آماده انتقال تجربه جذب دانشجو بینالمللی به دیگر دانشگاهها هستیم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمد کافی در خصوص برنامهها و اقدامات دانشگاه فردوسی در زمینه کیفیت آموزش اظهار کرد: دانشگاه فردوسی بهعنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور دارای ۸۱۰ عضو هیئتعلمی متخصص است و در حال حاضر تعداد بیش از ۳۰ هزار دانشجو مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد بیش از یک هزار و ۷۰۰ دانشجو، از میان دانشجویان بینالمللی هستند.
وی افزود: دانشگاه فردوسی مشهد طرحهای مختلفی در راستای ارتقای کیفیت آموزش برای دانشجویان و دانشپذیران خارجی ازجمله برگزاری طرح حمایت تحصیلی با تشکیل ردههای تقویتی، تعیین اساتید مشاور علمی مخصوص دانشجویان بینالمللی در هر دانشکده، اختصاص خوابگاههای مجردی و متأهلی ویژه برای دانشجویان بینالمللی، افزایش حق آموزانۀ اعضای هیئتعلمی دانشگاه جهت تدریس برای دانشجویان بینالمللی، ارتقای کمیت و کیفیت امکانات و تجهیزات آموزشی، تشکیل کلاس ویژه دانشجویان بینالمللی به زبان انگلیسی و دورههای آموزش زبان فارسی تخصصی بر اساس رشتههای تحصیلی در دانشگاه در نظر گرفته است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص تعامل با دانشگاههای دنیا خاطرنشان کرد: امضای تفاهمنامه با بسیاری از دانشگاههای معتبر جهان ازجمله دانشگاههای آمریکا، استرالیا، بنگلادش، برزیل، چین، کانادا، دانمارک، انگلستان، فرانسه، آلمان و هند، عراق، ایرلند، ایتالیا، لبنان، عمان و پاکستان و هلند و روسیه، کره جنوبی، اسپانیا، سوریه، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و... نشان از رشد علمی و پژوهشی این دانشگاه دارد.
کافی در خصوص تأمین زیرساختهای لازم برای جذب دانشجویان بینالمللی گفت: ایجاد وبسایت فعال، پویا و کارآمد جهت جذب و پذیرش، شرکت در نمایشگاههای بینالمللی دستاوردهای علمی تحقیقاتی دانشگاهی، توسعه دیپلماسی علمی با کشورهای همسایه و همجوار، بهینهسازی زیرساختهای رفاهی دانشجویی متناسب با نیاز دانشجویان بینالمللی، معرفی دانشگاه از طریق رسانههای بینالمللی، حضور و تأسیس نمایندگی دانشگاهها در کشورهای هدف، پیگیری انجام کلیه خدمات کنسولی دانشجویان بینالمللی در سطح استان و تمرکززدایی امور و ایجاد دفاتر همکاریهای علمی و بینالمللی کشورها در دانشگاه ازجمله این اقدامات هستند.
به گفته رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، از دیگر اقدامات این حوزه میتوان به تشکیل اداره مستقل و چابک تحت عنوان اداره دانشجویان بینالمللی برای انجام کلیه فرایندهای پذیرش و ثبتنام و پیگیری موارد رفاهی و تحصیلی، جذب و تربیت نیروی انسانی ماهر و آموزش چند زبان خارجی به کارکنان، ایجاد زیرساختهای رفاهی دانشجویی متناسب با نیاز دانشجویان بینالمللی، عقد قرارداد و انعقاد تفاهم با مؤسسات و شخصیتهای حقیقی و حقوقی تأثیرگذار در جذب دانشجو و معرفی دانشگاه، ایجاد و استقرار دفتر خدمات کنسولی برای نیازهای دانشجویان اشاره کرد.
وی درباره فرآیند پذیرش و ثبتنام متقاضیان تحصیل در دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: متقاضی از طریق وبگاه اداره دانشجویان بینالمللی دانشگاه نسبت به انتخاب رشته و مقطع مورد تقاضای خود اقدام کرده و نسبت به بارگذاری مدارک و پر کردن برگههای ثبتنام و مستندات لازم اقدام مینماید. همچنین میتواند از طریق پست الکترونیک مدارک خود را به اداره دانشجویان بینالملل ارسال نماید. مدارک برای کارشناسان مربوطه پذیرش و ثبتنام اداره دانشجویان بینالمللی جهت بررسی صلاحیت بهصورت سیستمی ارسال میگردد.
وی در ادامه افزود: مدارک پس از ارزیابی اولیه بهصورت سیستمی از اداره دانشجویان بینالمللی به معاونت آموزشی و سپس به دانشکدههای مربوطه ارسال میشود. پس از بررسی در کمیتههای تخصصی و کارگروههای جذب هر دانشکده و گروههای آموزشی نتیجه بهصورت سیستمی به اداره دانشجویان بینالمللی بازگشت داده میشود. در صورت مثبت بودن پاسخ گروه آموزشی متقاضی باید در سامانه بررسی صلاحیت عمومی اطلاعات خود را وارد و بارگذاری کند. پس از دریافت استعلام لازم و تائید صلاحیتهای علمی و عمومی متقاضی نسبت به صدور پذیرش نهایی توسط اداره دانشجویان بینالمللی اقدام و مراحل تقاضای صدور ویزای تحصیلی انجام و برای متقاضی ارسال میشود. سپس با حضور وی در دانشگاه نسبت به ثبتنام قطعی متقاضی اقدام میشود.
کافی در خصوص برنامههای آتی دانشگاه خاطرنشان کرد: عقد تفاهمنامههای بینالمللی در زمینههای آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاهها و مؤسسات خارج از کشور، ایجاد تسهیلات برای حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در مجامع و مراکز علمی بینالمللی و همکاری با متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی خارج از کشور و دعوت از آنان برای حضور در دانشگاه فردوسی مشهد، توسعه زیرساختهای دانشگاه برای ایجاد محیطی خلاق و پویا برای جذب دانشجویان خارجی، برنامهریزی جهت تسهیل فرایند پذیرش و تقویت دیپلماسی دانشگاه در توسعه همکارهای علمی پژوهشی بهویژه با کشورهای هدف ازجمله این برنامههاست.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: ازآنجاکه دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاهی پیشرو در حوزه توسعه دیپلماسی علمی بینالمللی در کشور است، میتوان با برگزاری کارگاههای آموزشی تجربیات اندوخته شده ازجمله موارد کنسولی، آموزشی، جذب و پذیرش و... در این حوزه را در اختیار سایر دانشگاهها قرارداد.
کافی در پایان سخنان خود تصریح کرد: دانشگاه فردوسی مشهد با راهاندازی و فعال کردن سه واحد مدیریت همکاریهای علمی بینالمللی و امور دانشجویان غیر ایرانی، اداره امور دانشجویان بینالمللی و مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان در پذیرش دانشجویان خارجی موفق عمل کرده اینکه میتواند الگویی برای سایر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی باشد.
انتهای پیام/4107/4084/پ
انتهای پیام/