افتخاری بر بلندای البرز با 120 هزار فارغالتحصیل
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج خرداد سال 1363 فعالیت خود را با ریاست مرحوم محمد پیراینده در هفت رشته تحصیلی با 500 دانشجو و 25 مدرس حقالتدریس آغاز کرد.
محل تشکیل کلاسهای درس و امور اداری دانشگاه در چند اتاق کوچک در باغی متروک به مساحت یک هکتار واقع در سهراه عظیمیه کرج بود و با استفاده از کلاسهای هنرستانهای آموزش و پرورش، دارالعلوم زینبیه و دو ساختمان استیجاری میدان آزادگان، این دانشگاه پا به عرصه علم و فرهنگ ایرانزمین نهاد.
در مسیر رشد و توسعه و سال 1364 تعداد رشتههای تحصیلی، دانشجویان و استادان این واحد دانشگاهی افزایش یافت و در سالهای بعد با ادامه روند رشد دانشگاه در سال 1369 این دانشگاه توانست چند رشته تحصیلی متمرکز در دانشکدههای مختلف در اختیار داشته باشد. این در حالی بود که چند ساختمان وقفی و استیجاری نیز در اختیار مرکز آموزشی خواهران(دارالعلوم زینبیه) و دانشکده الهیات و ادبیات(دارالعلوم مهدویه) قرار گرفت.
با افزایش دانشجو، استاد و رشتههای تحصیلی در سال 1373 در یکی از بهترین نقاط شهر کرج، زمین 47 هکتاری در منطقه سیاهکلان واقع در شمال شرقی رجائیشهر توسط این واحد دانشگاهی خریداری شد تا همه دانشکدهها و مراکز اداری در این مجتمع احداث شوند.
سال 1375 ریاست واحد کرج به محمدعلی نژادهاشمی انتقال یافت و این دانشگاه همچنان به روند روبهرشد خود ادامه داد بهطوری که سال 1378 این دانشگاه دارای 10 دانشکده، 53 رشته تحصیلی، حدود 17 هزار دانشجو و 360 عضو هیئت علمی تماموقت، نیمهوقت، حدود 800 کارمند، 38 هزار فارغالتحصیل، 45 هزار و 22 متر مربع فضای آموزشی و اداری بود.
از سال 1381 تا 1393 نیز ریاست این دانشگاه را رامین حاجیخانی بر عهده داشت و پس از آن در مرداد سال 93 همزمان با تجمیع واحد کرج با واحد علوم و تحقیقات البرز ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به بهروز میرزا سپرده شد و از سال 1396 تاکنون نیز این مسئولیت مهم به محمدحسن برهانیفر سپرده شده است.
برهانیفر به مناسبت نهم خرداد سالروز راهاندازی و در سیوپنجمین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی در کرج در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در کرج، وضعیت کنونی این دانشگاه را تشریح و اظهار کرد: روند توسعه کمی و کیفی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج تا امروز ادامه داشته و اکنون این دانشگاه پس از طی راهی 35 ساله در زمینههای مختلف عمرانی، علمی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و ... توسعه یافته و با کسب درجه جامع الف به بزرگترین واحد دانشگاهی در استان البرز و یکی از مطرحترین و معتبرترین دانشگاههای کشور در عرصههای بینالمللی تبدیل شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بیان کرد: واحد کرج با 28 هزار و 663 دانشجو، 522 عضو هیئت علمی و 560 کارمند در سایتی به مساحت 46 هکتار و با 97 هزار و 704 مترمربع فضای عمرانی مشغول به فعالیت است. طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته واحد کرج 776 مورد و طرحهای تحقیقاتی در دست اجرا 43 طرح است.
به گفته وی، هزاران مقاله ISI و علمی پژوهشی، 474 مقاله علمی ترویجی و خارجی غیر ISI، بیش از 40 همایش، 122 کارگاه روش تحقیق، 271 سلسله سخنرانی علمی، شرکت در 250 کنفرانس داخلی و 654 کنفرانس خارجی و 97 عنوان اختراع ثبت شده از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در عرصههای علمی است.
برهانیفر افزود: واحد کرج با 97 آزمایشگاه، 20 کارگاه، 235 رشته تحصیلی از کاردانی تا دکتری، 207 کتاب چاپ شده، چهار مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی، 13 دانشکده، یک مرکز آموزش عالی سما و چهار مدرسه از مقاطع دبستان تا دبیرستان، 17 سایت کامپیوتر با بیش از هزار دستگاه رایانه، سه لابراتوار زبان، 108 هزار و 723 عنوان کتاب، 226 هزار و 745 جلد کتاب، 2 هزار و 181 عنوان نشریه فارسی و لاتین، دو سالن ورزشی سرپوشیده، دو زمین روباز ورزشی و یک زمین چمن فوتبال، یک سالن اجتماعات 800 نفری، 6 سالن اجتماعات 200 نفری و هشت سالن دفاعیه 50 نفری همچنان به جذب و تربیت بخش عظیمی از نیروی جوان دانشگاهی استان و کشور مشغول بوده و در این راستا تاکنون 119 هزار و 406 فارغالتحصیل به جامعه تقدیم کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با برشمردن ضرورت توسعه پژوهش و ارائه خدمات پژوهشی با سازمانهای اجرایی و صنایع استان البرز از دهها طرح و ایده دانشبنیان اقتصادی در واحد کرج خبر داد و بر آمادگی مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برای اجراییکردن بسیاری از این طرحها تأکید کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که این دانشگاه چه نقشی در پژوهش و صنعت استان البرز برای خود متصور است؛ گفت: واحد کرج با داشتن ظرفیت بسیار بالای علمی و اجرایی در پرکردن ظرفیت پژوهش کاربردی استان البرز نقشی مؤثر دارد و ورود به عرصه تجاریسازی علم و پژوهش در قالب فعالیت شرکتهای دانشبنیان، فرصت بسیار مهمی در ارتقای علمی و پژوهشی دانشگاه و نیز تبادل اطلاعات و تجربیات علمی و پژوهشی واحد کرج با دانشگاهها، مؤسسات و سازمانهای علمی، صنعتی و اجرایی استان و امکان بهرهگیری عملی و کاربردی بیشتر از محصولات و تولیدات علمی دانشگاهی در استان و در نتیجه کسب درآمد خواهد داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به برخی مشکلات اداری و اجرایی در سیستم دانشگاه آزاد اسلامی به بیان گوشهای از این موانع پرداخت و به آنا گفت: بهرغم تلاشها و پیگیریهای واحد کرج، قراردادهای پیشنهادی واحد کرج برای ورود به این عرصه هنوز پس از صرف ماهها زمان، منتظر طی روند اداری و کسب مجوزهای مورد نیاز در سازمان مرکزی این دانشگاه مانده و با توجه به رشد تورم و وضعیت اقتصادی موجود این تأخیرها، بیش از پیش به این طرحهای اقتصادی لطمه وارد کرده است.
برهانیفر کاستن برخی مراحل اداری و افزودن به اختیارات استانی واحدها در امور اقتصادی و پژوهشی و نقش نظارت و راهنمایی سازمان مرکزی را راهکاری مناسب برای خروج از رکود این طرحها دانست.
رئیس واحد کرج با شرح مختصری از چشمانداز آتی این واحد دانشگاهی جامع، ابراز امیدواری کرد این واحد دانشگاهی بتواند با نگاه به آینده و الگوهای کارآمد دانشگاه، هدفگذاریهای انجامشده را در تمام زمینهها اعم از برونمرزی و بینالمللی بهزودی محقق کند و همانطور که در زمینههای فرهنگی تحولات چشمگیری را در سالهای اخیر کسب کرده است در زمینههای علمی، اجرایی و اقتصادی نیز در مسیر توسعه و خدمت به جامعه ایران اسلامی حرکت کند.
وی جذب دانشجویان خارجی، تعامل علمی و آموزشی با دانشگاههای کشورهای دیگر در منطقه و جهان، تبادل اطلاعات علمی با سایر دانشگاههای معتبر کشور، برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت و تخصصی، ایجاد رشتههای متناسب با نیاز روز جامعه و بهویژه استان البرز با درنظرگرفتن زیرساختهای موجود، ارتقای جایگاه علمی در سطح کشور و بینالملل، اجرای طرحهای اقتصادی مبتنی بر پژوهشی و دانشبنیان، مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان در امور دانشگاه و ایجاد محیطی امن، بانشاط و پربازده برای جوانان و آیندهسازان مدیریت و صنعت جامعه را از مهمترین برنامههای پیش روی این واحد دانشگاهی برشمرد که با برنامهریزیهای دقیق و صرف ساعتها وقت برای کارشناسی و آنالیز در حال انجام است.
انتهای پیام/4062/پ
انتهای پیام/