دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1398 - 05:30
مرندی:

مصرف نمک در کشور بالاتر از استاندارد جهانی است

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: متأسفانه در کشور مصرف نمک بالاتر از استاندارد جهانی است و ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگاری پیدا کرده است.
کد خبر : 384314
thum-5124ed0d592f427b00e7-index_293001.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علی‌رضا مرندی در خصوص مخاطرات فشارخون بالا و راه‌اندازی بسیج ملی کنترل فشارخون، اظهار کرد: فشارخون یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر است که در اکثر موارد، علائم واضحی نداشته و فرد بعد از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، نارسایی‌های کلیوی و سکته‌های مغزی و قلبی، متوجه بیماری پرفشاری خون خود می‌شود.


وی با تأکید بر ضرورت چکاب‌های دوره‌ای فشارخون و جدی گرفتن مقوله خودمراقبتی توسط مردم، تصریح کرد: علاوه بر خودمراقبتی، وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز باید مبحث کنترل و شناسایی مستمر و به‌موقع افرادی که به فشارخون مبتلا هستند را جدی بگیرند.


رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: متأسفانه در کشور ما مصرف نمک بالاتر از استاندارد جهانی است و ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگاری پیدا کرده است، بنابراین خانواده‌ها باید در مصرف نمک دقت بیشتری کنند.


مرندی افزود: مراکز تهیه و طبخ غذاها، رستوران‌ها، صنایع و کارخانجات فرآوری موادغذایی و نانوایی‌ها نیز باید در آماده‌سازی موادغذایی و پخت نان بازنگری کرده و میزان نمک موجود در موادغذایی و نان را کاهش دهند، چرا که در این زمینه، خودمراقبتی دیگر نقشی نداشته و مردم هر چه از مصرف بی‌رویه نمک پرهیز کنند، باز هم با مصرف نان‌ها، که قوت غالب مردم بوده و موادغذایی فرآوری شده پرنمک، دچار اضافه دریافت نمک خواهند شد.


وی تصریح کرد: ممکن است، کاهش نمک نان و مواد غذایی به یک‌باره امکان‌پذیر نباشد، اما می‌توان به روش تدریجی و پلکانی نمک به‌کار رفته در نان‌ها و مواد غذایی را کاهش داد تا ذائقه مردم کم کم عادت کند، دولت و وزارت بهداشت باید این موضوع را به‌عنوان یک ضرورت اعلام کرده و مرتب سلامت موادغذایی و نان‌ها را مورد پایش قرار دهند.


رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران افزود: مصرف بی‌رویه نمک و بیش از استاندارد جهانی، مردم را به کام مرگ یا ابتلا به بیماری‌های مزمن غیرواگیر سوق می‌دهد و این در حالی است که درمان بیماری‌های غیرواگیر، سالانه هزینه‌های درمانی بسیار زیادی را بر مردم و کشور تحمیل می‌کند.  


مرندی خاطرنشان کرد: علاوه بر نان و غذا، تنقلاتی مانند چیپس و پفک، نیز حاوی مقادیر بسیار زیاد نمک هستند و این‌گونه محصولات نباید تبلیغ شوند، اما صدا و سیما برای تأمین اعتبارات مالی، این محصولات را تبلیغ می‌کند، لذا حوزه سلامت برای تأمین سلامت مردم، باید دستگاه‌های دیگر از جمله صدا و سیما را با خود همراه کند و چنان‌چه قرار است، این‌گونه محصولات تبلیغ شوند، باید بر کیفیت آنها بازنگری شده و نمک و قند اضافی محصولات کاهش پیدا کند.


انتهای پیام/4105/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب