دولتهای قبل برای زبان فارسی ارزش بیشتری قائل بودند
محسن میرزاعلی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با بیان اینکه وضعیت نقالی کشور خوب و مطلوب است، گفت: پسران و دختران در ردههای سنی کودکان و نوجوانان در این سلک ورود کردند و علاقهای که در آنها ایجاد شده برای بقای نقالی و قصهگویی خیلی خوب است.
وی با تشریح برخی آسیبهای آموزش نقالی و پردهخوانی بیان کرد: متأسفانه اتفاقی که در حال رخ دادن است، این است که با توجه به استقبال خوب دوستداران نقالی، این علاقمندان که ما با آنها در ارتباط هستیم، آموزش ندیدهاند و یک مقدار چشم و همچشمی بین خانوادههای هنرآموزها وجود دارد که این عامل به رشد آنها آسیب میزند.
مسئول دفتر تعزیه و آیینهای نمایشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ضمن تشکر از خانوادهها، پدرها و مادرها که فرزندانشان را به سمت شاهنامهخوانی و نقالی سوق میدهند، عنوان کرد: همانطور که شاعر میفرماید: «کباب پخته نگردد مگر به گردیدن» خانوادهها باید مطلع باشند که عدم آگاهی، مرشد ندیدن و استاد ندیدن در روند آموزش آسیب زننده است.
میرزاعلی با مقایسه دو دولت قبل در توجه به نقالی و پردهخوانی خاطرنشان کرد: در دولت قبل برای زبان فارسی، شاهنامه، فردوسی ارزش قائل بودند، کارهایی که لازم بود برای ثبت جهانی پردهخوانی و نقالی در یونسکو بود را با کمال میل بودجه داد با کمال میل استقبال کرد، اما متأسفانه دولت فعلی بهای به این هنر اصیل ایرانی نداده است.
وی گفت: از گرفتاری و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم آگاه هستم، اما زبان فارسی و فرهنگ ما الان مورد هدف دشمن است و باید دولتها و ارگانهای مسئول به این مقوله هم اهمیت فراوان بدهند.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/