دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1398 - 11:23
سخنگوی قوه قضائیه:

آقای ظریف در حیطه وظایفش صحبت کند/ تکذیب صدور حکم جلب مهناز افشار

سخنگوی قوه قضائیه درباره اظهار نظر وزیر امور خارجه درباره تبادل زندانی‌های ایرانی  با آمریکایی گفت: توصیه می‌کنیم هر فردی در حیطه کاری خودش اظهار نظر کند.
کد خبر : 379483
25.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین اسماعیلی صبح امروز در دومین نشست خبری خود با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: کسانی که به هر دلیلی نمی‌توانند روزه بگیرند باید احترام روزه‌داران را نگه دارند و از تظاهر به روزه‌خواری اجتناب کنند؛ واحدهای صنفی نیز وظیفه دارند از ارائه اقلام خوراکی در ساعات روزه‌داری خودداری کنند؛ روزه‌خواری در قانون مجازات اسلامی جرم تلقی می‌شود و پلیس وظیفه دارد با متخلفان برخورد کند؛ به بانوان نیز توصیه می‌کنیم در ماه مبارک رمضان حجاب شرعی را رعایت کنند و در این خصوص نیز در قانون مجازات اسلامی مطالبی بیان شده و اگر افراد در اماکن عمومی شئونات را رعایت نکنند جرم مرتکب شده‌اند و مردان نیز باید نگاه خود را کنترل کنند و همگان باید به معنای واقعی کلمه روزه باشیم.


وی درباره منشور حقوق شهروندی گفت: در سال ۸۳ رئیس وقت قوه قضائیه بخشنامه‌ای را در جهت رعایت حقوق شهروندی صادر کرد و در همان سال به قانون مبدل شد؛ امروز دستگاه قضائی به موجب قانون مصوب مجلس متولی قانونی حوزه رعایت حقوق شهروندی در جامعه است و قوه قضائیه بدون هیاهو این مسئولیت را انجام داده به گونه‌ای که در سال گذشته از ناحیه هیئت‌های رسیدگی به حقوق شهروندی ۷ هزار و ۱۶ مورد بازرسی داشتیم که ۲ هزار و ۵۶۰ هزار بازدید از ناحیه‌های قضائی و ۳ هزار ۶۳ بازرسی از کلانتری داشتیم؛ در این میان فقط ۱۰ مورد تخلف داشتیم و ۳۲ مورد تردید در عدم نقض وجود داشت که پرونده‌ها به دادسرای ویژه قضات رفته و ۱۶۸ مورد نیز تشویق شدند؛ در ۳۰۰ مورد نیز به جهت تکریم بیشتر به نهادهای متولی تذکراتی داده شده است.


دولت باید پاسخگوی کوتاهی در وظایفش باشد


سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به موضوع گرانی برخی از کالاها گفت: در جلسه دیروز مسئولان عالی قضائی رئیس قوه قضائی بر رعایت حقوق مردم توسط دولتمردان توصیه‌هایی بیان کرد؛ کنترل قیمت کالاها وظیفه دولت است و سازمان‌های ذیربط وظیفه دارند تا کالاها را تأمین و قیمت‌گذاری کرده و بر اقدامات صنوف نظارت کنند؛ سازمان تعزیرات نیز باید اقدامات خود در برخورد با گران‌فروشی را انجام دهد؛ البته هر کدام از نهادها که نیازمند حمایت باشند، قوه قضائیه اقدامات حمایتی خود را انجام خواهد داد و دولت نیز اگر در وظایف خود کوتاهی کند باید پاسخگو باشد و ما نیز با متخلفان احتمالی برخورد می‌کنیم.


اسماعیلی با اشاره به ادامه‌دار بودن سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه گفت: در سفر حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی به سیستان بیش از ۸۰ میلیارد تومان برای تأمین نیازمندی‌های استان سیستان اختصاص داده شد و ما این سفرها را برای نظارت بر رسیدگی به پرونده‌ها ادامه می‌دهد.


وی در مورد انتصابات جدید در قوه قضائیه گفت: دکتر مسجدی به عنوان رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور و بهادری رئیس کانون وکلای کشور انتخاب شدند.


حکم جلب مهناز افشار هنوز صادر نشده است


سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به موضوع مهناز افشار که زمینه را برای به قتل رسیدن طلبه همدانی فراهم کرد، اظهار کرد: به همه افراد توصیه می‌کنیم که در صحبت‌های خود احترام را رعایت کنند و از اظهار نظر نسنجیده خودداری کنند و دستگاه قضائی با اقداماتی جرم تلقی شود ورود خواهد کرد؛ در این مورد یکی از شهروندان شکایت کرد و پرونده تشکیل شد؛ مدعی‌العموم هم به لحاظ محتوای خلاف قانون مطالب منتشره ورود کرده و پرونده در دست بررسی است، البته مهناز افشار فعلاً در خارج از کشور است و ما وی را احضار کردیم و اخباری که مبنی بر جلب مهناز افشار صادر شد، کذب بود و تاکنون حکم جلبی برای وی صادر نشده است.


وی درباره پیامک‌های ارسالی درباره موضوع عفاف و حجاب گفت: عدم رعایت موازین شرعی جرم است و موضوع بدحجابی در اماکن عمومی جرم مشهود به حساب می‌آید و بدیهی است هرگاه عوامل ناجا در جامعه کشف حجاب را ملاحظه کنند وظیفه دارند تا با این جرم مقابله کنند؛ پیامک‌ها نیز حداقل وظیفه ناجاست و حتی اگر قوی‌تر نیز به میدان بیایند مورد حمایت ما خواهند بود.


اسماعیلی درباره کارگران بازداشتی جلوی درب مجلس اظهار کرد: برابر گزارشی که ناجا به ما داد تجمع کارگران مقابل مجلس فاقد مجوز بود و ما به نمایندگانی که خواستار آزادی زندانیان هستند توصیه می‌کنیم قانون را بازنگری کنند و ما فارغ از اینکه تجمع‌کنندگان چه کسانی هستند، هرگاه تجمعی مجوز نداشته باشد غیرقانونی است؛ از طرفی جمعی از این افراد در نظم عمومی اخلال ایجاد کرده بودند و به این دلیل تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند، البته اکثر بازداشتی‌ها در حال حاضر آزاد هستند و مابقی نیز بعد از رسیدگی به پرونده آزاد خواهند شد.


آقای ظریف در حیطه کاری خودش اظهار نظر کند


سخنگوی قوه قضائیه درباره اظهار نظر وزیر امور خارجه درباره تبادل زندانی‌های ایرانی  با آمریکایی گفت: قوه قضائیه مستقل است و امور قضائی و رسیدگی به زندانیان بر عهده دستگاه قضائی است و در دوره جدید قوه قضائیه درباره تبادل زندانیان مذاکره‌ای صورت نگرفته است ولی ما توصیه می‌کنیم هر فردی در حیطه کاری خودش اظهار نظر کند.


وی درباره پرونده نازنین زاغری گفت: در حال حاضر زاغری دوران محکومیت خود را سپری می‌کند و پرونده دیگر وی نیز در دست بررسی است.


اسماعیلی در واکنش به اعدام دو نوجوان شیرازی گفت: این افراد به دلیل جرم‌های متعدد نظیر تجاوز، سرقت مسلحانه، آدم‌ربایی و برهم زدن نظم جامعه مورد بازخواست قرار گرفتند و از طرفی سن و سال این افراد خلاف چیزی است که رسانه‌های بیگانه مطرح کردند چراکه افراد نوجوان نمی‌توانند دست به جرم‌های متعدد و البته خشن بزنند.


شکایتی از سرافراز نشده است


سخنگوی قوه قضائیه درباره همکاری مسئولان اجرایی با قوه قضائیه در برخورد با فساد گفت: هر یک از مدیران دستگاه اجرایی که در مجموعه تحت مسئولیت خود متوجه وقوع جرم شوند وظیفه دارند موضوع را به دادستان معرفی کنند و ما گلایه داریم که برخی از دوستان در دوران مسئولیت این اقدام را انجام نمی دهند و بعد از دوران مسئولیت‌شان اقدام به فرافکنی می کنند؛ در موضوع سرافراز نیز دادستان وظیفه دارد تا از وی درباره حرف‌هایش سؤال کند اما تاکنون نهادهای امنیتی مانند سپاه از وی شکایت نکرده‌اند.


