عروس مردگان و تداوم دومینوی خطرناک دور زدن قانون
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در حالی که نمایش «عروس مردگان» پس از چهار روز وقفه از امشب بار دیگر به روی صحنه خواهد رفت، اما هنوز به صورت روشن مشخص نیست که دلیل توقف چندروزه این نمایش چه بود؛ از آن مهمتر، عاملان تخلفی که منجر به این تصمیم شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی شدند چه کسانی هستند و چه برخوردی با آنها خواهد شد.
آنگونه که در روزهای اخیر به طور غیررسمی در برخی رسانهها منتشر شد، وجود برخی دیالوگها در اجرای عمومی که شامل الفاظ نامناسب بوده است، شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی را بر آن داشته تا حکم به توقف اجرای این نمایش بدهد؛ آن هم دیالوگهایی که پس از ارزشیابی اولیه به متن نمایشنامه افزوده شده بود.
ضعف برخورد با تهیهکننده فیلم «رحمان 1400» باعث شد تا سایرین هم برای تجربیات غیرقانونی در آثار نمایشی ترغیب شوند
با این حال، روز گذشته اعلام شد که پس از رفع ایرادات و اصلاحات لازم(!) از سوی کارگردان و بازبینی نمایش توسط کارشناسان شورای نظارت و ارزشیابی، بلیتفروشی برای اجراهای امروز و فردا (۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه) آغاز شده است.
در نمایش عروس مردگان به کارگردانی امیدرضا سپهری بازیگرانی همچون نیکی کریمی، میلاد کیمرام، امیر جعفری، نازنین بیاتی، شقایق دهقان و تعدادی دیگر از بازیگران شناختهشده حضور دارند. این اثر بر اساس متنی از «تیم برتون» کارگردان مشهور هالیوود ساختهشده و اجرای آن از هجدهم اردیبهشتماه در «رویال هال» (هتل اسپیناس پالاس) آغاز شد. نمایشی با بلیتهای 70 تا 190 هزارتومانی که آن را در ادامه آثاری چون «بینوایان» و «الیور توییست» در زمره تئاترهای لاکچری قرار داده است.
فارغ از بیتوجهی مسئولان فرهنگی کشور به تداوم تولید این گونه نمایشهای پرهزینه که به بهانه کیفیت بالا، دکورهای مجلل، موزیکال بودن و حضور ستارگان سینما و تلویزیون، قیمتهای دلخواهانه برای بلیتهای خود در نظر میگیرند، ماجرای توقف این نمایش در نوع خود جالب و قابل تأمل است. اگر طبق آنچه اعلام شده، کارگردان عروس مردگان دیالوگهایی را پس از فرایند ارزشیابی و صدور اجازه نمایش به متن اضافه کرده است که تخلفی آشکار صورت گرفته و برخورد روشن و جدی با آن کمترین اتفاق قابل انتظار است.
پرسش اینجاست که عاملان تخلفی که منجر به توقف چندروزه عروس مردگان شد چه کسانی هستند و چه برخوردی با آنها خواهد شد؟
قطعاً هیچ عقل سلیم و وجدان منصفی به توقف کامل یک اثر نمایشی که هزینه و نیروی انسانی بالایی صرف آن شده، راضی نیست اما آیا میتوان با سوء استفاده از این رویکرد، قانون توسط سازندگان یک اثر هنری در روز روشن دور زده شود؟ وقفه چندروزه در اجرای این نمایش نمیتواند تاوانی مناسب برای دهنکجی به نقض قانون و اضافه کردن دیالوگهایی غیراخلاقی به یک اثر نمایشی باشد.
لازم است شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران ردهبالای این وزارتخانه با اقدامی قاطع نسبت یه این تخلفات آشکار واکنش نشان دهند تا دومینویی که در ماجرای فیلم سینمایی «رحمان 1400» آغاز شد، به سایر آثار نمایشی و تصویری نیز سرایت نکند. شاید ضعف برخورد با تهیهکننده آن فیلم باعث شده تا سایرین هم برای چنین تجربیات غیرقانونی ترغیب شوند،اما نباید فراموش کرد که این رشته قطعاً سر دراز دارد و اگر جلوی چنین قانونشکنیهای ضدارزشی در همین ابتدا گرفته نشود، باید منتظر هنجارشکنیهای عمیقتر و گستردهتر در عرصه هنر بود که «سر چشمه شاید گرفتن به بیل، چو پر شد نشاید گذشتن به پیل»
انتهای پیام/4072/4104/
انتهای پیام/