عظام سید علی خامنه‌ای، ناصر مکارم‌شیرازی، لطف‌الله صافی‌گلپایگانی، حسین نوری‌همدانی، جعفر سبحانی، محمدعلی علوی‌گرگانی، سید موسی شبیری‌زنجانی، حسین وحیدخراسانی و عبدالله جوادی‌آملی از مراجع تقلید درباره میزان زکات فطریه ماه مبارک رمضان 1398 اعلام شد.


نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره فطریه ماه رمضان


طبق اعلام دفتر مقام معظم رهبری آیت‌الله سید علی خامنه‌ای مبلغ زکات فطره برای سال ۱۳۹۸ حداقل 8 هزار تومان مانند سال گذشته است.


فطریه عبارت است از سه کیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی که به‌عنوان طعام محسوب می‌شوند. بر اساس محاسبات صورت گرفته میزان زکات فطره برای یک نفر با محاسبه‌ سه کیلو گندم، 8 هزار تومان است و پرداخت این مبلغ به‌عنوان فطریه کفایت می‌کند. اما هموطنان می‌توانند با توجه به برنجی که مصرف می‌کنند، سه کیلو از آن یا معادل قیمت آن را به‌عنوان فطریه بپردازند. البته در هر صورت پرداخت حداقل هشت هزار تومان برای هر نفر کفایت می‌کند.


بر اساس اعلام دفتر مقام معظم رهبری، مبلغ کفاره‌ یک روز قضای روزه با عذر شرعی، مبلغ 2 هزار و 500 تومان و کفاره‌ یک روز قضای روزه‌ عمدی، مبلغ ۱۵۰ هزار تومان است.


میزان زکات فطریه از نظر آیت‌الله مکارم‌شیرازی


بنا بر اعلام دفتر آیت‌الله مکارم‌شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴ هزار تومان و برنج داخلی، مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام‌ شده است. مردم در انتخاب هر یک از آن‌ها مخیر هستند.


کفاره روزه غیرعمدی مبلغ 3 هزار تومان است که باید به‌صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۱۸۰ هزار تومان است.


نظر آیت‌الله صافی‌گلپایگانی درباره مبلغ زکات فطره


دفتر آیت‌الله صافی‌گلپایگانی اعلام کرد: ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، به اطلاع می‌رساند، مؤمنین مبلغ معادل یک صاع (سه کیلوگرم) گندم یا برنج را به‌عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.


همچنین کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است‌ و کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام 60 مسکین، هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم پرداخت شود.


با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، متفاوت است، لذا روزه‌داران عزیز لازم است معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه کرده و پرداخت کنند.


نظر آیت‌الله نوری همدانی درباره مبلغ زکات فطره


دفتر آیت‌الله نوری همدانی اعلام کرد: با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه مؤمنین و مؤمنات به اطلاع می‌رساند میزان زكات فطره و کفاره عمد و غیرعمدی طبق نظر مرجع عالی‌قدر آیت‌الله نوری‌همدانی، فطریه هر نفر سه كیلوگرم گندم یا برنج و یا موارد دیگری كه در رساله‌های عملیه ذكر شده است، می‌تواند باشد. البته بهتر آن است كه قوت غالب پرداخت شود.


به این اساس قوت غالب گندم برای هر نفر ۹ هزار تومان در نظر گرفته‌ شده است و برای كسانی كه می‌خواهند قیمت برنج را پرداخت نمایند، برنج داخلی حدود ۶۰ هزار تومان و خارجی حدود ۲۴ هزار تومان برای هر نفر است؛ اما با توجه به تفاوت قیمت در مناطق مختلف به همان قیمت منطقه‌ای محاسبه گردد.


كفاره روزه غیرعمدی روزانه 2 هزار و 500 تومان و كفاره روزه عمدی روزانه ۱۵۰ هزار تومان است.


نظر آیت‌الله سبحانی درباره مبلغ زکات فطره


دفتر آیت‌الله جعفر سبحانی اعلام کرد که زکات فطره امسال طبق نظر آیت‌الله سبحانی، برابر با ۹ هزار تومان (معادل سه کیلوگرم گندم) اعلام‌ شده است.


نظر آیت‌الله علوی گرگانی درباره مبلغ زکات فطره


میزان زکات فطره و کفاره روزه ماه ‌رمضان 1398 از سوی دفتر آیت‌الله علوی‌گرگانی امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلوگرم) گندم مبلغ ۹ هزار تومان، برنج خارجی قیمت متوسط، مبلغ ۲۴ هزار تومان، برنج ایرانی، مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام‌شده است و مردم در انتخاب هر یک از آن‌ها مخیر هستند.


همچنین کفاره روزه غیر عمد (هر روز) مبلغ 2 هزار و 500 هزار تومان است که باید به‌صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد (هر روز) مبلغ ۳۰۰ هزار تومان است.


نظر آیت‌الله شبیری‌زنجانی درباره مبلغ زکات فطره


دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی، مبلغ ۱۰ هزار تومان را بابت فطریه هر نفر به‌حساب قیمت گندم تعیین کرده است.


با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.


کفاره افطار غیرعمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰ گرم به‌حساب گندم) است که در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد. بر این اساس، دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی، مبلغ 2 هزار و 500 تومان را برای کفاره افطار غیرعمدی و مبلغ ۱۵۰ هزار تومان را برای افطار عمدی هرروز تعیین کرده است.


موارد مصرف زکات فطره با موارد مصرف زکات مال تفاوتی ندارد؛ هرچند احتیاط مستحب آن است که فقط به فقرای شیعه بلکه فقط به مساکین (فقرای به‌شدت نیازمند) پرداخت شود.


کسی که نماز عید فطر می‌خواند باید فطریه را پیش از نماز عید پرداخت کند و یا به این نیت کنار بگذارد ولی اگر نماز عید نمی‌خواند باید تا غروب روز عید فطر، زکات فطره را پرداخت کند یا کنار بگذارد.


گفتنی است، شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو و ۶۰۰ گرم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و ...) یا مبلغ آن را به‌عنوان فطریه بپردازد.


نظر آیت‌الله وحیدخراسانی درباره مبلغ زکات فطره


دفتر آیت‌الله وحیدخراسانی میزان زکات فطره ماه مبارک رمضان ١۴۴۰ را برای هر نفر، سه کیلوگرم گندم اعلام کرد كه مکلف می‌تواند پول آن را طبق قیمت گندم در محل خودش محاسبه کرده و به فقیر بپردازد.


همچنین دفتر این مرجع تقلید اعلام کرد: از آنجایی كه قيمت گندم در بعضی شهرها به ازای هر كيلوگرم 4 هزار تومان است، فطریه هر نفر را 12 هزار تومان قبول می‌کند.


نظر آیت‌الله جوادی‌آملی درباره میزان زکات فطریه


میزان زکات فطره از سوی آیت‌الله جوادی‌آملی، قوت غالب عمده خوراکی در منطقه مربوطه و کفاره برای هر روز 3 هزار تومان و کفاره عمد 180 هزار تومان اعلام‌شده است.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب