ازدواج مهمترین و طولانیترین تصمیم در زندگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از گچساران، کرسی آزاداندیشی با عنوان «انتخاب در ازدواج» عصر امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران با حضور دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی برگزار شد.
شیرعلی خرامین در این آیین، ازدواج را طولانیترین تصمیم زندگی دانست و بیان کرد: بهطور متوسط هر تصمیم برای ازدواج 50 سال طول میکشد؛ لذا در ازدواج قرار است دو نفر کنار هم زندگی کنند و نیازهای همدیگر را برطرف کنند و به یک آرامش نسبی برسند؛ بنابراین باید یک تصمیم صحیح داشته باشند.
این استاد روانشناسی اظهار کرد: مردم ایران و بهویژه استان ما در پدیده ازدواج غفلت دارند و ای کاش یکهزارم آن چیزی که برای جشن عروسی وقت میگذاشتیم و هزینه میکردیم، برای تصمیم ازدواج هزینه میکردیم.
وی گفت: هنوز نگرش ما به ازدواج، نگرش کالایی است و فکر میکنیم میخواهیم یک زمین بخریم، در صورتی که ازدواج، اشتراک اندیشهها، عشق، محبت و عواطف درونی است.
خرامین خاطرنشان کرد: فلسفه ازدواج رفع نیازهای روانی و عاطفی است که در فطرت انسان گذاشته شده تا تعلق او برآورده شود.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تعلق یعنی اینکه دردمان را به یکی بگوییم و یکی دردش را به ما بگوید نه اینکه با فلسفههای اقتصادی، سیاسی، مادی و جنسی و تولیدمثل ازدواج کنیم.
خرامین اصلاح بعد از ازدواج را بعید دانست و افزود: بدیهای دوران نامزدی را ضرب در پنج کنیم و مثل کوه یخی است که فقط قله آن را میبینیم و ریشه آن در آب پوشیده است؛ بنابراین اگر امید داریم برخی رفتارهای آزاردهنده بعد از ازدواج برطرف میشود، سخت در اشتباهیم.
این کارشناس روانکاوی بیان کرد: ازدواجهایی که برای فرار از جو خانواده و دوستیهایی که بدون نظارت، قبل از ازدواج برای یک پیوند صورت میگیرد، محکوم به شکست است.
وی با تأکید بر آشنایی حسابشده قبل از ازدواج اظهار کرد: آشنایی باید حداقل 6 ماه و حداکثر دو سال طول بکشد؛ چراکه بعد از دو سال احتمال دلزدگی، خستگی و جدایی زیاد میشود و هرچه ارتباطهای جنسی و جسمی قبل از ازدواج بیشتر باشد، نفرت و عدم اعتماد ایجاد میکند. بنابراین آشنایی باید قانونمند، مدون و محدود باشد و بعد منجر به عشق و علاقه شدید شود؛ چراکه عشق قبل از شناخت انسان را کور میکند.
این استاد روانشناسی ازدواج با کسی را که کمترین عیبها و تفاوتها را داشته باشد، مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: زندگی مشترک دو ساختمان است که باید پایه آن در دوران نامزدی به شایستگی ریخته شود و در دوران ازدواج آن ساختمان با مصالح خوب و مرغوب تکمیل شود و با فراگیری مهارتهای زندگی از آن ساختمان لذت ببرند.
خرامین طلاق را امری نکوهیده دانست و افزود: ازدواج باید پایدار و رضایتبخش باشد و بهطور نسبی فاصله سنی، مذهبی، تحصیلی و اقتصادی هرچه کمتر باشد، ازدواج موفقتر است.
به گزارش آنا، در این کرسی آزاداندیشی که به همت دفتر فرهنگ اسلامی برگزار شد، دانشجویان گفتگوها و نظرات خود را به صورت کتبی و حضوری مطرح و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
انتهای پیام/4103/
انتهای پیام/