دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1398 - 01:30
انتخاب درست آینده‌ای روشن7؛

استفاده از مشاوران تحصیلی مجرب در انتخاب رشته

داوطلبان برای انتخاب رشته صحیح باید از مشاوران تحصیلی مجرب و آگاه استفاده کنند.
کد خبر : 377708
n82627925-71798519.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ورود به دانشگاه خواسته غالب دانش‌آموزان و جوانان کشور است و این مهم با افزایش ظرفیت و کرسی‌های دانشگاه در ایران تقریباً برای تمام داوطلبان رقم می‌خورد.


البته در این بین برخی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها متقاضی بیشتری داشته و رقابت برای به دست آوردن این کرسی‌ها بسیار است.


رتبه کنکور نمی‌تواند ملاک و معیار خوبی برای انتخاب رشته صحیح باشد. چه بسا که بسیار اتفاق افتاده برخی از داوطلبان با رشته‌های سه رقمی نتوانسته‌اند پذیرش شوند و برخی از داوطلبان با رتبه‌های خوب از انتخاب خود به هردلیل پشیمان هستند و بعد از ورود به دانشگاه به این نتیجه رسیده‌اند که می‌توانند رشته دیگری را انتخاب کنند.


انتخاب درست، آینده‌ای روشن رقم می‌زند اما انتخاب صحیح چیست و چگونه رقم می‌خورد؟


قطعاً نمی‌توان هیچ انتخابی را به صورت مطلق درست یا غلط دانست. هر گزینه‌ای برای انتخاب معایب و مزایایی دارد انتخاب خوب و صحیح یا به عبارت دیگر بهترین انتخاب آن است که بیشترین مزایا و کمترین معایب را داشته باشد یا به معنای دیگر بیشترین منفعت را دربرابر کمترین ریسک برای فرد داشته باشد.


برای انتخاب رشته دانشگاهی نیز می‌توان از این تعاریف بهره برد انتخابی صحیح و مناسب محسوب می‌شود که حداکثر معیارهای اصلی داوطلب را دارا باشد.


پرونده انتخاب درست آینده‌ای روشن که توسط گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در شماره‌های مختلف به رشته تحریر درآمده است معیارهای چیستی و چگونگی انتخاب صحیح را معرفی می‌کند تا داوطلبانی که استرس انتخاب رشته درست و صحیح دارند را از سردرگمی برهاند.


معیارهایی مانند علاقه‌مندی، استعداد فرد در تحصیل رشته، توانمندی، آینده شغلی و واحدهای درسی که به صورت زنجیروار در انتخاب درست مؤثر است تاکنون معرفی و به نقد و تحلیل گذاشته شده است.


اما اینکه انتخاب درست چگونه رقم می‌خورد پاسخ آسان است؛ با شناخت و به‌کار بستن معیارهای اصلی در انتخاب.


در این شماره از پرونده انتخاب درست آینده‌ای روشن توصیه می‌شود که دانشجویان در انتخاب رشته حتماً از مشاوران معتبر و با تجربه تحصیلی بهره ببرند. مشاورانی آگاه که براساس معیارهای سنتی دست به انتخاب رشته نزده و با شرایط فعلی و شناخت انتخاب می‌کنند.


مشاوران و نرم‌افزارهای بسیاری این روزها برای راهنمایی انتخاب رشته معرفی می‌شوند که اکثر انها به تناسب رتبه و تراز داوطلب با دانشگاه توجه کرده و به سایر ویژگی‌های فردی داوطلب و الزامات رشته توجه نمی‌کنند.


به همین دلیل توصیه می‌شود که داوطلبان مشاوران را از معیارهای خود آگاه کرده و با عناوین و اسم‌، رشته‌ و دانشگاه انتخاب رشته نکنند چرا که شاید در دانشگاه معتبر و یک رشته پرمتقاضی پذیرفته شوند اما در نهایت به دلیل نداشتن معیارهایی چون علاقه، توانمندی و استعداد از تحصیل پشیمان شده یا اگر تا انتها دوره ادامه تحصیل دهند فردی بی‌تخصص بامدرک از دانشگاه خارج شود.


انتهای پیام/4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب