دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 ارديبهشت 1398 - 11:52
متقيان خبر داد:

تحصیل دانش‌آموزان استثنايی خراسان‌شمالی در 59 كلاس و مدرسه خاص

رئيس اداره آموزش و پرورش استثنايی خراسان‌شمالی گفت: هزار و 303 دانش‌آموز استثنايی در 59 كلاس و مدرسه خاص این استان مشغول به تحصيل هستند.
کد خبر : 382590
_MG_2625.JPG

علی متقیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بجنورد درباره برنامه‌های اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی اظهار کرد: در مدارس استثنایی علاوه بر رویكرد آموزش ویژه، رویكرد آموزش تلفیقی را داریم. در این رویكرد دانش‌آموزان با هوشبر عادی و دارای توانایی تحصیل در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند و به این دانش‌آموزان كه حدوداً 500 نفر هستند، خدمات ویژه‌ای ازجمله كلاس جبرانی، خدمات توان‌بخشی و خدمات تجهیزات توان‌بخشی داده می‌شود.


وی افزود: در كل استان خراسان شمالی هزار و 303 دانش‌آموز استثنایی در 59 كلاس و مدرسه خاص مشغول به تحصیل هستند. دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری گروه دیگری از دانش‌آموزان هستند كه سال گذشته حدود 2  هزار دانش‌آموز را در مدارس استثنایی پذیرش و درمان كردیم و برای ادامه تحصیل به مدارس عادی فرستادیم.


رئيس اداره آموزش و پرورش استثنايی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: این‌گونه دانش آموزان ازنظر بهره هوشی مشكلی ندارند؛ اما در یك یا دو فرایند روان‌شناختی ازجمله ادراك، نوشتار، حساب كردن و یا خواندن ممكن است مشكلاتی داشته باشند.


متقیان با بیان اینکه خدمات ارائه‌شده در مدارس استثنایی شامل خدمات گفتاردرمانی، كاردرمانی و تربیت شنوایی است، گفت: اگر قبل از چهارسالگی خانواده‌های كودكان و نوآموزان به مدارس مراجعه كنند و شرایط لازم را داشته باشند، پذیرش می‌شوند تا مداخله زودهنگام داشته باشیم و در این موارد حتی ما دانش‌آموز 6 ماهه و یک‌ساله نیز داریم كه تأکید ما روی این كودكان بر آموزش خانواده و توان‌بخشی آنان است.


وی با اشاره به روش‌های تشخیص زودهنگام اختلالات فردی اظهار كرد: اصلی‌ترین روش شناسایی روش سنجش سلامت جسمانی است و آمادگی تحصیل نوآموزان در بدو ورود در سن پنج سال و یا 6 سال تمام انجام می‌شود؛ اما اگر قبل از این سن نیز تشخیص داده شود با حضور اولیای دانش‌آموزان به پایگاه‌های تخصصی ارزیابی و جذب دانش‌آموز انجام می‌شود.


رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی افزود: در مدارس استثنایی استان در مقاطع مختلف ازجمله زیرچهار سال، پیش‌دبستانی، ابتدایی، متوسطه یك با عنوان متوسطه پیش‌حرفه‌ای و متوسطه دوم یا متوسطه حرفه‌ای پذیرش دانش‌آموز داریم.


متقیان خاطرنشان كرد: در سطح متوسطه حرفه‌ای برای دختران رشته‌های هنر زندگی در خانه، خیاطی، قالی‌بافی و برای پسران نیز رشته‌های درودگری، كشت گیاهان گلخانه‌ای، مشبک‌کاری و خدمات اداری ارائه می‌شود.


به گزارش آنا، دانشجویان رشته آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد صبح امروز از كلاس‌های مختلف مدرسه استثنایی صبور در بجنورد بازدید کردند و از نزدیك با شیوه‌های آموزش كودكان آشنا شدند.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب