دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
منصورغلامی:

دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه بزرگی در این نظام دارد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه غیردولتی ایران، جایگاه مهمی در این زیر نظام دارد
کد خبر : 379637
Ldeljdldej 23.JPG.jpg

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی علوم، تحقیقات و فناوری؛ رئیس، هیئت‌رئیسه و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی امروز، سه‌شنبه در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قائم‌مقام وزیر، معاونان و رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم که در محل این وزارتخانه برگزار شد، بابیان اینکه ساماندهی دانشگاه‌های در حال فعالیت از مأموریت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، بر لزوم حرکت تدریجی به سمت ساماندهی زیر نظام‌های غیردولتی تأکید کرد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هدف از برگزاری این نشست را کمک و هماهنگی در ساماندهی آموزش عالی کشور؛ با حفظ یکپارچگی برنامه‌های مرتبط در زیر نظام‌های آموزش عالی ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک زیر نظام مهم، عنوان کرد.


وی تصریح کرد: زیر نظام‌های غیردولتی بخش جدایی‌ناپذیر آموزش عالی کشور هستند و در چند دهه گذشته توانسته‌اند سهم قابل‌توجهی از پذیرش داوطلبان ورود به دانشگاه و تربیت نیروی انسانی متخصص و موردنیاز جامعه را بر عهده داشته باشند.


به گفته غلامی، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه غیردولتی ایران، جایگاه مهمی در این زیر نظام دارد و به‌طور طبیعی هماهنگی سیاست‌های توسعه آن، بر دستاوردهای مستقیم و غیرمستقیم نظام آموزش عالی کشور اثرگذار است.


وزیر علوم خاطرنشان کرد: در راستای تحقق اسناد بالادستی به‌ویژه نقشه جامع علمی کشور و سند آمایش آموزش عالی، ساماندهی دانشگاه‌های در حال فعالیت، یکی از اهداف و مأموریت‌های وزارت علوم در دولت دوازدهم است؛ ازآنجاکه وزارت علوم در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی به دانشگاه‌های غیردولتی نظارت مستقیم دارد و در بخش ساماندهی فعلاً بیشتر بر روی دانشگاه‌هایی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند، متمرکز است، این حرکت تدریجی باید به‌سوی زیر نظام غیردولتی شامل دانشگاه آزاد اسلامی نیز تسری پیدا کند.


وی افزود: باکمال خوش‌وقتی، دانشگاه آزاد اسلامی نیز هم‌سو با این اهداف، طرحی را پیگیری می‌کند تا بر اساس آن واحدهای کوچک خود در شهرستان‌ها را تجمیع و یا بعضاً جمع‌آوری کند و مأموریت‌های جدیدی را برای این واحدها تعریف کند. شبکه دانشگاهی نوینی که در این صورت شکل خواهد گرفت در راستای نیازهای بهروز کشور مؤثرتر عمل می‌کند و از اتلاف منابع پیشگیری و باعث همگرایی بیشتر زیر نظام‌ها و دانشگاه‌ها با یکدیگر خواهد شد.


به گفته غلامی، شکل‌گیری چنین شبکه‌ای شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور را ارتقا می‌دهد و علاوه بر انجام بهتر خدمات علمی و آموزشی، زمینه ارتقای جایگاه دانشگاه‌های ایران را در سطح جهانی فراهم می‌کند. در این شبکه که دانشگاه آزاد اسلامی در موفقیت آن نقش جدی دارد تبادل تجربه‌های موفق درباره شیوه‌های نوین و کیفی آموزش، توسعه پژوهش و فناوری، توسعه روابط بین‌الملل، کمک به اشتغال پذیری دانشجویان و پیوندهای وثیق با جامعه در راستای حل مسائل و مشکلات آن مورد تأکید خواهد بود.


وزیر علوم یادآور شد: چشم‌انداز آینده روشن آموزش عالی کشور، موکول به این همگرایی در راستای یک حرکت علمی تأثیرگذار است که همه زیر نظام‌های آموزش عالی کشور و دانشگاه‌های زیرمجموعه آن، در تحقق هدف‌های آن سهیم هستند.


همچنین در این جلسه در مورد رعایت استانداردها، ارتقای کیفی دورهها و پیشگیری از تخلفات علمی گفتگو و تبادل‌نظر شد و مقرر گردید دانشگاه آزاد اسلامی نیز اقدامات لازم در این زمینه را به عمل آورد.


انتهای پیام/4115/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب