دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1398 - 05:40
مددی در گفتگو آنا:

تقدم تسریع بر ساختار در راه‌اندازی بازار متشکل ارزی

کارشناس بورس با اشاره به زمان‌بر بودن راه‌اندازی بازار متشکل ارزی گفت: تسریع در راه‌اندازی این بازار مهم‌تر از تعیین دقیق ساختار تشکیلاتی‌اش بود.
کد خبر : 378405
2.jpg

حامد مددی در گفتگو با خبرنگار حوزه بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به تلاش طولانی سازمان بورس، بانک مرکزی و سایر نهادهای مالی برای شکل‌گیری بازار متشکل ارزی، اظهار کرد: تسریع در راه‌اندازی این بازار قدم مثبتی برای ساماندهی بازار ارز بود و به ارتقاء کیفی عملیات ارزی کمک خواهد کرد.


وی با تشریح اینکه آماده‌سازی ابزار مالی مورد نیاز بورس برای فعالیت در بازار متشکل ارزی زمان‌بر خواهد بود، افزود: صرافان، بازیگران اصلی بازار متشکل ارزی هستند و شاید در قبول کار در کنار بازار بورس تعلل می‌کردند و این امر به از دست رفتن زمان منجر می‌شد که در شرایط فعلی کشور این به صلاح نیست.


کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر لزوم کمک بورس به استقرار بازار متشکل ارزی، ادامه داد: بهتر است مدتی به این بازار فرصت داد تا نظامات اداری و کاری خودش را اجرایی کند و در صورت نیاز بهبود بخشد و بعدازآن نسبت به تعیین ساختار تشکیلاتی‌اش و این‌که در کنار صرافی‌ها به کار خود ادامه دهد یا بازار سرمایه، تصمیم گرفته شود.


مددی با تشریح اینکه بازار سرمایه با گسترش ابزارهای جدید مالی، ظرفیت‌های لازم را داراست، گفت: بازار سرمایه ابزاری مانند اوراق شرکت‌های دولتی در معاملات، آپشن‌ها و اختیار معاملات که بنا به‌ضرورت تعریف و بکار گرفته می‌شوند را در اختیار دارد و به همین دلیل آمادگی ورود به بازار متشکل ارزی را دارد.


وی در این خصوص افزود: در دو سال اخیر تنوع ابزار مالی در بستر بورس به افزایش حجم مالی و سایز بازار سرمایه افزوده است و این بستر در آینده می‌تواند آماده انتقال بازار متشکل ارزی به بورس شود.


کارشناس بورس با اشاره به اینکه ابزار مشخصی در حال حاضر برای بازار ارزی تعریف‌نشده است، تصریح کرد: در سال 96 نمادهایی برای دلار و یورو باز شد و زیرساخت‌هایش هم آماده شد ولی در هنگام به‌کارگیری با بحران ارزی روبرو شدیم و کلاً به فراموشی سپرده شد.


مددی با توضیح شرایط بازار زعفران که به‌طور مستقیم با ارز در ارتباط است، تصریح کرد: در این بازار، ابزاری مانند آپشن، اختیار معاملات و معاملات آتی را داریم که می‌تواند در بازار ارزی هم بکار گرفته شوند.


به گزارش آنا، در بازار متشکل ارزی، ارزها به‌صورت نقد معامله می‌شوند و با توجه به اینکه کارگزاران مجاز بازار ارز (بانک‌ها و صرافی‌های مجوز دار) بازیگران این بازار هستند، می‌توان انتظار داشت معاملات انجام‌شده در بازار متشکل ارزبر همان سبک و سیاق معاملات جاری بازار باشد که بر اساس نرخ کشف‌شده در سنا و با اخذ کارمزد انجام می‌شود با این تفاوت که در بازار متشکل جدید، نرخ ارز نیز تحت نظارت بانک مرکزی کشف می‌شود.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب