درمان بیماران سرطانی با ارائه برنامه درمانی شخصی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شبستر، ناصر بابائی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در مقالهای با عنوان «تجویز داروشخصی در درمان ترکیبی بیماری سرطان با استفاده از روش کنترل تطبیقی مدل مرجع» به بررسی اثرات درمان شخصی بر روی بیماران سرطانی پرداخته است.
سالهای اخیر برای درمان بیماران سرطانی درمان ترکیبی شیمیدرمانی و ایمونوتراپی با نتایج بسیار امیدوارکنندهای همراه بوده است. در ایمونوتراپی برخلاف شیمیدرمانی با تزریق برخی سلولها بهمنظور تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار سعی در مبارزه با سلولهای سرطانی توسط سیستم ایمنی خود بدن میشود.
استفاده همزمان از شیمیدرمانی و ایمونوتراپی نتایج درمانی بسیار مؤثرتری در مقایسه با استفاده مجزا از هر کدام از این دو روش نشان داده و همواره نحوه ترکیب این دو نوع درمان چه در دوز داروها و چه در مدت و بازههای اعمال دارو محل سؤال و تحقیق برای محققان بوده است.
در این مقاله روش کنترلی جدیدی برای کنترل سیستمهای غیرخطی ارائه شد که کنترل تطبیقی بر مبنای معادلات ریکاتی وابسته به حالت نامیده شده و از این روش برای یافتن راهی برای تعیین دوز بهینه و زمان اعمال بهینه دارو در درمان ترکیبی بیماران سرطانی استفاده شده است.
در این پژوهش با الگو قراردادن برنامه درمانی یک بیمار از پیشدرمان شده سعی شد با استفاده از روش کنترل تطبیقی مدل مرجع یک برنامه درمانی شخصی برای هر بیمار جدید با توجه به ویژگیهای خاص آن بیمار ارائه شود.
الگوریتم و روش ارائهشده در طول فرایند درمان با محاسبات برخط و گرفتن اطلاعاتی نظیر تعداد سلولهای ایمنی بدن، تعداد سلولهای سرطانی و... در هر لحظه بهصورت خودکار میزان دارو و بازه زمانی اعمال دارو را محاسبه میکند و این فرایند تا انهدام کامل سلولهای سرطانی ادامه دارد. میتوان در الگوریتم ارائهشده و با تنظیم نرخ تطابق به برنامه دارویی پیوسته یا منقطع (Bang-Bang) دست یافت.
عنوان اصلی این مقاله«Mixed therapy in cancer treatment for personalized drug administration using model reference adaptive control»، و عنوان فارسی«تجویز دارو شخصی در درمان ترکیبی بیماری سرطان با استفاده از روش کنترل تطبیقی مدل مرجع» است که در مجله European Journal of Control با ضریب تأثیر 2.026 منتشر شده و ناشر آن ELSEVIER است.
برای مطالعه بیشتر میتوانید به این آدرس مراجعه کنید. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0947358018301614
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/