بیش از 40 درصد حاشیهنشینان به مصرف مواد مخدر روی آوردهاند
امیر رضایت در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاهی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به وجود بیش از 11 میلیون حاشیهنشین در کشور اظهار کرد: متأسفانه موضوع حاشیهنشینی یکی از معضلات اجتماعی است که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته و مهمترین دلیل مهاجرت افراد به اطراف کلانشهرها تمرکز امکانات در شهرهای بزرگ و نبود امکانات کافی در همه زمینهها نظیر تحصیلات است.
وی تصریح کرد: ساکنان سایر شهرها برای بهتر شدن اوضاع زندگی خود به شهرهای بزرگ کوچ میکنند اما بهدلیل ناتوانی در تأمین مخارج زندگی ناچار با مشکلات متعددی روبهرو میشوند و این افراد بهدلیل اینکه نمیتوانند در شهرهای بزرگ مسکنی را در نظر بگیرند به اطراف کلانشهرها میروند؛ مردمی که در حاشیه شهرها زندگی میکنند از لحاظ فرهنگی، اجتماعی و بهویژه اقتصادی اوضاع مناسبی نسبت به سایر افراد جامعه ندارند.
این جامعهشناس گفت: از طرفی سایر آسیبهای اجتماعی در این مناطق بیشتر از داخل شهرهاست و افراد برای تأمین مخارج زندگی خود دست به هر کاری میزنند. برای مثال بیشتر توزیعکنندگان مواد مخدر در حاشیه شهرها سکونت دارند و درحقیقت فروشندگان کلان مواد مخدر بهدلیل پایین بودن نظارت بر افراد حاضر در حاشیه شهرها از این افراد برای توزیع مواد مخدر استفاده میکنند.
رضایت با بیان اینکه بیش از 40 درصد حاشیهنشینان به مصرف مواد مخدر روی آوردهاند، خاطرنشان کرد: زمینه معتاد شدن در این مناطق بیشتر از سایر مکانها بهدلیل شرایط زندگی و فقر مهیا است، لذا دولت باید برای افراد ساکن در حاشیه شهرها برنامه ویژهای داشته باشد تا حداقل دسترسی به مواد مخدر در مناطق ذکرشده سخت شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد بهدلیل مشکلات زیستمحیطی و کمآبی به کلانشهرها مهاجرت میکنند، گفت: یکی از راهکارهای حل معضل حاشیهنشینی توزیع امکانات و ثروت در تمام نقاط کشور به یک اندازه است و اگر اشتغال افراد تأمین شود لزومی ندارد که هموطنان برای گذراندن امور زندگی به حاشیه شهرها بروند.
انتهای پیام/4110/پ
انتهای پیام/