دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 خرداد 1398 - 10:51

دولت جوان و حزب‌اللهی

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ديدار با دانشجويان فرمودند: جوانان از ۲۲ ساله تا ۴۰ ساله می‌توانند در نظام مديريت كشور تحول ايجاد كنند.
کد خبر : 383709
انبارلویی.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان فرمودند: ”جوانان از ۲۲ ساله تا ۴۰ ساله می‌توانند در نظام مدیریت كشور تحول ایجاد كنند“و نیز فرمودند: ”زمینه را برای روی كار آمدن دولت جوان و حزب‌اللهی فراهم كنید“. این خطاب هم به جوانان هم به مسئولان كشور بود. واقعیت این است كه مدیریت كشور از پیرسالاری رنج می‌برد. بسیاری از مشكلات كشور به‌خاطر آن است كه كسانی در ”اجرا“ جای خوش کرده‌اند كه از تحرك كافی و اقدام به‌هنگام و تدبیر در رفع مشكلات مردم برخوردار نیستند.آن‌ها گرفتار بی‌تصمیمی،‌ بدتصمیمی و دیر تصمیمی هستند و این‌ها نشانه‌های پیری در مدیریت است.


پیامبر اسلام در ۴۰ سالگی به پیامبری از سوی خداوند تبارک‌وتعالی، مبعوث شد. امیرمؤمنان حضرت علی بن ابیطالب در سی‌وچندسالگی از سوی پیامبر گرامی اسلام به امر خداوند بزرگ به امامت مسلمین منصوب شد و سیره پیامبر در اداره مسلمین تكیه بر جوانان بود.


پیامبر در اواخر عمر خود اسامه بن زید را كه جوانی ۱۸ ساله بود به‌عنوان فرمانده جنگ با رومیان انتخاب كرد. هم او بود كه بعد از فتح مكه یك جوان ۲۱ ساله را به فرمانداری‌ ام القرای اسلام منصوب كرد.


قیس بن سعد مسئول جمع‌آوری صدقات یك جوان بود هم او برای فرماندهی حمله به یمن از سوی پیامبر انتخاب شد. زید بن ثابت در جنگ موته كه به فرماندهی انتخاب شد یك جوان ۲۰ ساله بود.


به تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی برگردیم. اولین دولت بعد از سقوط دولت موقت میانگین سنی آن‌ها ۳۵ سال بود. همین روزها سالگرد فتح خرمشهر است كه كمر صدام را در تجاوز به میهن اسلامی شكست. چهره فرماندهان و سربازان خط مقدم جبهه خرمشهر را كه می‌بینیم جوانان عمدتاً ۲۰ تا ۳۰ ساله است. وقتی به پیشرفت‌های شگرف جمهوری اسلامی در صنعت هسته‌ای، نانو و … نگاه می‌كنیم عمدتاً دانشمندان جوانی هستند كه در دامن همین انقلاب رشد كرده و شكوفا شدند.


شرط اصلی ادامه پیشرفت‌ها و توسعه در جمهوری اسلامی جوان‌گرایی در حوزه ”اجرا“ ، ”تقنین“ و نیز در”محاكم قضائی“ است. البته این ضرورت در حوزه ”اجرا“ مضاعف است.


به همین دلیل رهبری معظم انقلاب در بیانیه گام دوم خطاب اصلی خود را جوانان قرار داده‌اند و بیش از ۳۰ بار در عظمت ماندگاری انقلاب و عظمت راه طی شده و در چشم‌انداز روشن پیش روی انقلاب از آنان یادکرده‌اند و مورد خطاب قرار داده‌اند. البته در بیانات بعدی خود در تبیین گام دوم انقلاب تأکید کرده‌اند كه این رویكرد به مفهوم پیرزدایی از انقلاب نیست. پیران و مرشدان انقلاب در هر سطحی باید زمینه ظهور و پیدایی جوانان درصحنه‌های مدیریت كشور را فراهم سازند.


انقلاب امروز در موقعیتی خاص قرار دارد و از گردنه‌ای دارد عبور می‌کند كه به تعبیر رهبر انقلاب ”پیچ تند تاریخ معاصر“ است. عبور از این گردنه بدون همت و مدیران جوان و فرماندهان جوان ممكن نیست.


كمتر از ۹ ماه به انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی‌مانده است. بعدازآن هم كشور وارد فضای انتخابات ریاست جمهوری می‌شود. همه نخبگان سیاسی و نقش‌آفرینان در عرصه مردم‌سالاری اسلامی باید به این مهم فكر نمایند تا راه را برای ورود جوانان به عرصه اجرا و تقنین فراهم كنند. از این میان خود جوانان نیز باید باعرضه قابلیت‌های علمی ، عملی و تجربی خود زمینه را برای ظهور مدیریت جهادی فراهم كنند. برای رسیدن به دولت جوان و حزب‌اللهی در چارچوب یك تدبیر مردم‌سالارانه باید مراقب گفتمان سازی دشمن بود. دشمن حتماً دراین‌باره برنامه دارد و در رسیدن به این هدف بزرگ اخلال می‌کند. از هم‌اکنون باید گفتمان دولت جوان و حزب‌اللهی شكل و در دستور كار نخبگان قرار بگیرد. اگر غفلت كنیم، از برنامه چشم‌انداز و نیز گام برداشتن در حوزه بیانیه گام دوم عقب خواهیم ماند.


منبع:رسالت


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۸
۰
مگرانتخاب دولت و رییس جمهوربارای مستقیم مردم صورت نمی گیرد ؟؟؟ این مردم هستند که به دولتهارای میدهند . اگربه جای انتخابات پرهزینه ریاست جهموری ، خود مقام رهبری کابینه تشکیل بدهد ، هم هزینه هابه شدت کم خواهد شد و هم مخالفتهاکم خواهد شد و هم دیگرکسی ازدولتهاانتقاد نخواهد کرد و هیچ کس جرات نخواهد کرد باولت مخالفت بکند و برای کارهاش سنگ اندازی بکند و هم خیال مقام رهبری ازدولتهاراحت خواهد شد .
هلدینگ شایسته