مروری بر تیترهای بازار سرمایه در هفته گذشته
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، تیترهای خبری بازار سرمایه که در هفته گذشته بر روی خط خبر رفته اند را خواهید خواهد.
رسیدگی به تخلفات، تفویض اختیار بعدی بورسها
هدف از واگذاری تفویض اختیار بعدی به بورسها، ایجاد رقابت سالم بین بورس و فرابورس به دلیل نزدیکی این دو بازار است و موضوع دیگر قابلیت بررسی و رسیدگی به تخلفات است. در برنامه سازمان بورس مقررشده است که برخی از تخلفات مطابق قانون توسط بورسها رسیدگی شوند.
الگوهای پیشنهادی در بهکارگیری ابزارفروش تعهدی
الگوهای مختلف برای بهکارگیری ابزارفروش تعهدی یا فروش استقراضی در آینده نزدیک به ابزارهای بازار سرمایه اضافه میشود.
فرصتهای نو در سایه حضور فین تکها در بورس
سازمان بورس برنامهای برای فرصتهایی که نوآورانه است و لزوماً از کشورهای دیگر نیز تقلید نشده پی گرفته است، این مدل از کارها که کاملاً ایرانی و درعینحال نوآورانه است، سعی در ارتقاء جایگاه فین تکها در بازار سرمایه دارند.
تکمیل جعبهابزار بورس، فروش استقراضی به بازار میآید
ابزار (Short selling) یا فروش استقراضی در این بازار راهاندازی خواهد شد ولی هنوز نام این ابزار در بازار سرمایه کشور نهایی نشده و هماکنون به نام فروش استقراضی مصطلح است و بهطور اجمالی هدف از معرفی آن کسب سود در شرایط رکود و اُفت شاخصهای بازار است.
اهمیت صنعت فولاد در رشد بازار سرمایه و توسعه اقتصادی
آمار معاملات بورس اوراق بهادار در تاریخ ۳۰ فروردینماه امسال نشان میدهد که گروه شیمیایی با سهم بیش از ۸ درصدی در رتبه اول نمادهای مؤثر بر رشد شاخصهای بورس قرار دارد و گروه فلزات اساسی نیز با سهم ۶.۱۵ درصدی و فرآوردههای نفتی با سهم ۴.۵۲ درصدی جایگاه دوم و سوم رادارند و پس از آنها گروه استخراج کانههای فلزی با سهم ۳.۱۳۶ درصدی در زمره گروههای مؤثر در رشد شاخصهای بورسی قرار دارد. به عبارت بهتر، بالاترین جایگاه در گروههای مؤثر بر رشد بازار سهام و معاملات بورس کالا متعلق به خانواده فلزات اساسی است و معاملات سهام و محصولات شرکتهای این گروه در رشد شاخصهای بورس و توسعه اقتصاد ایران نقش مهم و حائز اهمیتی دارد.
رشد ۱۲۶ درصدی معاملات بورس انرژی در سال گذشته
ارزش معاملات بورس انرژی ایران در سال ۹۷ به رقم ۱۷۱ هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به دوره مشابه سال قبل، با رشد ۱۲۶ درصدی همراه بوده است. ارزش معاملات در بازار فیزیکی طی سال گذشته قریب به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال بود که معاملات فرآوردههای هیدروکربوری با ۹۹ درصد از این میزان بیشترین سهم از ارزش معاملات این بازار را به خود اختصاص داد و مابقی آن مربوط به معاملات برق در تابلوی بازار فیزیکی بوده است. همچنین ارزش معاملات سال گذشته در بازارهای مشتقه و سایر اوراق بهادار قابل معامله نیز به ترتیب بالغبر ۵ هزار میلیارد ریال و ۱۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.
تأمین سلایق مختلف، مهمترین دستاورد سازمان بورس
در دو سال گذشته سازمان بورس و اوراق بهادار اقدامات باهدف مدیریت ریسک بازار انجام داد. برای مثال صندوق طلا، جز نهادهای تأسیسشده اخیر سازمان است و توانسته بخشی از التهابات بازار سکه، طلا و ارز را مدیریت کند. یکی دیگر از ابزارهای نوینی که در راستای تأمین سلایق و مدیریت ریسک در بازار سرمایه راهاندازی شد قرارداد آتی سبد سهام است.
بازار سرمایه ابزاری کارآمد در جهت رونق تولید
در شرایط فعلی بسیاری از واحدهای تولیدی با کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی برای تولید کالاهای خود مواجه هستند، تسهیلات بانکی یا امکان عملیاتی شدن ندارد یا هزینه بسیار بالایی خواهد داشت که تولیدکننده کاهش یا تعطیلی تولید را بر تقبل ریسکهای حاصل از روشهای مذکور ترجیح میدهد، بازار سرمایه میتواند بهعنوان یک ابزار کارآمد تأمین مالی و افزایش سرمایه که دربرگیرنده صنایع بسیار متنوعی هم هست به کمک تولید و اشتغال کشور بیاید.
بازار سرمایه بستر تزریق پول ارزان به تولید است
نامگذاری امسال به نام رونق تولید همزمان با فشارهای خارجی برای ضربه به اقتصاد، فرصتی ایجاد کرده است که اقتصاد کشور بهسوی خوداتکائی، اقتصاد مقاومتی، پرهیز از خام فروشی و فرآوری محصولات در حوزه نفت و صنایع معدنی حرکت کند. بازار سرمایه مسیری است که میتوانیم در آن توزیع متناسبی از ثروت داشته باشیم. این بازار پیش از اینکه استارتآپها در کشور ایجادشده و درآمدهای خرد را در جامعه توزیع کند، سالها بود که درآمدهای خرد را در بین اقشار مختلف تقسیم میکرد.
عوامل ورود پرشتاب نقدینگی به بازار سرمایه
ورود نقدینگی جدید و رشد شاخص به دنبال عوامل مختلفی است که از ابتدای سال ۹۸ رخدادهاند، این عوامل حاصل شرایط مثبت و ریسکهای ایجادشده طی ماه گذشته و خوشبینکننده بوده است. برخی شرکتهایی که محصولات آنها مشمول قیمتگذاریهای تعزیراتی بوده و دولت محدودیتهایی برای آنها قائل شده است در سال ۹۸ پتانسیل رشد مناسبی خواهند داشت، چراکه ساختار ناقص اقتصاد و فقدان سیستم توزیع مناسب و سود دلالان از این نقایص دولت را مجبور خواهد کرد.
نهادها در استفاده از ابزارهای جدید نیازمند حمایتاند
در حال حاضر بازار سرمایه دارای ابزارهایی مناسب از ایجاد اوراق بدهی گرفته تا ایجاد شرکتهای سهامی عام در ابعاد مختلف و ورود آنها در بازار است، در این راستا، توجه به شبکه توزیع این ابزارها با استفاده از راهکارهای نوین و آنلاین میتواند سمت تقاضا و ارتباط مردم با این ابزار را تقویت کند.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/