پاکدل: با احمقها مواجهایم/ برومند: باید به مسئولان پیله کرد
بهگزارش خبرنگار فرهنگی آنا، ایرج راد که یکی از سخنرانان این مراسم بود گفت: «بارها و بارها در چنین جلساتی حضور یافتهایم و در این مدت دوستان زیادی این مسئولیت را برعهده گرفته اند که برخی از آن ها نام نیک برجای ماند و شنیدن نام برخی دیگر خاطرمان را مکدر میکند. آنچه باقی می ماند این است که کسی که بر مسند مسئولیتی قرار میگیرد احساس مسئولیت داشته باشد.»
وی ادامه داد: «ما از زحمات کوتاهمدت اردشیر صالحپور قدردانی میکنیم که زحمت کشیدهاند و کارهای زیادی کردهاند. شاهد بودیم که صالحپور در زمینههای مختبف همواره موثر بود و در هرجا تئاتر بوده وی نیز حضور داشته است.»
وی با اشاره به مطالعات زیاد صالحپور در حوزه تئاتر، این نکته را متذکر شد که صالحپور با برکناری از سمت سرپرستی اداره کل هنرهای نمایشی از بدنه تئاتر جدا نمیشود.
راد در خصوص انتخاب مهدی شفیعی به عنوان مدیر اداره کل هنرهای نمایشی بیان کرد: «به اعتقاد من این انتخاب انتخاب مناسبی است زیرا شفیعی هم تحصیل کرده تئاتر است، هم سالها در معاونت هنری و اداره کل هنرهای نمایشی فعالیت کرده است و از نزدیک با مشکلات عرصه تئاتر آشنایی دارد و هم اینکه وی آدم بیحاشیهای است. »
وی تاکید کرد: «مهدی شفیعی جوان است و طبیعتاً از انرژی زیادی هم برخوردار است که باید آن را در کنار گفتوگو و تعامل با هنرمندان و خرد جمعی به کار گیرد. من و انجمنهای مختلف خانه تئاتر که از تخصص ویژه برخوردار هستند، نیز آنچه که از دستمان بر میآید کوتاهی نخواهیم کرد و در خدمت مسئولان قرار خواهیم داد.»
راد عنوان کرد: «این موقعیت برای کسی که با وجود کمبودها مسئولیتی قبول میکند بسیار سخت است. نبود بودجه مسائلی را مطرح میکند که نیازمند برگزاری جلساتی مستمر است تا اتفاقاتی در شان تئاتر رخ دهد. واقعیت قضیه این است که دوستان تئاتری از یک سال اخیر از عملکرد مدیران راضی نیستند و هیچکدام از مشکلاتشان حل نشده است ولی این صبر ، صبوری ، تحمل و امیدواری را داشتهاند که حرکتی منطقی و سازنده انجام شود.»
وی تشریح کرد: «در جلسهای که با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد قرار بود شورایی از اهالی تئاتر برای برنامه کوتاهمدت، میان مدت و بلند مدت تئاتر شکل گیرد. درست است که معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه ویژهای دارد ولی ما می خواهیم تا همچون دلسوزی که برای موسیقی دارند و قلبی که برای موسیقی میتپد برای هنر نمایش هم توجه لازم را داشته باشند.»
پاکدل: شفیعی انسان بسیار درست و شایستهای است
حسین پاکدل گفت: «به دلیل تجربهای که در حوزه مدیریت تئاتر داشتهام باید بگویم که در برههای مدیران به زندان افکنده میشدند، در برههای دیگر مدیران را کتک میزدند، زمانی نیز مدیران را نه به زندان میانداختند و نه کتک میزدند و بعد رسید به زمانیکه هنرمند و مدیران را با هم به زندان و دادگاه میبرند که این فاجعه است.» –این بخش با تایید هادی مرزبان مورد یادآوری و تاکید قرار گرفت-
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان از مدیریت فرهنگی غافل شد به انواع مدیریتها اشاره کرد و با مخاطب قرار دادن شفیعی اظهار کرد: «برخی مدیریتها همچون سرعتگیر است بنابراین نباید ما را رها کنی، برخی از مدیتها با کار گذاشتن سیخ و میخ در مسیر است، گاه با ساختن یک دیوار در مسیر و گاه با بستن یک مسیر است که من به عنوان کسی که علاقهمند هستم و فکر می کنم واگذار شدن هر چیز به خودش بهترین کار است زیرا وقتی من به دفتر شما وارد میشوم آن چیزی نیستم که در آن زمان نشان میدهم.»
پاکدل بیان کرد: «به واسطه تجربهام باید بگویم در شرایطی که به عنوان هنرمند چیزهایی را میبینی و نمیتوانی عکسالعملی نشان دهی تصمیم میگیری وسعی میکنی تا تنها گلیم خود را از آب بیرون بکشی و طبیعتاً آنچه در ذهنم است را نمیآیم نشان دهم.»
وی با اشاره به سخنان یکی از فلاسفه مبنی بر اینکه وقتی خردمندان یک جامعه قوانین عقل را فرو مینهند احمقها نه تنها از وضع موجود خودشان راضی نیستند بلکه توقع پاداش هم دارند، ادامه داد: « ما با احمقهایی مواجه هستیم که از شما و خیلی چیزها طلبکارند خدا نکند شرایط باز شود چراکه در آن زمان تمام خردمندان خانه نشین میشوند و آنوقت احمقها هستند که میراث خواهی میکنند.»
وی درباره مهدی شفیعی نیز گفت: «شفیعی انسان بسیار درست و شایستهای است. ما به عنوان عضو کوچک این خانواده بی دریغ، منت و بی هیچ توقعی هر آنچه از دستمان برآید انجام میدهیم.»
برومند: باید به مسئولان پیله کرد و موی دماغشان شد
مرضیه برومند گفت: «شاید من خیلی فرد مناسبی برای صحبت نباشم زیرا سالهای سال از حوزه تئاتر دور بودهام که بخشی از آن عمدی و بخشی دیگر غیرعمدی بوده است. شاید تئاتر آنقدر برایم جذاب نبود که من را به سمت خود بکشاند و البته نازیبا زیرا من از زیبایی خوشم میآید بااینحال به لطف جشنواره تئاتر عروسکی وارد فضای تئاتر شدم البته نه به خاطر امکانات بلکه بخاطر محدودیتها، کمبودها ومشکلاتش بود . از آنجا که کمی خودآزاری دارم و از چالش خوشم میآید به این سمت دوباره گرایش پیدا کردم به هر حال ماندم و با آدمهایی که از دور میشناختمشان آشنا شدم.»
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: «آشنایی من با شفیعی بسیار محدود است و همکار وی نبودهام ولی استعفای وی نشان دهنده این بود که وی فرد شریف، نجیب، آرام و دلسوز است و قول امروزیها انرژی خوبی از وی ساتع میشود که امیدوارم در این حس اشتباه نکرده باشیم و این امواج شامل حال تئاتر شود نه بچههای تئاتر. آنچه که برای ما مغفول مانده است این است که فکر میکنیم مرکز هنرهای نمایشی جایی است که یک عده از بچههای تئاتری باید بیایند سر کار و از سفره ناچیز و حقیر یک لقمهای نصیبشان شود.»
برومند اظهار کرد: «همه ما برای مردم داریم کار میکنیم و آنچه که باید مدنظرمان باشد این است که مردم تئاتر داشته باشند و این آنها هستند که باید پشتوانه تئاتر باشند. آرزو میکنم که شفیعی با برنامههای خوب آمده باشد و آرزو میکنم همه کمک کنند تا برنامههای وی درست انجام شود. آرزو میکنم تئاتر ما رونق بیشتری پیدا کند. امیدوارم بازار فروش اینترنتی بلیتها داغ باشد و ما باز شاهد حضور مردم جلوی سالن ها باشیم. آرزو میکنم این سوراخها و تئاترهای محفلی و خصوصی که با مضامین خاص و احیاناً سیاهنمایانه و روشنفکرانه و ناامیدانه تبدیل به امید و تئاترهای روشنگر و تئاترهای با مضامین عامتر شود.»
وی افزود: «امیدوارم خانوادهها به تئاتر رو کنند، امیدوارم تئاتر بیشتر تولید شود، امیدوارم محدودیتهای تئاتر کودک برداشته شود. ما یک تئاترشهر بیشتر نداریم امیدوارم دهها تئاترشهر دیگر ساخته شود، امیدوارم شفیعی درباره تمامی اینها پیگیری لازم را انجام دهد.»
وی خظاب به شفیعی گوشزد کرد: «آقای شفیعی به این مسئولان باید پیله کرد، باید پاشنهشان را برداری، باید دائم موی دماغشان شد وگرنه تمام حوزه فرهنگ و بخش معاونت هنری و علیالخصوص حوزه تئاتر همچون قوطی بگیر بنشین دوره کودکی من میشود. در دوره کودکی مادرم به من میگفت برو پیش زنعمو و بگو قوطی بگیر بنشین رو بده و من هم میرفتم پیش به زنعموم که او را عزیز خطاب میکردم میگفتم عزیز مادرم گفت قوطی بگیر بنشین رو بده و او هم میگفت بنشین تا بیاورم، بعد از آن هربار میگفتم قوطی را بده میگفت بنشین تا بیاورم، من عمیقاً فکر میکنم قوطی بگیر بنشین دادند دست ما، یعنی جشنوارههایی برگزار میشود که مدیران میگویند حاله چندرغازی هم به این و آن میدهیم و تمام میشود و میرود. »
وی تاکید کرد: «یکی از مسائلی که باعث شد دیگر به تئاترشهر نیایم همین احساس آرامش و امنیت است که هیچوقت در این خانه قمرخانوم، مهمان بازی نداشتم. من اسم اینجا رو گذاشتهام خانه قمرخانوم، چون یک عده میروند توی یه سوراخ یه نمایش میبینند بعد همین 50 نفر میروند اینطرف تئاتر میبینند. هیچکجا نمیبینیم چهرههای جدیدتری که متعلق به بدنه جامعهاند، مردم واقعی کجا میآیند تئاتر ببینند؟ یک تئاتر ژیگولی هم درست شده بغل گوش ما که آن هم برای آدمهای خاص است و افراد به هوای کافه تریا حالا یک تئاتر هم میبینند و متاسفانه بهندرت کارهای افرادی چون حسین پاکدل در آنجا اجرا میشود.»
برومند اعلام کرد: «ما در مقابل همه ناهنجاریهای مملکتمان مسئول هستیم، ما مسئولیم و باید صدای مردم باشیم و نیستیم الان؛ بلکه ما صدای یک جریان خاص هستیم.»
وی خظاب به شفیعی گفت: «مواظب جریاناتی که قلدرمآبانه میآیند و امکانات میگیرند و در ظاهر هارت و پورت میکنند و در باطن ساخت و پاخت میکنند، باشید و جلوی آن را بگیرید. امیدوارم در دفترتان نه مثل در دفتر منتظری -زیرا زیاده از حد باز بود -بلکه با حساب و کتاب باز باشد. متاسفانه برخی از پیشکسوتان ما به اسم تئاتر فقط میخواهند منافع کوتاه مدت خودشان را تامین کنند. برخیها در مصاحبه ها داد و بیداد می کنند و در خفا پول میبرند و مسئولان هم از ترس سرو صدای آنها پول میدهند بنابراین عدالتی باید برقرار شود به نفع مردم و نه به نفع تئاتری زیرا آدم فرهنگی که آمده یعنی تصمیم گرفته محدود زندگی کند، زجر کشد و در راه اندیشه فداکاری کند ولی این بدین مفهوم نیست که باید بدبخت زندگی کند بلکه هی این معناست که باید شرافتمندانه و با صرفهجویی زندگی کند در حالیکه متاسفانه ما الان تئاترمان با مردم هیچ قرابتی ندارد.»
برومند عنوان کرد: «من امیدوارم به تئاتر کودک توجه کنید، من امیدوارم تئاتر را از این شکل زشت در آورید، تئاترشهر زشت است. در جشنواره عروسکی چقدر تلاش کردم تا بفهمانم که تمیز کردن شیشه و یا آشغال جمع کردن بودجه نمیخواهد، میشود فقیر بود و زیبا بود، من از همه دعوت میکنم که بیایید از خانه عروسک دیدن کنید، فقیر است ولی زیبا است تمیز است . اطراف تئاترشهر باید در شأن تئاترشهر باشد من امیدوارم این مسجد هرچه زودتر راهاندازی شود و این بساط که همه میترسند درباره آن حرف بزنند و یا با مدیران صحبت کنند، برچیده شود. برای تئاترشهر زشت است که هرکس از ضلع جنوبی آن وارد شود با دو سطل خاکروبه گنده مواجه شود با بوی قرمهسبزی و آش. من فکر می کنم تئاتر باید زیبا باشد، فضای ما باید زیبا باشد ما باید با زیبایی کار کنیم و زیبایی را به همه نشان دهیم.»
انتهای پیام/