نظارت کاغذی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، رئیس کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته از ترخیص حدود 3 هزار تن کاغذ مطبوعاتی و 3 هزار تن کاغذ نشر از گمرک خبر داده است؛ خبر ظاهراً خوشایندی که نشان میدهد قرار است برای بازار آشفته کاغذ تدبیری اندیشیده شود. این خبر خوشایند را اما وقتی کنار خبر هفته قبل همین مقام مسئول میگذاریم، کاممان نهتنها تلخ ، بلکه نسبت به آینده پیش رو هم کمی نگران میشویم.
همین مقام مسئول هفته قبل در یک اقدام عجیب، آمارهای وحشتناکی داده بود که نشان میداد بازار کاغذ پیش و بیش از آنکه محتاج کمکهای دولتی و تزریق کاغذهای وارداتی باشد، محتاج نظارت سفت و سخت و برخورد بدون اغماض با متخلفان است؛ متخلفانی که ظاهراً نفع و سود شخصی بهقدری برایشان اولویت پیدا کرده که حد و مرزی به نام منافع ملی نمیشناسند.
طبق گفتههای آقای رئیس در سال گذشته حدود 260 هزار تن کاغذ ویژه مطبوعات و کتاب وارد کشور شده که از این مقدار فقط 10 درصد آنها به دست مصرفکننده واقعی رسیده است؛ یعنی 26 هزار تن! عمق فاجعه وقتی بیشتر میشود که بفهمیم طبق همین گفتهها 130 شرکت واردکننده در این زمینه دچار تخلف شده و میزان تخلف 45 شرکت بیش از یک هزار تن است! با فرض اینکه هر یک از این شرکتها فقط یک هزار تن وارد کرده باشند، یعنی در همین ابتدای کار 16 درصد ارز دولتیِ اختصاصپیداکرده عملاً هرز رفته است! پسزمینه این آمارهای غمانگیز دوباره همان حلقه مفقوده مدیریت و نظارت بر بازار است. تازمانیکه به این حلقه، اعتبار و رسمیتی داده نشود، نه فقط 260 هزار تن بلکه 260 میلیون تن هم کاغذ وارد شود، باز آش همین است و کاسه همین!
منبع:صبح نو
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/