دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1398 - 02:25
روایت یک انحراف؛

منبع تغذیه گروهک فرقان عاملان شهادت آیت‌الله مطهری که بودند؟

گروهک انحرافی فرقان عامل شهادت آیت‌الله شهید مطهری بود که خط فکری التقاطی این گروه نهضت‌ آزادی و برخی افراد جریان چپ بود.
کد خبر : 378399
5043670_997.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله شهید مرتضی مطهری در 12 اردیبهشت ماه سال 1358 توسط گروهکی به نام فرقان با شلیک گلوله به شهادت رسید.


آیت‌الله شهید مطهری از افراد تأثیرگذار و بانفوذ در جریان پیروزی انقلاب اسلامی بود. وی رابطه بین امام خمینی(ره) و انقلابیون قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و تا قبل از 22 بهمن سال 1357 دو بار به پاریس سفر می‌کند تا آخرین هماهنگی‌ها برای حضور امام در تهران را انجام دهد.


وی بعد از انقلاب اسلامی هم مسئول اصلی کمیته استقبال از امام خمینی(ره) بود و ریاست شورای انقلاب اسلامی را برعهده داشت. امام خمینی(ره) وی را ثمره خود و انقلاب اسلامی اعلام کردند.


شهید آیت‌الله مرتضی مطهری در ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ برابر در فریمان دیده به جهان گشود. وی روحانی، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن و در قبل و بعد از انقلاب و در ماه‌های اولیه تا زمان شهادت از نظریه‌پردازان انقلاب اسلامی بود.


وی زمانی که در آخرین ساعت‌های روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ پس از پایان جلسه‌ای در منزل یدالله سحابیبه خانه بازمی‌گشت در کوچه پارک امین الدوله، هدف گلولهٔ یکی از افراد گروه فرقان قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان طرفه  به شهادت رسید. اما گروهک فرقان چه افرادی بودند و نقش آنها در کند کردن روند انقلاب با ترور افراد توانمند چه بود. قاتلان شهید مطهری سه نفر به نام‌های محمدعلی بصیری، حمید نیکنام و وفا قاضی زاده بودند.


این گروهک انحرافی که خود را پایبند به اسلام معرفی می‌کرد از ابتدای سال 1358 وارد فاز مسلحانه شد. آنها نخستین ترور خودشان را از شهید سپهبد محمدولی قرنی آغاز کردند و بعد از شهید مرتضی مطهری، محمد مفتح را ترور کرد و در ترور مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی ناموفق بودند.


رهبر این گروه انحرافی و تروریستی، اکبر گودرزی بود. او که بیش از 20 سال سن نداشت در سال 1358 تفسیر قرآن و انحرافی برای برخی از طرفداران خود عنوان می‌کرد. به همین دلیل آنها سیاست را منهای روحانیت می‌دیده و سعی کردند با ترور برخی از یاران انقلاب ادامه مسیر آن را منحرف کنند. گودرزی سرانجام در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۵۸ وقتی به همراه حسن اقرلو در خانه‌ای تیمی واقع در خیابان جمالزاده بود، دستگیر شد و در روز سه  خرداد ۱۳۵۹ به همراه دیگر اعضای گروه اعدام شد.


یکی از نکات بسیار تاریک در تاریخ که باید بعدها برای مردم روشن شود، انحراف گودرزی بود. حجت‌الاسلام ناطق‌نوری در کتاب خاطرات خود درباره انحراف این گروه نوشته است: «من بعدها در دادگاه فرقان، از یکی از اینها (اعضای گروهک فرقان) سؤال کردم که شما از کجا به اینجا رسیدید؟ وی گفت: «ما اول تفسیر پرتوی از قرآن را خواندیم. بعد دیدیم یک کسی روشنفکرتر از او تفسیر می گوید و رفتیم به مسجد جوستان (محل سخنرانی‌های موسوی خویینی‌ها) در خیابان نیاوران قدیم! بعد دیدیم یکی انقلابی‌تر از همه اینها آمده و روشنفکرتر از همه اینهاست و او اکبر گودرزی است!»


علی مطهری فرزند شهید مطهری و نماینده فعلی مجلس نیز درباره ارتباط‌های فرقانی‌ها گفته است: «من معتقدم اینها بیشتر متاثر از افرادی چون موسوی خوئینی‌ها و دکتر پیمان بودند و همین طور از نهضت آزادی خارج از کشور و دکتر یزدی و قطب زاده، و جزواتی که از طرف آنها می آمد».


امام خمینی(ره) هم با شنیدن خبر شهادت آیت‌الله مطهری گفتند: «فرزند عزیزی را که پارهٔ تنم و حاصل عمرم بود، از دست دادم».


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب