دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مکه‌، شهری که با تراژدی غریبه نیست

فاجعه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام که تاکنون با کشته شدن 107 زائر همراه بوده است، اولین حادثه مرگبار در طول مناسک حج نیست، شهر مکه پیش از این چندین بار این چنین تراژدی‌ها را به چشم دیده است.
کد خبر : 38116

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، سالانه میلیون‌ها مسلمان از سراسر جهان برای انجام فریضه حج راهی عربستان و شهر مکه می‌شوند، اما این مراسم مذهبی در سال‌های اخیر به دلایل گوناگون از جمله عدم توانایی در کنترل ازدحام جمعیت با حوادث ناگوار و مرگباری برای زائران همراه بوده است.


روز گذشته (جمعه 20 شهریور) و در فاصله چند روز مانده به آغاز مناسک حج امسال‌، سقوط یک جرثقیل بر اثر طوفان سهمگین در مسجدالحرام به کشته شدن 107 نفر از حجاج و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر انجامید.


پیش از این نیز در تاریخ دوازدهم ژانویه 2006 حادثه‌ دردناک دیگری در مکه و روی پل جمارات روی داد و 340 نفر به سبب ازدحام و ترس ناگهانی و در نتیجه از کنترل خارج شدن جمعیت کشته شدند و این حادثه 290 نفر نیز مجروح بر جای گذاشت. در این سال بیش از 2.5 میلیون نفر از مسلمانان سراسر جهان برای انجام فریضه حج به عربستان سفر کرده بودند و پس از این حادثه، پل جمارات، در و ستون‌هایی که نماد شیطان هستند تخریب و از نوبازسازی شدند و یک پل چند طبقه با چندین ستون جای آن را گرفت.


در اول فوریه سال 2004 میلادی هجوم ناگهانی زائران در مراسم رمی جمرات 251 کشته و 244 نفر مجروح به جای گذاشت و در حادثه‌ای مشابه در یازدهم فوریه 2003 نیز 14 زائر جان باختند.


پنجم مارس سال 2005 نیز آبستن حادثه ناگوار دیگری برای زائران خانه خدا بود و باز هم در مراسم رمی جمرات 35 نفر از حجاج به دلیل از کنترل خارج شدن جمعیت کشته شدند.


در 9 آوریل سال 1998 نیز 118 زائر روی پل جمارات جان باختند و 180 نفر مجروح شدند و در تاریخ 23 می سال 1994 نیز حادثه‌ای مشابه در همین مکان جان حداقل 270 نفر را گرفت.


اما بزرگترین فاجعه تاریخ در طول ایام حج در دوم جولای سال 1990 روی داد که از کنترل خارج شدن جمعیت در تونل پیاده‌روی منتهی به مکه به حادثه دردناک کشته شدن 1426 نفر انجامید.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته