چه کسی به داد مستأجران خواهد رسید؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ در اقتصاد پرتلاطم ایران دریکی دو سال گذشته اکثر بازارها دستخوش نوساناتی شدند که در تاریخ و سابقه این بازارها بیهمتا بود که بازار مسکن یکی از آنها به شمار میرود.
چاره کار چیست و چگونه میتوان مانع بالا رفتن اجارهبها بدون هیچ نظارتی و با توجه به نیاز مالکان را گرفت؟
از بازار ارز، طلا و خودرو گرفته تا بازار مسکن در مدت کوتاهی همه دچار نابسامانیهای عجیبوغریبی شدند و علت آن هم فضای مجازی و ورود سوءاستفاده کنندگان معرفی شدند؛ اما با نزدیک شدن به فصل جابجایی مستاجرین شاهد آشفتگی بیشتر بازار اجارهبهای مسکن هستیم که تا قبل از این زمان آشفتگی این بازار زیاد ملموس نبود.
برخی از مالکان با توجه به قیمتهای اقلام مختلف مصرفی و افزایش چشمگیر آن قیمتهای اجارهبهای املاک خود را افزایش دادند و دلیل افزایش اجارهبها را افزایش اقلام همچون پیاز یا گوجهفرنگی اعلام میکنند.
بر اساس قانون و عرف اجارهبها در هر سال بین 10 تا 20 درصد افزایش پیدا خواهد کرد این در حالی است که در برخی مناطق مالکان بالای 50 درصد اجارهبهای املاکشان را افزایش دادند.
اجارهبها قبل از شروع فصل نقل و انتقال مستأجران در حالی افزایش پیداکرده است که برخی کارشناسان نبود تولید متناسب با تقاضا را علت افزایش قیمتهای خرید و فروش املاک و بهتبع آن افزایش اجارهبها میدانند.
برخی دیگر افزایش اجارهبها را افزایش بیش از 100 درصدی قیمت خرید و فروش مسکن میدانند و افزایش قیمت اجارهبها را موضوعی طبیعی میدانند که تأثیر قیمت خرید مسکن قرارگرفته است.
برخی از مشاورین املاک معتقدند که اجارهبها در فصل جابجاییها یعنی ابتدای تابستان بهشدت افزایش پیدا میکند و شاید با افزایش 150 تا 200 درصدی در برخی از مناطق همراه شود.
ازاینرو بهتر نیست سیستمی برای تعیین ارزش واقعی ملک از نظر اجارهبها تهیه یا بحث مالیات بر مسکن عملیاتی شود تا مستأجران که اکثراً از قشر متوسط رو به پایین جامعه هستند هر سال با معضلی همچون اجارههای سرسامآور روبهرو نشوند.
انتظار میرود که مسئولین امر درباره وضعیت مسکن و اجارهبها تصمیمی سریع اتخاذ کنند تا نابسامانی در این بازار که اقشار آسیبپذیر جامعه درگیر آن هستند کمتر شود.
انتهای پیام/4092/4083/
انتهای پیام/