دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 خرداد 1398 - 11:40
سردار رشید:

امنیت خلیج فارس بدون درنظر گرفتن صدور نفت ایران امکان‌پذیر نیست

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: بحث درباره امنیت و ثبات در خلیج‌فارس و تنگه هرمز بدون در نظر گرفتن منافع ملت ایران از جمله صدور نفت امکان‌پذیر نیست.
کد خبر : 383736
5109956.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سردار سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی به مناسبت سالروز فتح خرمشهر و حماسه دزفول، سخنان خود را با یاد شهدای عظیم‌الشأن هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و مدافع وطن آغاز و اظهار کرد: شهدا در دفاع مقدس و در جنگ با گروه‌های تکفیری فداکاری کردند و جان عزیز خود را تقدیم اسلام و ایران عزیز کردند.


وی ضمن تبریک فرارسیدن سوم خرداد و سالگرد فتح خرمشهر و چهارم خرداد روز ملی مقاومت و پایداری مردم دزفول به ملت ایران تصریح کرد: برجستگی فتح خرمشهر و توجه به درس‌ها و تجربیات تاریخی در مواجهات راهبردی و شرایط سرنوشت‌ساز کنونی ضروری است.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) تصریح کرد: 37 سال پیش درحالی‌که عملیات فتح‌المبین را با پیروزی به پایان رسانده بودیم، عملیات بیت‌المقدس را آغاز و در 11 اردیبهشت سال 61 و پس از 24 شبانه‌روز نبرد، خرمشهر به دست رزمندگان اسلام فتح شد.


وی با یادآوری اینکه خداوند در شرایط سخت نصرت و یاری خود را به ما ارزانی داشت و به ملت ایران عزت داد، اضافه کرد: باید به جوانان و فرزندان خود حقیقت جنگ را بگوییم که فرماندهان بزرگ ارتش و سپاه چه دل‌های بزرگی داشتند؛ فرماندهان شهید و زنده ارتش و سپاه انسان‌های بزرگی بودند که سعۀ وجودی آنان نقطۀ ثبات و تعادل و جمع شدن پراکندگی‌ها و نقطۀ ساماندهی و رفع التهاب‌ها بود.


رشید با بیان اینکه در دفاع مقدس وقتی عملیات آغاز می‌شد، زمین زیر پای رزمندگان اسلام به لرزه درمی‌آمد و دشمن از قدرت تهاجمی رزمندگان ما سراسیمه می‌شد و فرومی‌پاشید، گفت: فرماندهان ارتش و سپاه حماسه می‌آفریدند؛ حماسه در جنگ بدون روح بزرگ و اراده‌های آهنین معنا ندارد. فرماندهان شهید و زنده ارتش و سپاه حماسه‌سرای بزرگی بودند که از پشت بی‌سیم و در معرکه جنگ با صدای رسای الهی جان‌های به پناه آمده به درگاه احدیت را از عالم خاکی برمی‌کنند و به لقای حق می‌رساندند.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) اظهار کرد: فرماندهان و شهدای ما نسلی حماسه‌ساز، متعهد، آرمان‌خواه، مسئول و بی‌ادعا بودند.


وی با اشاره به سیاست‌های زیاده‌خواهانه آمریکا و متحدانش اضافه کرد: این رویارویی به این دلیل سرنوشت‌ساز است که دشمن ما را مخیر میان بی‌ثباتی و جنگ یا تسلیم قرار داده است، حال پرسش این است که برای تصمیم‌گیری برابر رویارویی سرنوشت‌ساز چه باید کرد.


رشید با بیان اینکه برای رویارویی سرنوشت‌ساز و تصمیم‌گیری برای این شرایط باید علاوه بر رصد تحولات پیش رو و آینده به ماهیت اقدامات آینده دشمن و تجربیات دوران دفاع مقدس توجه کرد، گفت: تجربه هشت سال دفاع مقدس ناظر بر چه ملاحظات راهبردی است که برای امروز و آینده باید موردتوجه قرار گیرد؛ امسال این تلاقی سه‌گانه میان سالگرد فتح خرمشهر، ماه مبارک رمضان و تهدیدهای امنیتی و سیاسی و اقتصادی دشمن را چگونه بنگریم که روشن سازد چه مسیری را طی کردیم و باید برای چالش‌های آینده چه کنیم.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) گفت: جنگ بر ملت ایران در شرایطی تحمیل شد که مسئله ملت ایران استقرار نظام برآمده از یک انقلاب بود و هیچ‌گونه آمادگی مناسب دفاعی نداشت و کشور درگیر اختلافات سیاسی بود و می‌توان همین‌جا پرسشی را مطرح کرد که اگر درگیر اختلافات سیاسی نبودیم و نیروهای مسلح کشور آماده و منسجم بودند، آیا دشمن جرئت حمله به ایران را می‌کرد؟


وی اضافه کرد: ملت ایران با رهبری امام، بر تهدید و تجاوز دشمن غلبه کرد و موجب شکست دشمن شد، دلیل شکست دشمن حضور مردم در صحنه و ضرورت حفظ نظام و تفکر مقاومت و جنگ عاشورایی بود، این عوامل مهم محاسبات دشمن و حامیان منطقه‌ای و جهانی او را تغییر داد. امروز هم برای غلبه بر محاسبات و توهم دشمن به حضور مردم و انسجام سیاسی و باور به قدرت خدا و استفاده از تدبیر و هماهنگی برابر دشمن نیاز داریم.


رشید گفت: ما خسارت‌های حاصل از عدم آمادگی و غافلگیری در آغاز جنگ را امروز به هوشیاری دائمی و برخورداری از آمادگی دفاعی و بازدارنده تبدیل کرده‌ایم. دوم ما آسیب‌پذیری مردم در برابر تهاجم موشکی و هوایی دشمن به شهرها را به قدرت موشکی و پدافند هوایی تبدیل کرده‌ایم. نگرانی و فشار دشمن و بهانه‌جویی برابر موشک‌های نقطه‌زن و ناوزن ما برای این است که می‌بیند دشمن صاحب قدرت موشکی و مستقل است.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) تصریح کرد: ایران سیاست‌های دفاعی خود را مستقل از منافع قدرت‌های بیگانه تعریف کرده و در چارچوب منافع ملت ایران انجام می‌دهد و دشمن از این سیاست‌ها و قدرت تحقق آن نگران است نه از حجم و شکل موشک و شعارهایی که روی آن نوشته می‌شود که البته آن هم مهم است.


وی اضافه کرد: ضعف در برابر حملات دشمن به نفت‌کش‌ها و کشتی‌ها برای صادرات و واردات را با برخورداری از قدرت دریایی به برتری ایران و ضعف تحقیرآمیز دشمن تبدیل کرده‌ایم.


رشید گفت: امروز بحث درباره امنیت و ثبات در خلیج‌فارس و تنگه هرمز بدون در نظر گرفتن منافع ملت ایران ازجمله صدور نفت، امکان‌پذیر نیست به دشمن هشدار می‌دهیم درباره قدرت و اراده ملت ایران دچار اشتباه در محاسبه نشود که پرهزینه خواهد بود.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) تصریح کرد: فقدان پیمان‌های دفاعی و امنیتی با دیگر کشورها در آغاز جنگ را به پیوند خوردن با ملت‌های منطقه و ایجاد قدرت مردمی و دفاعی ملت‌های منطقه تبدیل کرده‌ایم و همین امر موجب بازدارندگی برای کشور عزیزمان ایران در برابر جنگ‌های احتمالی آینده شده است و عصبانیت آمریکایی‌های متجاوز و اسرائیل غاصب از قدرت منطقه‌ای ایران ناشی از همین استراتژی است که ایران هر دو مؤلفه قدرت برای بازدارندگی که یکی نیروی مسلح پرتوان و آماده در درون و داشتن قدرت منطقه‌ای را در اختیار دارد.


وی گفت: اهداف و سیاست‌های منطقه‌ای ایران صلح‌آمیز، حیات‌بخش و حمایت از ملت ایران و ملت‌های منطقه است، لذا اگر دشمن این سیاست‌ها را برنمی‌تابد باید هزینه‌های آن را بپردازد.


رشید با بیان اینکه امروز قدرت ایران در منطقه، مرکزیت جهان عرب و جهان اسلام را برابر تهدیدهای تروریستی داعش حفظ کرده است، گفت: روزی که آمریکایی‌های متجاوز با شکست تحقیرآمیز سرزمین امیرالمؤمنین و سیدالشهدا را ترک کردند، کدام نیروی مسلح و شجاع و پرتوان بود که بغداد و دمشق را برابر داعش حفظ کرد. آنان که داعش را به وجود آوردند و تقویت کردند، با وجود اشراف اطلاعاتی کامل از ضربه زدن به داعش خودداری می‌کردند و علتش هم این است که وجود داعش برای بازگشت آمریکایی‌ها به عراق و سوریه و ماندنشان در منطقه و فشار بر کشورهای اسلامی بهانه خوبی است.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) با بیان اینکه امروز باید نسبت به ماهیت فشارها و تهدیدها و تحریم‌های دشمن ادراک روشن داشته باشیم، خاطرنشان کرد: کشوری که قدرت ندارد، دشمن برای تجاوز به او ریسک حمله را می‌پذیرد، کشوری که قدرت نداشته باشد، سرزمین‌هایش اشغال می‌شود و باید تن به خواسته‌های دشمن بدهد. حضور دشمن در ایران و تصرف بیش از 20 هزار کیلومترمربع به مدت 20 ماه به این دلیل بود که قدرت دفاعی کافی در آغاز جنگ نداشتیم در غیر این صورت باید دشمن را در نقطه صفر مرزی شکست می‌دادیم.


وی تأکید کرد: بدون قدرت نمی‌توان دشمن را دچار عزیمت ثبات سیاسی را در کشور برقرار کرد. آزادسازی مناطق اشغالی و تعداد اسرای دشمن در دو عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس حاصل برخورداری ایران اسلامی از انسجام و قدرت تهاجمی بود در غیر این صورت دشمن تا سال‌ها در این مناطق می‌ماند و خواسته‌های خود را بر ما تحمیل می‌کرد.


رشید اضافه کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح و امام راحل میان مذاکره و تسلیم شدن به دشمن و یا ایجاد قدرت تهاجمی دومی را برگزیدند و به‌جای تسلیم شدن برابر دشمن با تهاجم به دشمن و مقاومت دشمن را شکست داد.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) با اشاره به درس‌های فتح خرمشهر گفت: فتح خرمشهر نماد مقاومت و پیروزی بر دشمن متجاوز و اشغالگر است که براثر اراده و انسجام ملی و حضور همه‌جانبه مردم درصحنه دفاع و خلاقیت و جان‌فشانی رزمندگان اسلام با عنایت خداوند حاصل شد.


وی گفت: کسانی که تاریخ چندصد ساله آنان به جنگ و کشتار گذشته است، ما را از جنگ نترسانند، ما عزت و بزرگی ملت عزیزمان را از درون خون و حماسه به دست آورده‌ایم و برای دفاع از منافع ملت خود برای هر وضعیتی آماده‌ایم.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) با بیان اینکه فتح خرمشهر برجسته‌ترین پیروزی نظامی ایران در سال دوم جنگ تحمیلی در مرحله آزادسازی مناطق اشغالی بود، گفت: خرمشهر به‌عنوان مهم‌ترین شهرهای اشغال‌شده ایران، با اقتدار نظامی ایران، ارتش، سپاه و بسیج آزاد شد.


رشید اضافه کرد: پس از 37 سال که از فتح خرمشهر می‌گذرد این پرسش اساسی وجود دارد که برجستگی فتح خرمشهر را در چه امری باید جستجو کرد، بدیهی است که فتح خرمشهر به اعتبار تأثیر و کارکرد قدرت نظامی در مقایسه با سایر موضوعات از اهمیت بیشتری برخوردار است. نقطه عزیمت برای ارزیابی فتح خرمشهر باید با تمرکز بر اهمیت قدرت نظامی ایران و کارکرد سیاسی و اجتماعی آن موردتوجه قرار داد.


وی گفت: شالوده قدرت تهاجمی ایران پس از حذف بنی‌صدر از ساختار قدرت سیاسی با ترکیب تمامی مؤلفه‌های قدرت و ایجاد همگرایی نیروهای نظامی در صحنه جنگ صورت گرفت.


رشید با بیان اینکه تولید قدرت دفاعی و تهاجمی برآمده از این اصل بنیادین است که تنها با برخورداری از قدرت می‌توان برابر دشمن ایستاد، تصریح کرد: هم‌اکنون قدرت بازدارندگی و دفاعی و تهاجمی کشور برآمده از تجربه هشت سال دفاع مقدس به‌ویژه فتح خرمشهر است.


فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا (ص) خاطرنشان کرد: مواجهه با تهدیدهای پیش رو در ابعاد سیاسی، اقتصادی، روانی و نظامی ناظر بر این ملاحظه است که بر پایه شناخت از ماهیت اقدامات دشمن و احتمالات آینده، باید از تمامی مؤلفه‌های قدرت تهاجمی و دفاعی کشور به صورت هماهنگ استفاده کرد. اعتمادبه‌نفس ملی حاصل از قدرت دفاعی، همراه با انسجام ملی و هوشمندی در هدف‌گذاری و روش‌های دستیابی به آن بخشی از میراث ملی است که برای مدیریت برون‌رفت از شرایط کنونی باید به آن توجه شود.


رشید گفت: برخورداری از قدرت نظامی و برتری‌های میدانی اگر از طریق دیپلماسی و ابزار تفهیم و تحمیل اداره و خواسته‌های ما به دشمن تبدیل نشود بدون نتیجه است بنابراین محور قدرت ما حضور مردم در صحنه و سلامت روحی و اخلاقی ماست در این صورت در برابر وعده خداوند از امداد الهی نیز برخوردار می‌شویم.


انتهای پیام/4034/4123/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب