برقراری استعمار مجازی علیه انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حدود یک ماه است که انسداد حساب کاربری «پرس تیوی» و «هیسپان تیوی» از سوی شرکت گوگل و بدون اطلاع قبلی در رسانهها خبرساز شده است. خبری که همچنان از سوی این شرکت مسکوت مانده است، «استعمار مجازی» عبارتی است که عبدالله گنجی کارشناس حوزه رسانه و مدیرمسئول روزنامه جوان در پی این رخداد از آن یاد میکند؛ مشروح گفتگو خبرنگار خبرگزاری آنا با عبدالله گنجی را در ادامه میخوانید:
آنا: انسداد حسابهای کاربری رسمی پرس تیوی و هیسپان تیوی از چه ابعادی قابل بررسی است؟
گنجی: این اقدام گوگل از چند بعد قابل درک، قابل مانور و تجربهآموز است و هم نسبت به فضایی که در غرب وجود دارد قابلیت قضاوت دارد.
معنی حذف این حسابها تأثیرگذاری آنهاست، اگر رسانهای خاصیت و ارزشی نداشته باشد و شعاع جمعیتی را متأثر نکند بدین صورت با آن برخورد نمیشود، حتماً باید شاخص اصلی را همین تأثیرگذاری بگیریم و به همین خاطر با آنها برخورد شده است.
آنا: به نظر شما این دست اقدامات، چه پیامی برای جهانیان خواهد داشت؟
گنجی: مسدود کردن یک رسانه به مثابه بستن صدای یک ملت است، وقتی میگوییم که «بیبیسی» دشمن است برخی میگویند این شبکه کار حرفهای خود را میکند چرا شما میگویی دشمن است؟ رسانه است. این جا همین موضوع موقعیت پیدا میکند زیرا اگر این رسانه است و کار حرفهای را انجام میدهد و شما پرچمدار آزادی بیان و رسانه هستید، چرا باید رسانههایی که حرفی برای گفتن دارند با آنها بدین صورت برخورد شود.
نباید بگذاریم مشتاقان انقلاب اسلامی در جهان تشنه بمانند
آنا: وظیفه دستگاه دیپلماسی در قبال این وضعیت و محدودیتی که برای رسانههای برونمرزی حکمفرما شده است، چیست؟
گنجی: ما دچار یک استعمار مجازی شدهایم؛ یعنی رسانههای مجازی دنیا کارکردشان برای شرق یک حالت استعماری دارد؛ در واقع مانند یک حاکم دستنشانده که هر وقت بخواهند تقویت و هر وقت نخواهند تضعیف میکنند، جاده یکطرفهای را برای خودشان اختیار کردهاند و تصمیم میگیرند چه شود و چه نشود؛ بنابراین اگر 200 سال پیش استعمار کهن بود، در حال حاضر دیگر این استعمار مجازی عیناً مثل همان وقت است که شما یک مرتبه سامانههای ارتباطی را در نظام سلطه از بین میبرید و با زیرساختی که خودتان به عنوان آزادی ایجاد کردهاید نگاه، منظور و استانداردهای خودتان را به جهان تحمیل میکنید.
در واقع جمهوری اسلامی نباید نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد از هر روشی که میتواند برای احیا و جایگزینی از رسانههای دوستانمان در جهان، منطقه خاورمیانه یا آمریکای لاتین، استفاده کند و هر طور که شده در جاهای مختلف اکانتهای دیگری را داشته باشیم که که این کار را تداوم دهیم، نباید بگذاریم مشتاقان انقلاب اسلامی در جهان تشنه بمانند. باید هر راهی که میتوانیم برای موضوع پیدا کنیم و از آن استفاده کنیم.
آنا: وظیفه رسانهها یا کاربران فضای مجازی در این زمینه چیست؟
گنجی: باید خود این داستان و اتفاقی که افتاده را به دنیا بگوییم و برجسته کنیم که اینها با رسانه چطور برخورد میکنند و در حالی که مدعیان رسانه، دموکراسی و آزادی هستند اما آنها را خفه میکنند، بدون اینکه هیچ جرمی را مشخص کنند یا اینکه توضیحی بدهند یا توضیحی بخواهند و پاسخگو باشند، اصلاً برایشان مهم نیست که چه میگویند فقط اینکه نشان دهند اگر کسی زیر سلطه ما نباشد حتماً تحملش نخواهیم کرد، این قطعاً قابل فهم برای تفسیر و معنابخشی دنیای غرب هم است.
آنا: آیا ضرورت دارد که از شبکههای برونمرزی حمایت خاصی از سوی نظام صورت و به عنوان یک پروژه بزرگ ملی، نظامی و امنیتی مطرح گردد؟
گنجی: از دولت به عنوان متولی هزینه نهادهای حاکمیتی حتماً توقع است که این کار را انجام دهد، اگر قرار است از مسیر دیگری اطلاعرسانی صورت بگیرد، هزینههایی نیاز دارد، اگر برای دولت پیام انقلاب اسلامی مهم است، اصلاً نباید دست روی دست بگذارد؛ یعنی به عنوان یک کار حیاتی خصوصاً در حال حاضر که ما درگیر یک جنگ روانی پیچیده و سراسری هستیم و بخشی از مبارزه غرب با ما جنگ روانی است، این کار بسیار ضرورت دارد. اگر رد این زمینه سهلانگاری و کوتاهی دارد صورت میگیرد ما به عنوان رسانه حاضریم این را مبتنی بر اطلاعاتی که داشته باشیم برجسته کنیم؛ در واقع توجهی از طرف دولت صورت نمیگیرد، این ارتباط با جهان جزء گلوگاههای ما است. اگر فهم این موضوع مهم در دولت نیست، باید ایجاد شود و اگر وجود دارد طبیعتاً باید بتوانند مشکلات ارتباطی و مالی را حل کنند.
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/