دولت به جذابیتهای سرمایهگذاری توجه کند
گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دولت برای خروج از مشکلات اقتصادی فعلی که موجب رکود سنگینی بر صنعت کشور شده است، باید بپذیرد که به اصلاحات وسیعی در بدنه خود نیاز دارد، جهتگیری این اصلاحات را در قانون بودجه کشور پیریزی شده است ولی به استناد تجربه سال های اخیر، دولت برای اجرای هر طرح اقتصادی در کشور به دلیل فشار ناشی از بیکاری و رکود، قادر به اجرای برنامه مصوب نیست.
به استناد قانون بودجه 98 دولت چارهای جز افزایش مالیاتها ندارد و افزایش مالیاتها نیز بهخودیخود از جذابیت اقتصادی مورد نظر سرمایهگذاران میکاهد و این عدم تمایل سرمایهگذاران نیز در نهایت مانع از ایجاد شغل و رشد اقتصادی در کشور خواهد شد.
حال سؤال اینجاست چگونه باید در این شرایط جذابیت لازم را برای سرمایهگذاران فراهم کرد؟
به نظر میرسد دولت باید برنامهای برای افزایش جذابیت برای سرمایهگذاری کسبوکارهایی که ازنظر اقتصادی عایدی برای مردم و کشور خواهند داشت را تدوین کند.
برای نمونه دولت در تعامل با بخش خصوصی میتواند جذابیت لازم برای سرمایهگذاری در صنعت حملونقل ریلی کشور را باوجودآنکه در ویترین توجهات اقتصادی سرمایهگذاران در حال حاضر قرار ندارد مهیا کند.
باید توجه داشت ایران قویترین ناوگان نفتکش جهان را در اختیار دارد و از سوی دیگر معادن باارزش کشور نیز موقعیت منحصربهفرد صادراتی در حوزه مواد معدنی را فراهم کرده است، چین نیز با جدیت نسبت به توسعه جاده ابریشم در تلاش است و چشم به موقعیت ژئوپلیتیک ایران دارد، در این فضا، دولت و بخش خصوصی باید دادههای مربوط به صنعت حملونقل ریلی و دریایی را جمعآوری کرده و با ارائه فضای شفاف مالی، راه را برای ورود سرمایهگذاران فراهم کند.
فضای شفاف ایجادشده نیز میتواند از طریق همایشها و بازدیدهای بینالمللی و تبلیغات اقتصادی در اختیار فعالان اقتصادی قرار گیرد و با تلاش در حفظ این شرایط، سرمایهگذاران را تشویق کرد.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/