پلمپ مراکز پایاننامهفروشی دیرهنگام ولی خوب بود
ناصر جمالزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره اقدام وزارت علوم و پلیس امنیت مبنی بر پلمپ 25 مرکز پایاننامهفروشی اظهار کرد: این حرکت وزارت علوم خیلی خوب بوده و از هرکاری که در جهت جمعآوری پایاننامه فروشی باشد، حمایت میکنم.
وی افزود: سنت بدی است که جلوی دانشگاهها بر روی دیوار و کف زمین، برگههای فروش پایاننامه دیده میشود؛ متولیان فروش پایاننامه ترسی ندارند، هیچکس با آنان کار ندارد و دانشگاه مربوطه با این موارد برخورد نمیکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه فروش پایاننامه دانشجویی جفا به علم، دانشجو و استاد است، خاطرنشان کرد: قضاوت کردن در مورد مؤثر بودن پلمپ مراکز پایاننامهفروشی فعلاً زود است ولی در مجموع اقدام درستی بود که وزارت علوم با این مراکز اخیراً برخورد کرد.
جمالزاده تصریح کرد: این برخورد دیرهنگام بوده ولی جای تحسین و تقدیر دارد و ایجاد ترس در فروشندههای پایاننامه میکند. دانشجو قبل از اینکه به دانشگاه بیاید باید جوری تربیت شود که در دانشگاه فقط به دنبال کسب علم و تحقیق کردن باشد و اگر دانشجو اصلاح شود به سمت خرید پایاننامه نمیرود. دانشجو به دانشگاه آمده تا علم یاد بگیرد و در رشته تخصصی خود پیشرفت کند.
وی عنوان کرد: فقط اندکی از دانشجویان صرفاً به دنبال گرفتن مدرک و خرید پایاننامه به هر قیمتی هستند اما همین مقدار اندک برای جامعه علمی کشور مضر است. یکی از راههای مؤثر برای جلوگیری از کپی کردن در پایاننامه نویسی این است که از سامانه مشابهیاب استفاده شود، بهگونهای که پایاننامه در این سامانه قرار داده میشود و بررسی میکند که چند درصد از آن کپی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در پایان خاطرنشان کرد: دانشجو، استاد و سیستم آموزشی با کمک هم میتوانند از خرید پایاننامه جلوگیری کنند. دانشجو باید دنبالِ یادگیری علم باشد و با تنبلی کردن دنبال خرید پایاننامه نرود، استاد باید دانشجو را تشویق کند که فقط دنبال تحقیق و پژوهش برود و فردی مفید و اثرگذار برای جامعه باشد و سیستم آموزشی باید بهگونهای باشد که به دانشجو اجازه ندهد به دنبال کپی و سرقت علمی برود.
انتهای پیام/4107/4118/
انتهای پیام/