آیا میتوانیم زکات فطره را به پدر و مادر فقیر خودمان بدهیم؟
به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، یکی از مسائل در بحث زکات فطره و مورد سؤال مردم این است که زکات بر ما واجب شده و باید پرداخت کنیم، اما افراد و بستگانی داریم که اینها فقیر هستند؛ از جمله اینکه پدر و مادرمان فقیر است، یا برخی پدر و مادرها سؤال میکنند و میگویند فرزندان ما و نوه ما فقیر هستند، آیا میتوانیم زکات فطره را به این افراد پرداخت کنیم؟
اصطلاحاً به این افراد واجبالنفقه میگویند، یعنی افرادی هستند که اگر فقیر باشند ما باید از نظر معیشت و مخارج آنها را تأمین کنیم.
طبق نظر همه مراجع تقلید ما نمیتوانیم زکات فطره خودمان را به افرادی که واجبالنفقه ما هستند، پرداخت کنیم؛ یعنی اگر پدر و مادر و یا فرزندان ما فقیر هستند، نمیتوانیم زکات فطرهمان را به این افراد بدهیم، فرقی ندارد که این دختر و پسر مجرد، متأهل، با پدر و مادر زندگی میکنند یا زندگی مستقلی دارند، در شهر دیگری زندگی میکنند، هیچ یکی از این موارد در پرداخت زکات فطره تفاوتی ندارد.
اگر این افراد فقیر باشند و ما توان مالی داریم، واجب است از نظر مالی آنها را تأمین کنیم؛ اما از پول زکات فطره و کفاره نمیشود به آنها کمک کرد، اما پرداخت زکات فطره به عمه، خاله، برادر و خواهر، عروس، داماد اشکالی ندارد.
سؤال میکنند اگر پول زکات فطره را به عروسمان دادیم، میدانیم که برای فرزندانمان مصرف میکند و اگر به دامادمان پرداخت کنیم، میدانیم که برای دخترمان و فرزندان و نوههای ما مصرف میکند، آیا این کمک کردن ایرادی ندارد. همه مراجع تقلید میفرمایند که اشکالی ندارد.
حتی اگر ما زکات فطره را به فقیر دادیم و آن فقیر برادر ماست، میدانیم که ایشان از این پول غذایی تهیهکرده و من را دعوت کرده است. در اینجا مصرف این پول اشکالی ندارد؛ زیرا وقتی فقیر پولی را مالک شد، میتواند این را در هر راهی که نیاز دارد، مصرف کند.
انتهای پیام/4072/4090/پ
انتهای پیام/