در شناسایی اموال بابک زنجانی به نتیجه‌ای نرسیدیم


وی درباره پرونده بابک زنجانی گفت: در پرونده بابک زنجانی اتفاق جدیدی رخ نداده است اما ما تمام تلاش خود را برای شناسایی اموال وی انجام دادیم و تاکنون به نتیجه‌ای نرسیدیم اما چون اطمینان به وجود اموال داریم، امیدواریم اقدامات به نتیجه برسد.


اسماعیلی درباره قتل طلبه همدانی و حمایت برخی از افراد از اقدام این شرور اظهار کرد: در ارتباط با این موضوع تحقیقات ما به اتمام نرسیده است اما ارتکاب این قتل از سوی قاتل تصمیم خود فرد شرور بوده و به محل وقوع جنایت با انگیزه ارتکاب به جرم رفته است؛ اینکه انگیزه دقیق قتل چه بوده مشخص نیست و فعلاً نمی‌شود اظهار نظر قطعی کرد؛ البته افرادی که همراه قاتل بودند دستگیر شدند و تحقیقات با سرعت درحال انجام است، از طرفی انتشار پیام‌های حمایتی از قاتل در فضای مجازی نیز مصداق جرم است و ما  این افراد را نیز دستگیر کردیم.


سخنگوی قوه قضائیه درباره انتقاد دادستان کشور از وزارت ارتباطات گفت: امکانات موجود در حوزه سایبری مناسب است و ما بر اساس پرونده‌هایی که به پلیس فتا ارجاع می‌دهیم شاهد توفیقاتی هستیم؛ متولی اصلی رسیدگی به وضعیت فضای مجازی، شورای عالی فضای مجازی است اما برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی خارج از جلسات اظهارنظرهایی می‌کنند که امیدواریم همه مسئولان در اظهارنظرهای خود دقت کنند و ما نیز به وظایف خود در این حوزه عمل خواهیم کرد.


احضار مدیران 2 خبرگزاری در خصوص خبر سهمیه‌بندی بنزین


اسماعیلی در مورد پرونده شهرام جزایری گفت: حکم این فرد در دادگاه بدوی صادر شد و حکم صادره به دادگاه تجدیدنظر رفته است و بعد از قطعیت به اطلاع خواهد رسید.


وی درباره حواشی پیش آمده درباره افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: موضوع سهمیه‌بندی و قیمت‌گذاری بر عهده دولت است اما خبری در فضای مجازی مبنی بر اینکه از ساعت ۲۴ پنج‌شنبه هفته گذشته بنزین سهمیه‌بندی خواهد شد، پیچید لذا مدیر دو خبرگزاری که این خبر را اعلام کردند را احضار و از آنها بازخواست کردیم و آنها بیان داشتند که این خبر را از مسئولان وزارت نفت گرفته‌اند؛ ما فرد موردنظر را احضار کردیم و قبول کرد که این خبر را وی به خبرگزاری‌ها داده است و درحال حاضر فرد خاطی با قرار تأمین آزاد شده است.


سخنگوی قوه قضائیه درباره نقض برجام گفت: این موضوع در حیطه دولت است اما ما در دفاع از حقوق کشور و مردم و آزادی‌خواهان جهان وظیفه‌ای داریم که در این ارتباط ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با مکاتبات خود در مجامع حقوقی دنیا تلاش‌هایی در دفاع از حقوق کشور انجام داده است.


اسماعیلی درباره امنیت اقتصادی اظهار کرد: در دادگستری‌ها ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی و تولید تشکیل شده است و سرمایه‌گذارانی که نیازمند حمایت قضائی باشند می‌توانند به این ستاد مراجعه کنند که تاکنون نیز برخی از بانک‌ها مشکلاتی را برای این افراد ایجاد کردند که با ورود قوه قضائیه موضوع حل شده اما حمایت از تولید وظیفه دولت است و ما باید مانع خروج سرمایه‌ها از کشور شویم.


وی درباره پرونده مؤسسه پارسیان گفت: درباره رسیدگی به امور مؤسسات دو بخش را همزمان انجام دادیم؛ اولین بخش حمایت از سرمایه و بازگرداندن سپرده‌ها بوده که این امردر حال انجام است و بخش دوم، موضوع اعمال مجرمانه مدیران مؤسسات است که برای برخی از آنها رأی صادر شده است؛ برای تعاونی ولی عصر آخرین دفاعیات از متهمان صورت گرفته است و به‌زودی رأی صادر خواهد شد؛ قوه قضائیه از سپرده‌گذاران با تمام توان حمایت می‌کند.


سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده‌های شهرداری تهران در زمان محمدباقر قالیباف گفت: از مقامات مسئول و اصحاب رسانه تقاضا داریم تا اطلاع‌رسانی درباره پرونده‌ها را به دستگاه قضا بسپارند و ما بدون ملاحظه این و آن، اگر فسادی کشف کنیم با آن برخورد خواهیم کرد.


وی درباره فعالیت سلبریتی‌ها در حوادث  طبیعی مانند سیل و اقدام این افراد برای جمع‌آوری کمک اظهار کرد: بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی نیازمند مجوز قانونی است و ما نمی‌توانیم بدون مجوز کاری انجام دهیم، اگر کسی پروانه طبابت نداشته باشد هرچند مدرس دانشگاه هم باشد، نمی‌تواند فعالیتی داشته باشد؛ افراد اگر می‌خواهند کمک کنند از مراجع ذیربط مجوز بگیرند؛ در زلزله کرمانشاه برخی افراد بدون مجوز اقداماتی کردند که عوارضی را در پیش داشت و برای افراد متخلف پرونده نیز تشکیل شد؛ توصیه ما این است که اگر فردی می‌خواهد کمک جمع کند باید مجوز بگیرد کمااینکه در موضوع سیل این اقدام صورت گرفت.


اسماعیلی درباره موضوع سیل و اقدامات دستگاه قضائی در این مورد گفت: فعلاً پرونده‌های ما تکمیل نشده و ما بعد از تحقیقات مقصران را شناسایی و با آنها برخورد خواهیم کرد.


سخنگوی قوه قضائیه درباره فعالیت وکلا و ارائه خدمات به مردم و انتقاداتی که در این مورد صورت می‌گیرد، اظهار کرد: ارزیابی‌ها در این باره متفاوت است و از طرفی ادعا می‌شود که تعداد وکلا کم است و از طرفی وکلا اعلام می‌کنند که بیکار هستند؛ باید فرهنگ استفاده از مشاور و وکیل حتی قبل از تشکیل پرونده قضائی به مردم آموزش داده شود؛ همه ساله تعداد زیادی به خانواده وکلا افزوده می‌شود و ما کمبود وکیل نداریم اما عدم رعایت تعرفه‌های قانونی موضوعی است که موجب ناراحتی مردم شده است؛ برخی حق‌الوکاله‌ها قیمت بالایی دارد و ما دنبال واقعی کردن تعرفه وکالت هستیم؛ وکلا باید در دفاتر خود دستگاه کارت‌خوان قرار دهند تا جلوی تخلف گرفته شود.


وی درباره پرونده‌های ثبت و سفارش خودرو و چرایی طولانی‌شدن رسیدگی به این پرونده‌ها گفت: تأخیر در تکمیل این پرونده‌ها عوامل دارد که پیچیدگی این پرونده‌ها یکی از آنهاست و این اقدام با تخلف آغاز شد؛ در این موضوع در گمرکات مختلف کشور مطرح است و ما پرونده‌ها را در تهران تجمیع کردیم؛ شرکت‌های متعددی که در واردات خودرو ایفای نقش کردند دلیل دیگری بود که روند رسیدگی به پرونده را طولانی کرد اما این پرونده با قاطعیت رسیدگی خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب