روابطعمومی، مهمترین عامل ارتباطی درون و برونسازمانی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بیستوهفتم اردیبهشت، «روز ارتباطات و روابطعمومی» را به همه همکاران گرامی، خدوم و دلسوز خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک میگویم.
بدون تردید عصر حاضر را باید عصر ارتباطات جهانی نامگذاری کرد، دورهای که با تحول فناوری ارتباطات، عرصه جدیدی را پیش روی ما ایجاد کرده و بهرهبرداری از این مزیت برتر بهویژه در حوزه دانشگاهی میتواند عامل مؤثری در کسب موفقیت ارزیابی شود.
روابطعمومی، مهمترین عامل ارتباطی درون و برونسازمانی است که از طرفی تحرک، توانمندی و کارآمدی یک نهاد یا سازمان را در معرض دید مخاطبان خود قرار میدهد و از طرف دیگر به ارزیابی نظرات افکار عمومی نسبت به عملکرد آن سازمان و نهاد میپردازد که حاصل این اقدامات، تقویت شفافیت و روشنگری ارتباطات درون و برونسازمانی خواهد بود.
این رسالت سبب شده روابطعمومی علاوهبر پوشش رویدادها و اطلاعرسانی صحیح سازمانی، نسبت به دیدهبانی، اطلاعیابی، شفافسازی و روانسازی ارتباطات درون و بیرون دستگاه مربوطه، مسئولیت و وظیفه پیدا کند که مطمئناً بهکارگیری ابزارهای نوین ارتباطی برای برقراری ارتباط پویاتر با مخاطبان، مسیر تحول و توسعه نقش روابطعمومی را هموارتر میکند که این روند بهویژه در جامعه دانشگاهی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، نقش مهم و حیاتیای در ارتقای توان علمی، پژوهشی و اجتماعی کشور داشته و وظیفه دارد با جامعه هدف خود یعنی استادان، دانشجویان و کارکنان گرانقدر ارتباط مؤثری داشته باشد و ازآنجاکه این دانشگاه به حل مشکلات جامعه، مسالهمحوری و تقویت دانش بومی توجهی جدی دارد، تقویت نقش و جایگاه روابطعمومی دانشگاه نیز در این راستا مورد توجه قرار گرفته است.
مسلماً این رویکرد در دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی ایران و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با نگاهی علمی و دانشگاهی تدوینشده و تبیین آن نیز بر عهده روابطعمومی دانشگاه خواهد بود.
به همین مناسبت لازم میدانم ابتدا ضمن تقدیر و تشکر از همکاران، به خودم و سپس به این عزیزان توصیههایی مختصر در زمینه فعالیتهای روابطعمومی داشته باشم.
1- کسانی که با سازمان یا خدمات و محصولات سازمان در ارتباط هستند و همچنین کسانی که در درون سازمان مشغول بهکارند طبیعتاً ممکن است با سوءبرداشتهایی از عملکرد سازمان مواجه شوند. قطعاً در چنین مواقعی روابطعمومی موظف به رفع سوءتفاهم است. راه رفع سوءتفاهم «پاسخگویی» و کانال انجام آن رسانههای جمعی و رسانههای داخلی سازمان است.
2- بیان و تبلیغ کارها و اقدامات خوب و مفید انجامگرفته در سازمان بهعنوان یک وظیفه روابطعمومی از طریق تهیه خبر توسط افراد مشغول به کار در روابطعمومی سازمان و ارسال خبرهای تولیدی به رسانههای جمعی صورت میگیرد. مقصود از رسانههای جمعی تمامی وسایل ارتباطی است که مخاطبان آن توده مردم را شامل میشود. برخی وسایل ارتباطی برقرارکننده رابطه بین دو یا چند نفر هستند مانند تلفن و برخی دیگر از وسایل ارتباطی جمع مشخص و محدود و قابلشمارش از مخاطبان را دربر میگیرند مانند سینما، تئاتر و مجلات داخلی سازمانها، ولی وسایل ارتباطجمعی مخاطبان بسیار زیاد و غیرقابلشمارش را دربر میگیرند که این وسایل عبارتاند از: 1- تلویزیون، 2- رادیو، 3- روزنامههای کثیرالانتشار، 4- شبکههای ماهوارهای و 5- مجلات کثیرالانتشار که در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی خوشبختانه با داشتن اینچنین رسانههایی میتواند در این زمینه کمکحال خوبی باشد.
3- یکی از وظایف مهم روابطعمومی در هر سازمان، رصد اخبار و مطالب منعکسشده در رسانهها درباره سازمان است. در میان این مطالب انعکاسیافته بیان انتقادها و طرح شبهاتی درباره عملکرد سازمان به چشم میخورد که باید فورا اینگونه مطالب از طریق مدیر روابطعمومی به رئیس سازمان اطلاع داده شود و اقدامات لازم برای پاسخگویی انجام گیرد. گاهی نیز همین انتقادها و شبهات بدون انعکاس در رسانهها میان مردم دهانبهدهان میشود که همه افراد جامعه و ازجمله کسانی که در واحد روابطعمومی مشغول به کارند از آنها آگاهی دارند که مدیر روابطعمومی باید با تیزبینی نسبت به اقدامات تبلیغی درجهت رفع این سوءتفاهمها از طریق خبر، گزارش، مقاله، تیزرهای رادیو، تلویزیونی و مصاحبههای خبری اقدام کند.
در پایان، این روز فرخنده را به تمامی مدیران و کارکنان محترم روابطعمومی استانها، مسئولان روابطعمومی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی صمیمانه تبریک عرض میکنم و امیدوارم در پناه خداوند منان در انجام وظایف محوله بیشازپیش موفق و مؤید باشید.
منبع:فرهیختگان
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/