دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به مناسبت میلاد امام مجتبی(ع)؛

امامی که 25 بار پیاده به حج رفت

امام حسن مجتبی(ع) بارها پیاده به سفر حج رفت که عدد آن‌ها را برخی ۲۰ سفر و برخی ۲۵ سفر ذکر کرده‌اند.
کد خبر : 382732

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، امروز 31 اردیبهشت برابر با 15 ماه مبارک رمضان، سالروز دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام حسن مجتبی (ع) است که ضمن تبریک این روز مبارک، به گوشه‌ای از زندگی آن حضرت می‌پردازیم:


حسن بن علی بن ابی‌طالب (ع) دومین امام شیعیان و بزرگ‌ترین فرزند امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و سبط اکبر پیامبر گرامی (ص) هستند.


ایشان در نیمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدینه دیده به جهان گشود و در سن ۳۷ سالگی به امامت و خلافت رسید، به مدت ۱۰ سال امامت امت را بر عهده داشت و در سال ۴۱ هجری قمری با معاویه، صلح کردند.


دوره حکومت ایشان 6 ماه و سه روز طول کشید. امام حسن پس از صلح، به مدینه رفت و ۱۰ سال در مدینه بود تا اینکه در سال ۵۰ هجری با توطئه معاویه براثر مسمومیت در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید و در قبرستان «بقیع» در مدینه مدفون گشتند.


زیبایی صورت و ‌اندام سلاله پیامبر خدا (ص) زبان زد عام و خاص بود هر کس به او نگاه می‌کرد سیمای محمد و علی (ع) را در او می‌دید و در جمالش محو می‌گشت. امام حسن (ع) شبیه‌ترین مردم به رسول خدا (ص) در خوی، رفتار و سیادت بودند.


دامنه شخصیت بی‌مانند سبط اکبر پیامبر (ص) امام حسن مجتبی (ع) آنقدر وسیع و گسترده است که آثار و نشانه‌های آن در تمام کتاب‌های حدیث، تراجم، سیره، تاریخ و مناقب فراوان به چشم می‌خورد. امام حسن (ع) یکی از اصحاب کساء و آل عبا و از اهل‌بیت پیامبر (ص) است. امام حسن (ع) بزرگ‌ترین نوه پیامبر اسلام (ص) از طرف مادر ارجمندشان حضرت فاطمه (س) هستند.


 یکی از مسائل مهمی که همیشه در مورد انسان مطرح می‌شود؛ اخلاق حسنه است که انسان کامل باید خود را به آن متخلق کند. اهل‌بیت (ع) تنها انسان‌هایی هستند که در اوج این قله ایستاده و اسوه دیگر افراد هستند. تواضع، فروتنی، خداترسی، روابط حسنه، احترام متقابل و کمک به بینوایان از ابعاد برجسته زندگی آن سرور جوانان بهشتی است.


امام حسن (ع) بارها پیاده به سفر حج رفت که عدد آن‌ها را برخی ۲۰ سفر و برخی ۲۵ سفر ذکر کرده‌اند.


در تعداد فرزندان آن حضرت اختلاف‌نظر است. شیخ مفید تعداد فرزندان امام را پانزده تن ذکر کرده است؛ شیخ طبرسی برای آن حضرت نه پسر و هفت‌دختر می‌شمارد. ابن جوزی، ابن هشام و واقدی فرزندان آن حضرت را پانزده پسر و هشت دختر می‌دانند و نام‌های آنان را ذکر می‌کنند. علامه مجلسی یک پسر به نام ابوبکر به فرزندان امام اضافه می‌کند؛ اما شیخ مفید او را همان عبداللّه می‌داند که در کربلا شهید شده است.


تا آنجا که معلوم است در میان دختران امام (ع) ام‌الحسین به همسری عبدالله بن زبیر درآمد، ام‌عبدالله به همسری امام سجاد (ع) و ام‌سلمه به همسری عمرو بن منذرین زبیر. از پسران امام حسن (ع) چهار نفر به نام‌های حسن مثنی، زید، عمر و حسین اثرم دارای فرزند شدند. نسل حسین اثرم و عمرو به زودی از بین رفت و تنها نسل حسن مثنی و زید بن حسن باقی ماند.


فرزندان امام (ع) را سادات حسنی می‌نامند. این خاندان در طول تاریخ تحرکات اجتماعی و سیاسی زیادی داشته‌اند. آنان قیام‌هایی در سده دوم و سوم انجام داده و حکومت‌های متعددی در نقاط مختلف کشورهای اسلامی ‌برپا کرده‌اند که بعضی از این حکومت‌ها تاکنون پابرجاست. این سلسله از سادات در برخی مناطق به اشراف معروف‌اند. خاندان طباطبایی، مدرس، حکیم، شجریان و گلستانه از شاخه‌های فرعی سادات حسنی هستند.


انتهای پیام/4072/4090/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب