اهمیت خبرنگار در دوران دفاع مقدس از تکاور بیشتر بود
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در آستانه فرارسیدن سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس پیش از ظهر امروز میزبان چهرههایی نظیر سردار علیاصغر محسنشیخی معاون رئیس بنیاد و مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران، امیر حمیدرضا گرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و حسن قربانی خبرنگار پیشکسوت دوران دفاع مقدس و اصحاب رسانه بود.
در این نشست، امیر حمیدرضا گرامی ضمن بیان خاطراتی از حضور خبرنگاران در دوران دفاع مقدس و مناطق جنگی گفت: حضور خبرنگاران در دوران دفاع مقدس یکی از عوامل مهم و اساسی در انتقال اخبار عملیاتهای انجامشده، تجهیزات و نفرات و نیروهای نظامی با حفظ اولویتهای اطلاعاتی و همچنین امانتداری رسانهای بود. خبرنگاران پابهپای نیروهای نظامی در منطقه حضور داشتند و تمام لحظات را پوشش میدادند؛ در این میان نیز بسیاری از خبرنگاران به شهادت رسیدند.
وی بیان کرد: وظایف خبرنگاران در دوران دفاع مقدس وقتی سختی میشد که خبرنگاران وظیفه انتقال اخبار را توأم با دقت و سرعت به عهده داشتند و اینکه چه اتفاقاتی را مخابره کنند و درعینحال نیز طبقهبندی اطلاعات نیز مدنظر باشد. صحت و دقت خبررسانی در انتقال خبرهای مهم و اخبار جنگ در بهروز کردن اطلاعات جامعه بسیار مهم بود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار کرد: خبررسانی صحیح در دوران دفاع مقدس از طریق خبرنگاران جنگی به جامعه علاوه بر بحث اطلاعرسانی، مشارکت عمومی را نیز در پی داشت. مردم با شنیدن اخبار جنگ و پیگیری آن اخبار خود را در ادامه دفاع مقدس همراه میکردند. خبرنگارانی که در دوران دفاع مقدس برای پوشش اخبار در مناطق جنگی حضور داشتند وظایف خبررسانیشان در یک عملیات به سه بخش قبل از عملیات ، حین عملیات و بعد از عملیات تقسیم میشد. حضور و کار خبرنگاران و فیلمسازان دفاع مقدس در آن مراحل خطیر برای ما کتابهای عکس و فیلمهای کوتاهی را برای استفاده نسلهای بعدی به یادگار گذاشته است. ما همراه خبرنگاران و اصحاب رسانه تجارب مختلفی را کسب میکردیم.
وی ادامه داد: نقش خبرنگار در دوران دفاع مقدس و در منطقه جنگی از تکاور و یا از رزمنده نهتنها کمتر نبود بلکه خیلی بیشتر بود چراکه خبرنگاران میتوانستد با اطلاعرسانی درست و تهییج نیروهای آماده دفاع و مردم پشت جبهه علاوه بر ایجاد انگیزه برای حضور نیروهای بیشتر در مناطق جنگی، پشتیبانی تدارکاتی را نیز به همراه بیاورند. خبرنگاران و فیلمبرداران دفاع مقدس بهخودیخود نیز از وجههای معنوی برخوردار بودند و در حقیقت بسیجیهایی بودند که در قالب تخصص خود در جبهه حضور داشتند.
حسن قربانی خبرنگار پیشکسوت عرصه خبر در دفاع مقدس گفت: خبرنگاران در دوران دفاع مقدس نقش بسیار مهمی را ایفا کردند و توانستند گوشههایی از رشادت و فداکاری رزمندگان اسلام را ثبت کنند و با انتقال اخبار صحیح به پشت جبهه علاوه بر تاریخسازی دفاع مقدس جامعه را زنده و پویا نگاه دارند. اگر میخواهیم بدانیم که چطور میشود ملتی که تازه انقلاب کرده و جنگ نیز به آنها تحمیلشده است و تنها سلاحش ژ3 بود چطور میشود که میتواند پیروز شود. البته که رسانهها در تهییج و اعزام نیروهای رزمنده و ایجاد پشتیبانی تدارکاتی از طرف جامعه نقش مهمی داشتند اما نباید نقش رهبری را فراموش کنیم نباید نقش ملیت و مذهب را در طول دوران دفاع مقدس و البته پیروزی در این جنگ نابرابر را از یاد ببریم.
وی بیان کرد: رسانهها در دوران دفاع مقدس نقش رساندن اخبار صحیح و اطلاعات درست و بدون اشکال را به مردم داشتند و در این میان با حضور در مناطق جنگی همپای رزمندگان اسلام اخبار جبهه را پوشش میدادند. در حوزه خبرنگاری بحران باید تلاشهایی را انجام دهیم و خبرنگاران بحران را تربیت کنیم با آموزش خبرنگارانی در حوزه بحران و خبرنگاران جنگی میتوانیم در ثبت وقایع صحیح در زمان بحران بهترین بازخورد را بگیریم.
سردار علیاصغر محسنشیخی معاون رئیس بنیاد و مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران نیز با بیان خاطراتی از خبرنگاران در دوران دفاع مقدس حضور این قشر را در دوران جنگ بسیار مهم خاطر نشان کرد و گفت: با برگزاری چنین نشستهایی با اصحاب رسانه و خبرنگاران به دنبال تعامل بیشتر با اصحاب رسانه هستیم تا بتوانیم در انتقال درست رشادتها و فداکاریهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس تحولی ایجاد کنیم. این گونه جلسات را با اصحاب رسانه و کارشناسان خبر و فعالان عرصه دفاع مقدس برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام/4072/4100/پ
انتهای پیام/