دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تولید 13 هزارتن گوشت شتر در کشور

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون 13 هزار تن گوشت شتر در کشور تولید می‌شود که با افزایش جمعیت شتر دوکوهانه از طریق واردات، می‌توانیم این ظرفیت را تا 2 برابر افزایش دهیم.
کد خبر : 37943

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی، محمدرضا ملاصالحی جمعیت فعلی شتر را 150 هزار نفر در مناطق کویری عنوان کرد و افزود: طبق برآوردها ظرفیت تولید حدود 40 هزار تن شیر شتر نیز در کشور وجود دارد.


وی تصریح کرد: گوشت و شیر شتر سهم قابل توجهی در مصرف کشور ندارد اما در برخی مناطق به مصرف می رسد و شیر شتر نیز از جنبه طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها به کار گرفته می‌شود.


ملا صالحی با بیان آنکه نژاد بومی ایرانی شتر تک کوهانه است، ادامه داد: برای احیای جمعیت شتر دوکوهانه کشور، به تازگی تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و مغولستان برای واردات شتر دوکوهانه جهت افزایش جمعیت شتر و اقدامات اصلاح نژادی آن به امضاء رسیده است.


وی اضافه کرد: طبق نظر سازمان دامپزشکی کشورمان در صورتی که مغولستان پروتکل‌های بهداشتی کشور ما را داشته باشد، تعداد اندکی شتر در حدود 100 نفر وارد کشور خواهد شد.


رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان آنکه این درخواست هم اکنون مراحل اولیه خود برای اخذ پروتکل های بهداشتی را می گذراند، افزود: شتر دوکوهانه پتانسیل خوبی برای تولید گوشت دارد و تلاقی آن با شتر تک کوهانه می‌تواند منجر به افزایش وزن لاشه شود.


وی گفت: در حال حاضر نیازمند سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی واحدهای نیمه تعطیل برای پرورش، تامین سطوح مرتعی ضعیف و بیابانی و بازاریابی مصرف هستیم.


ملاصالحی ادامه داد: شتر به لحاظ فیزیولوژی از جایگاه ویژه ای در تولید برخوردار است زیرا می‌تواند از علوفه کم ارزش مناطق کویری که دیگر دام ها قادر به استفاده از آن نیستند، بهره‌مند شود.


وی خاطر نشان کرد: البته پرورش شتر و رشد جمعیت آن علاوه بر افزایش تولید گوشت و شیر می‌تواند در اکوتوریسم نیز برای کویرنوردی و گردشگری مناسب باشد که این نیز می‌تواند برای ساکنان مناطق کویری درآمدزایی قابل ملاحظه‌ای را ایجاد کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب